Reklama

Reklama

Rychlé peníze - prodej drog

  • USA How to Make Money Selling Drugs
Trailer 1

Obsahy(1)

Neuvěřitelně otevřená ukázka toho, jak se z pouličního prodejce drog může až překvapivě snadno stát vůdce drogového kartelu. Snímek How to Make Money Selling Drugs vás zasvětí do násilného, avšak velmi lukrativního drogového průmyslu. Dokument je natočen z pohledu několika bývalých obchodníků s drogami a nechybějí v něm ani rozhovory s advokáty Russellem Simmonsem, Susan Sarandonovou a Davidem Simonem (tvůrce seriálu "The Wire – Špína Baltimoru"). Film vám ukáže, jak rozjet vlastní drogové impérium, a odhalí korupci, která se skrývá za "válkou s drogami". (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (27)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Dokument řeší otázku, zda drogy zlegalizovat či ne. Je pro legalizaci a popisuje důvody. První polovina působí jako propagace ilegálního prodeje drog, od pouličního prodejce až po šéfa drogového kartelu. Jen samé výhody a peníze, jak tvrdí bývalí distributoři. Proto jsem na rozpacích s hodnocením. Konec sice všechno napravil, ale víc než dvě hvězdy dát nemůžu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

No, kdyby to bylo takhle jednoduché, tak nikdo nedělá nic jiného. Pokud se budete dle tohoto průvodce řídit, tak dříve než si vyděláte nějaký ten melounek, tak budete doživotně odpočívat pár metrů pod zemí. Přesto je tento styl vyprávění docela miloučký. Tedy minimálně do doby, než jsem si všiml, že stále opakuje to samé. Jinak samozřejmě neříká vůbec nic nového. Jak tenhle byznys, nebo jak se to správně česky píše, funguje však tuší zřejmě úplně každý. Filmů s touto tématikou není vůbec málo. Navíc mám vše vyzkoušeno i z pozice vyšetřovatele v PC hře L.A. Noire, kterou tímto doporučuji. Takže si myslím, že kdybych neměl co ztratit, tak se můžu do tohoto byznysu s chutí zahryznout. Bohužel se musím přiznat, že jsem se u tohoto dokumentu místy dost nudil, což jsem naprosto nečekal. Slaboučké 3*. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Cynickým satirickým způsobem vykreslena epidemie drog v USA. Z této země , kde každý občan funguje jako jakási soukromá firma se za 50 let stala zdegenerovaná fašistická společnost. Jak bylo řečeno v dokumentu , obyvatelé USA tvoří 5% světové populace, ale 25% vězňů. Tzv. země svobody. Nevěděl jsem že, raper Eminem je feťák v dočasné abstinenci. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Naprosto originální a svým způsobem vše říkající snímek. Řeší problematiku drog ze všech úhlů pohledu a nutí člověka se zamyslet nad celým systémem, nejen tím právním, ale i morálním. Na jednu stranu film pobaví, na druhou zarazí, možná místy šokuje, nebo pořádně rozzuří. A nakonec- přesto, že všechno začíná jako jedna velká srandovní záležitost, končí to celkem filozofickými úvahami. Tři silné hvězdičky. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Spolu s Cocaine Cowboys bez debaty najvťahujúcejší dokument o drogách. Forma dokumentu, ako istého návodu pre začiatočníka, ako sa nalevelovať z pouličného dílera na kartelového bossa, je zo začiatku možno až zbytočne odľahčená, no zhruba v polovici sa to prehupne už do plnokrvého dokumentu, ktorý odkryje a na krátkom priestore veľmi šikovne a zrozumiteľne prepojí všetky ostatné súvislosti a strany tohoto biznisu, neustále poukazujúc na chybne nastavené protidrogové zákony (hlavne v USA) . Čiže v podstate dostanete také cca 90 minútové The Wire v kocke. Ten, kto strávil 60 hodín pri seriáli, sa samozrejme nič nové nedozvie, kto nie, ten si vypočuje zopár interesantných faktov z prvej ruky. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama