foto

Adrian Grenier

  • nar. 10.7.1976 (42 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Zatiaľ sa neobjavil vo veľa snímkoch, ale napriek tomu urobil dojem. Narodil sa 10. júla 1976 v New Yorku. Naposledy sme ho videli vo filme Diabol nosí pradu, kde si zahral Natea, priateľa hlavnej postavy. Ale zatiaľ najväčší úspech dosiahol v televíznom seriáli z produkcie HBO Vincentov svet, kde hral hlavnú postavu, samotného Vincenta.

Herecký debut zažil v roku 1997 vo filme Na vlastní pěst. Neskôr - v roku 1999 - si zahral po boku Melissy Joan Hartovej "sabriny mladej čarodejnice" vo filme Šialená jazda. V roku 2001 si zahral vo filme Harvard Man a o rok neskôr v Hartovej vojne (Bruce Willis, Colin Farell).

Zaujímavosťou je, že Grenier režíroval dokumentárny snímok Shot In The Dark, ktorý zachytáva jeho hľadanie biologického otca, ktorým je John Dunbar. Ten opustil syna počas detstva. John Dunbar, galerista, známy v umeleckých kruhoch najmä spojením s hudobnou scénou v 60-tych rokoch 20. storočia.

Adrian Grenier nie je len herec, ale aj muzikant. Hrá na bicie, gitaru a piáno. Je členom newyorskej kapely The Honey Brothers.

JankaPP

Herecká filmografie

Filmy

2018 Affairs of State
2017 A Worthwhile Life (TV film)
Pokrevní mstitel
2016 Trash Fire
Záškodníci
2015 Sex, Death and Bowling
Vincentův svět
2013 Goodbye World
2011 True Bromance
2008 Powerova dobrodružství
2006 Ďábel nosí Pradu
2005 Across the Hall
Perfektní láska
2004 Britney Spears: Greatest Hits - My Prerogative (video kompilace)
Tony 'n' Tina's Wedding
2003 Bringing Rain
Cokoliv
2002 Freshening Up (TV film)
Hartova válka
Love in the Time of Money
2001 A.I. Umělá inteligence
Harvard Man
2000 Šílený Cecil
1999 Šílená jízda
1998 Adventures of Sebastian Cole, The
Celebrity
Fishes Outta Water
1997 Hurricane
Na vlastní pěst

TV seriály

2015 Milesova vesmírná dobrodružství (TV seriál)
2011 Vincentův svět (TV seriál)
Konec (S08E08)
Na poslední chvíli (S08E07)
Velký třesk (S08E06)
další epizody (8)
2010 Vincentův svět (TV seriál)
Ztratit sám sebe (S07E10)
Pornoscény z italské restaurace (S07E09)
Šňupání a porno (S07E08)
další epizody (10)
2009 Vincentův svět (TV seriál)
Stačí trochu dát (S06E12)
Vyděšený k smrti (S06E11)
Zmobilován zaživa (S06E10)
další epizody (12)
2008 Vincentův svět (TV seriál)
Návrat na Queens Boulevard (S05E12)
Hra s ohněm (S05E11)
Den Setha Greena (S05E10)
další epizody (12)
2007 Vincentův svět (TV seriál)
Hoši z Cannes (S04E12)
Cannes ano, Cannes ne (S04E11)
Potíže se sněhem (S04E10)
další epizody (20)
2006 Vincentův svět (TV seriál)
Promiň, Ari (S03E12)
A co Bob? (S03E11)
Chci se nechat uspat (S03E10)
další epizody (12)
2005 Vincentův svět (TV seriál)
Propast (S02E14)
Odchod (S02E13)
Dobré ráno Saigone (S02E12)
další epizody (14)
2004 Vincentův svět (TV seriál)
New York (S01E08)
Scéna (S01E07)
Ranař a pláž (S01E06)
další epizody (8)

Dokumentární

2015 Jednota
2011 Hollywood Sunset: A Tribute to Entourage (TV film)
Revenge of the Electric Car
Ztracené záznamy z Vietnamu (TV seriál)
2010 Teenage Paparazzo

TV pořady

2015 The 41st Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2014 2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
Finding Your Roots with Henry Louis Gates, Jr (TV pořad)
2011 Big Morning Buzz Live (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2006 Comic Relief 2006 (TV pořad)
2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
1996 Festivalové vteřiny (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Hudební videoklipy

1999 Britney Spears: (You Drive Me) Crazy (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Režijní filmografie

Dokumentární

2010 Teenage Paparazzo

Scenáristická filmografie

Dokumentární

2010 Teenage Paparazzo

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace