Reklama

Reklama

Koncert hrůzy

  • Itálie Un gatto nel cervello (více)
Trailer

Obsahy(1)

Absurdní, bizarní, děsuplné i masochistické - to všechno jsou přídavky, které si vysloužil tento filmový kousek ikony žánru pokleslých hororů Lucia Fulciho. Italský režisér v něm představuje sám sebe, režiséra totožného jména, kterému jeho filmy plné násilí už tak lezou na mozek, že ztrácí v reálném životě přehled o tom, co je fikce a co realita. Představy, které většinou Fulci do filmu nastříhal ze svých předchozích hororových kousků, konzultuje s psychiatrem, jenž mu rovněž asociuje sadistické monstrum. Jedná se o další pacientovu paranoiu, anebo před ním stojí skutečný masový vrah, který se Fulciho filmy dokonale inspiroval? (duklak2)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Radko 

všechny recenze uživatele

Unavená Fulciho reflexia vlastnej tvorby. Veľmi nepomohlo ani napchanie krvavých ingrediencií do deja vo viac než slušnom množstve. Krvavosť sa tým stala jednotvárnou a efektný trik sa v takejto kadencii mení na prehliadku roztečenej červenej plastelíny. Ako sebairónia mierne nadpriemerné - Fulci s vizážou typizovaného intelektuálneho bradáča s okuliarmi pripomína unaveného spisovateľa Umberta Eca, ktorý sa ocitol niekde, kde byť nehodlal a nad výsledkom toho, čo vytvoril sa tvári celý čas riadne otrávene. V tejto súvislosti nie je zrejme náhodné ani zdvorilé oslovovanie režiséra úctivým "pán doktor". K jednoznačným pozitívam radím záverečný vtip s návnadou na ryby, odohrávajúci sa na loďke s príznačným názvom Perverzia. 50% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto Fulciho "díla" jsem si říkal, že se stařík na stará kolena 6 let před smrtí asi opravdu zbláznil a chce to dokázat touto nebetyčnou kravinou ... Nulový děj, jen spatlanost naprosto příšerně zpracovaných gore efektů, nahoty, sexu a násilí, které na nás Fulci doslova blije od začátku do konce. Dobré na filmu je jen to, že v něm Fulci hraje hlavní roli a sám sebe, a tak se možná něco dozvídáme i o jeho skutečném životě. Jinak je to ale opravdu extrémní snůška obrovského množství hnusáren, které jsou tak strašně kýčovité a účelové, až to bolí ... Při tomto filmu mi bylo Fulciho chvílemi opravdu líto a jen mi občas probíhalo hlavou: "Chudák stařík Fulci, kam to na sklonku svého života dopracoval ..." Otázka, jestli to bylo oprávněně, je asi na posouzení každého z nás ... ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Fulci sa tentoraz teda vyznamenal :/ Obsadiť sám seba do titulnej úlohy ako režiséra Fulciho točiaceho tie svoje krváky z ktorých mu už riadne pripeká na mozog, no dajme tomu. Smola je však tá, že z filmu mám taký pocit, že to nie je ďaleko od skutočnosti. Horor teda fakt dokáže zblbnúť človeka. PS – z toho neustáleho vyslovovania Fulciho mena, mi bolo miestami už fakt zle. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už som dlho nič nevidel od majstra Fulciho a tak, že si pozriem Koncert hrôzy a to fakt aj ten koncert hrôzy aj bol. Trocha mi to pripomínalo filmy od José Mojica Marinsa a to hlavne tie neskoršie, kde hral sám seba a tu Fulci mal ten istý nápad. Ako celok to moc nedrží po kope, je to tak chaoticky natočené, že celkový dej je doslova zabitý hnusom, špinou a lacnotou. Hlavne to posledné tu bolo riadne výrazne a aj keď efektnosť pri gore tu bola, všetko to prebehlo takou opotrebovanou formou, že i keď sa núkal nejaký nápad, Fulci ho nevedel rozvinúť. Ja som nevidel film, ktorý by bol pre bežného užívateľa, čo natočil majster hnusu a ani tento k tej kategórii patriť nebude. Ale zas ostatným ho vrele do poručujem, vidieť toľko zmrzačených tiel v 87 minútach dokážu len legendy a  tento majster z Lazia ním rozhodne bol. Silné 3*. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

V rámci Fulciho tvorby zcela ojedinělý počin, jeho de facto upřímná sebereflexe, podaná s velkým nadhledem. Fulci tady hraje sám sebe, režiséra totožného jména, kterému jeho filmy plné násilí už tak lezou na mozek, že ztrácí v reálném životě přehled o tom, co je fikce a co realita. Pohled na biftek v restauraci, či na muže s motorovou pilou, řezajícího dříví před Mistrovým domem, v něm vzbuzují představy plné cákající krve a uřezaných částí těla, které Fulci do filmu nastříhal ze svých předchozích filmařských počinů, nebo jsou zcela původní (ale ty jsou v menšině). Tyto své představy konzultuje se svým psychiatrem, který mu rovněž asociuje sadistického vraha. Zpočátku se to jeví zajímavě, ale když už se asi po dvacáté opakovala ta stejná situace (Fulci se tváří zničeně - splatter scénka - Fulci se tváří zničeně - splatter scénka... a tak furt dokola.), začne to trochu nudit, tím spíš, pokud ony znovu reprodukované scény z jeho předchozích filmů již znáte. Nutno ale říct, že tak hustý výskyt splatter scének v jednom filmu jen tak neuvidíte a díky Fulciho svobodnému tvůrčímu přístupu je tento film svým způsobem unikát. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama