Reklama

Reklama

Karlik Nos

  • Sovětský svaz Карлик Нос

Obsahy(1)

Na náměstí, kde trhovci nabízeli své zboží, jednoho dne přišla žena, kterou až dosud nikdo nikdy neviděl. Všichni se na ni dívali úkosem, protože měla hrb a velký, velikánský nos. Jenom zelinářka, u které koupila šest hlávek zelí, se k ní chovala vlídně a dokonce přikázala svému synovi Jakubovi, aby staré paní těžký koš odnesl domů. Stařenka bydlela v malém domku hodinu cesty od města. Jakubovi tak po cestě notně vyhládlo a rád snědl talíř výborné polévky, kterou mu stařenka nabídla; usnul a zdál se mu podivný sen. Zdálo se mu, že je jedním z morčat sloužících čarodějnici. Jaké bylo jeho překvapení, že sen nebyl snem, jeho služba navíc trvala sedm let. Čarodějnice Jakuba proměnila v ošklivého trpaslíka, kterého ani matka nepoznala. Nezbylo mu, než se ucházet o službu na zámku. Jakub zachránil život mluvící huse, která byla zakletou princeznou. Pak už zbývalo jenom najít způsob, jak zrušit dvojí zakletí.
Pohádka je natočena na motivy pohádky Wilhelma Hauffa O trpaslíku Nosovi. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (2)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pohádka O trpaslíku Nosovi v ruském provedení, ze kterého by Wilhelm Hauff musel mít nutně radost. Dokonale ponurá atmosféra trhu je něco, co by mě jako dítě přinutilo schovat se za skříň. Kuchtíci morčata a veverky jsou naprosto dokonalý kousek mistra maskéra. Je to jediná pohádka o které vím, že se v ní vyskytuje morče. Další věcí, co mě potěšila, je hudba, hlavně závěrečná písnička, kterou znám v jiné úpravě od Spirituál kvintetu (album Křídla holubic). ()

sator

všechny recenze uživatele

Pohádka Wilhelma Hauffa německého spisovatele. Jakub, který byl zlý byl zaklet do podoby trpaslíka s dlouhým nosem. Nicméně, dostává šanci porozumět tomu proč se tak stalo i možnost jak kletbu zvrátit. ()

Reklama

Galerie (16)

Reklama

Reklama