Reklama

Reklama

Zajímavosti (3)

  • Natáčení snímku, jehož název odkazuje k původnímu slovnímu označení kávy v období vládnoucí říše Joseon, probíhalo od 29. 3. 2011 do 2. 9. 2011. Vyjma domovského prostředí se filmařský tým vydal na několik dní natáčet i do hlavní ruské metropole a města Petrohradu, přístavního a zároveň druhého největšího ruského města. (Conspi)
  • Původně avizovaná jihokorejská herečka Da-hae Lee se natáčení snímku, jehož rozpočet dosahoval výše 5 miliard korejských wonů, tzn. 4,4 mil. amerických dolarů, i přes uzavření smluvní dohody s filmovou produkční společností Ocean Film Productions, nezúčastnila. Za její neadekvátní počínání na ni produkční společnost podala trestní oznámení za porušení smluvně vázaných práv. Hlavní soud pro oblast hlavní jihokorejské metropole na herečku 3. 9. 2012 uvalil soudní příkaz k uhrazení finanční kompenzace ve výši 21 mil. korejských wonů, 18 600 amerických dolarů. K provedení finanční transakce měla herečka od obdržení soudního příkazu desetidenní lhůtu. K natáčení snímku byla posléze přizvána herečka So-yeon Kim. (Conspi)
  • Snímek vychází z knižní novely "Russian Coffee" jihokorejského novelisty Tak-hwana Kim. Ta je úspěšnou fiktivní novelou, pracující s historickými fakty. Světlo světa díky svému knižnímu nakladatelství spatřila 6. 6. 2009. (Conspi)

Reklama

Reklama