Reklama

Reklama

Elitní komanda zblízka

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Dokumentární / Reality-TV / Akční
Česko / USA, 2012, 26 min

Obsahy(1)

„Speciální operace" jsou zvláštními jednotkami armády, policie nebo zpravodajských služeb, vysoce kvalifikovanými pro specifické oblasti městských válek za použití různých speciálních zbraní a technologií. Za posledních 40 let všechny světové supervelmoci sestavily podobné skupiny pro lepší vedení boje, boj proti terorismu a pro vysoce riskantní policejní operace. Terry Schappert slouží v současné době u A týmu Speciálních jednotek armády Spojených států amerických. Je odborníkem na malé zbraně, demolice a konvenční i nekonvenční vojenské taktiky. V této napínavé sérii představí hloubkovou analýzu scénářů současných bojů zblízka a odhalí, jak moderní armáda, policie a soukromé organizace - a občas dokonce teroristé a kriminální spolky - vedou městské války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (42)

Ondrej120 

všechny recenze uživatele

Zatím mám rozporuplné pocity. Některé věci byly opravdu fajn a mě osobně vždycky fascinovalo vojenství. Ale první díl trpěl stálým opakováním jednoho a toho samého a to jak lokace které měli být v Iráku a Irsku byly jasně natáčené v ČR mě přišlo spíš úsměvné. No zatím dávám 60% a věřím že příští díl bude lepší. Při 2 dílu přišlo příjemné překvapení. Bylo to svižnější, akčnější a vlastně celkově lepší. Už se tam neprobíralo pořád dokola jedno a to samé. Oproti 1. dílu výrazně lepší. Doufám že to tak bude pokračovat. 80% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Seriál má pár úskalí (obzvlášť pro diváka z ČR). I když se série tváří jako Made in USA, je v ní slyšet čeština a "někde v Iráku" vypadá jako louka za Prahou... navíc ten domentárně-americký styl (vše 10x za díl zopakovat, točit dokola povedené záběry, atd.) celkem lezou na nervy. Díky tomu se z 26minut stopáže cca 6 díváte na pokaždé stejný úvod a titulky, 10 minut jsou recyklace a pouze zbytek je na co se dívat... tedy relativně. Pokud někoho bere se kouknout jak Terry nebo někdo v kukle z něčeho vystřelí a pak se dozvíme jaká je to paráda... tak jó. Díly mají hodně proměnlivou úroveň a nechutnou tendenci se opakovat/kopírovat. Takže zvažuji jestly dvě, nebo tři... nakonec dám asi 3, ale berme to jako hoooooooodně slabé tři a sledované ze záznamu (recyklace lze přetáčet). ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání. Jednak z toho, že dokument není ani tak český jak se původně tvrdilo, ale spíše se jen natáčel v ČR štábem COOLu a zadání měl od zahraničních producentů. Díky tomu můžeme vidět převlečené členy URNy do amerických uniforem s popiskem "operace Delta Force" a podobné lahůdky, při kterých slyšíme lámanou americkou angličtinu. Také nerozumím tomu, proč se tam udávají nesmyslné lokace jako "Irák", "Irsko" (přitom se evidentně jedná o louku v ČR) jenom proto, abychom viděli deset vteřin vojáka s útočnou puškou v ruce a následoval další zběsilý střih. Největší slabinou dokumentu je tedy jeho chronologie a paradoxně i obsah, kdy z 25 minut stopáže se čtvrtinu jen opakuje už jednou řečené, další čtvrtinu se ukazují naprosté zbytečnosti (viz výše) a zbytek se "informuje" divák, ale stylem, že pokud o dané tématice předem nic nevěděl, těžko to z těch dvouvteřinových animací a naprosto nepochopitelně prostříhaných ukázek, těžko pochopí. Osobně netuším čím budou chtít tvůrci zaujmout příště, u prvního dílu se jim to rozhodně nepovedlo. 55% ()

ic 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý, ale nemůžu si nějak zvyknout na ten "americký" styl vyprávění, kde se všechno opakuje několikrát a "dobrý záběr" uvidíte za díl 3x až 4x. Opravdu nemusím v každém dílu znovu slyšet o technikách CQB, jak pro dementy tohle. Trochu to tak vypadá, jako by se díl točil na 20 minut a pak někdo řekl ne, 20 je málo... musí to být alespoň 25 minut. No tak některé scény pustíme vícekrát, zopakujeme nějaké hlášky a je to. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Jmenuji se Terri Schappert a jsem drsná vojenská guma z ameriky. Měl jsem kosit v Evropě rudý hordy, ale pak se to nějak podělalo a tak bylo potřeba najít nový objekt obecného hněvu. Teroristy a další lidi s odlišným názorem. A tak jsem se musel, krom nevalné znalosti jednoho východoevropského jazyka, naučit i technice ICQ. Ta je užívána již od pravěku Internetu, ale její pravidla platí i pro Redbook. Dnes si představíme stejnou bandu čechů s puškaka jako minule, tentokrát v roli invazních sil marťanské armády. Z doomovského pohledu si přiblížíme útok na Zemi, vyzkoušíme si bioplynový dalekonosný hovnomet a několikrát si zopakujeme zásady ICQ, tedy objevit, ukecat a zprznit. Nakonec (pro změnu) pochválím svého dnešního průvodce z bohovského útvaru URNA (jakej je to borec). Zbytek záběrů a informací bude zrecyklovaných, což ušetří náklady na výrobu pořadu i míru namáhání mozku diváka. Jdeme na to! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Do většiny simulovaných akcí jsou během natáčení nasazováni především členové české armády. (honzik10)

Reklama

Reklama