Reklama

Reklama

Chakravyuh

  • Indie चक्रव्यूह
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vesničané z chudého kraje nedůvěřují ani vládě ani policii. Nikdy od nich nedostali žádnou pomoc. Když oficiální představitelé státu nekonají svoji povinnost a ještě vesničany chtějí vyhnat z jejich domovů, aby mohli na jejich půdě těžit vzácné nerosty, jsou jediným, kdo chudé lidi brání, ozbrojené jednotky levicových extremistů. Mají vlastní soudy, vlastní armádu a bojují proti policii. Na místo se nechá přeložit oddaný policejní komisař Adil Khan (Arjun Rampal), který má v plánu obnovit pořádek a vládu státní moci. Nedaří se mu ale rebely zlikvidovat, vesničané je chrání a neprozradí jejich úkryty. Až se nabídne Adilův nejlepší přítel Kabir (Abhay Deol), že se naoko připojí ke vzbouřencům, ve skutečnosti ale bude fungovat jako policejní informátor. (rikitiki)

(více)

Recenze (3)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Už jsem si myslela, že konečně uvidím indický film, který ukáže policii v pozitivním světle a zase nic. Hlavní hrdina bez bázně a hany nechá v klidu postřílet nevinné vesničany a taky půlku policejního sboru, protože zná jedinou taktiku. Vrhnout své muže čelně proti vzbouřencům a nechat je bez krytí střílet ze samopalu. Nebyla tahle taktika přežitá už ve středověku? Úplně bezelstně vykecá, že má mezi rebely informátora .... A ta holka, co hrála jeho manželku, jako pěkná byla, to jo, ale tomu, co předváděla se říká jak? Doufám, že nikoho nenapadne označit to za hraní, protože to byl úděsný výkon. A ten jeho kámoš do akce v utajení šel určitě jen proto, že ho bavilo mlátit policajty. SHRNUTÍ: Ze srpu s kladivem málokdy vzejde něco dobrého. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Film o o priateľstve dvoch mužov, na pozadí maoistických vzbúr, kde sa ocitnú na opačnej strane barikád, jeden ako policajt, druhý ako vodca vzbúrencov. Zaujímavý film, tragický, skutočný a smutný... ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Tak to nebylo věru vůbec špatné. Tvůrci nebyli úplně nestranní, takže i pomalejší divák pochopí, kdo je ten dobrý a kdo ten špatný (stát vs. „rudí" povstalci) v chování a k vyslyšení hlasu prostých lidí. Osobně bych to tak jednostranně neviděl. Jak víme, tak ti, kteří nejvíce hlásají své pravdy o tom, jak zhýralí bohatci ždímají prostý lid s jasným apelem k jejich odstranění, jsou pak po úspěšné změně režimu první, kdo se nastěhují do sídel svých bývalých nepřátel a užívají si poté majetku a výsad stejným způsobem jako ti, proti kterým bojovali. Jak bylo i ve filmu ukázáno, tak většina lidí bojujících v těchto skupinách neumí ani počítat. S psaním a čtením to také nebude asi úplně na jedničku, takže jsou klasicky jen využíváni pro cíle někoho jiného, neb o myšlenkách, za které bojují ví asi jen to, co jim řekne politruk. Zaznamenal jsem píseň o Alláhovi a modlení se k němu, tak jsem si říkal, jak se k náboženství ti prostí revolucionáři staví. Soudruzi, tohle přece pravý soudruh nedělá! Ony silné myšlenky, z kterých čerpáte jsou ryze materialistické a Boha vylučují, ba přímo potírají, jako další nepřátelskou a neslučitelnou ideologii. Ale vše co se oné jediné pravdě a zájmům nehodí se dá náležitě ohnout, či obejít, že? Hlavním viníkem je jasně bída a celkové poměry, které vládnou v těch nejchudších částech Indie. To však platí pro celý svět. V Indii, jak jsem mohl vidět, vyznávají při útocích ještě zastaralé palebné postavení, kde se nikdo nekryje a všichni jsou v jednom chumlu. Povstalci se alespoň schovávají, ale policie a vojenské síly se vztyčenou hlavou pohrdají vlastním životem. Takže v indických konfliktech platí nepsané pravidlo, že jednou vystřelíte do země a deset mrtvých Indů spadne ze stromu. Je jich tam prostě moc, tak se sami regulují, jak praktický národ. Přestřelek je přítomno opravdu hodně a docela masakrálních a zavřu-li jedno oko a druhé přivřu, tak to není vůbec marné. Obě hlavní mužské postavy byly silné a dobře zahrané. Arjun Rampal a Abhay Deol prostě umí. Oproti tomu mezi hlavními ženskými postavami a jejich představitelkami už to tak vyrovnané nebylo. Esha Gupta mi osobně moc svým projevem nesedla. Zato Anjali Patil byla v tomto snímku o mnoho herecky vyspělejší. Sympatické bylo, že se divák může sám rozhodnout, na jakou stranu by se on sám přidal (i když je tvůrci tlačen k jedné z nich). Akční, napínavé a občas nutící se zamyslet. Hudba i tance přítomny, takže spokojenost. Mám samozřejmě pár výhrad k ději, jeho uchopení a provedení, ale čtyři hvězdy dávám s přehledem. ()

Reklama

Reklama