Reklama

Reklama

Historická akta X

(pořad)
  • Česko Antická akta X (více)

Obsahy(1)

Vstupte do světa nevyřešených záhad našich dějin. Navštívíte úchvatná místa naší planety a rozluštíte tajemství, nad nimiž si lidstvo dlouho lámalo hlavu. Každá epizoda bude skutečným detektivním pátráním, vždy pod vedením jiného odborníka. Nejdeme, co se skrývá za neobvyklými legendami, zjistíme původ prapodivných mýtů a potvrdíme autentičnost uctívaných náboženských artefaktů. Naši experti objeví klíč k rozluštění tajenek a vyzkouší nové teorie, jen aby vysvětlili nevysvětlitelné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

honajz 

všechny recenze uživatele

Od National Geographic bych čekal něco propracovanějšího, ne hru na co by kdyby s lidmi, kteří připomínají spíše ufology. Argumentace jednotlivých dílů stojí na hliněných nohou, to, co člověka napadne jako první věc k řešení, se neřeší, některá spojení při různých „pátráních“ připomínají spíše vágně poskládané a jinak spolu nesouvisející kousky jako ze Šifry mistra Leonarda. Např. v jednom dílu se tvrdí, že legenda o Artušovi přišla z Itálie, ženská se jede podívat na relikvii meče ve skále v jednom klášteře - a co myslíte, zkusí někdo ten meč vytáhnout? Nikoliv. Nebo v jiném dílu má chlápek fotku z katalogu z roku 1926, kde je asi Orfeus, asi ukřižovaný, přičemž samotný předmět již nedá najít. Na základě toho odvodí, že relikvii sebrali nacisti, že Orfeus sestoupil do podsvětí jako Ježíš, že Orfeus přinesl nové náboženství, tedy ergo kladívko křesťanství vychází z orfismu. Divné je, že když se jde podívat na památky z orfické hrobky, žádnou podobnou relikvii ukřižovaného Orfea tam nenajde. Je zde nějaká báseň, jejíž text není předložen, ale prý mohla inspirovat Ježíšovy žáky při psaní evangelií. Prostě to celé stojí na vodě. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Bulvárny a populistický dokument, ktorý sa neprávom stavia nad ostatné a podsúva divákovi "neomylné a práve odhalené". Práve pred kamerou tvorcov sa odhalí to čo nevedeli odhaliť za sto rokov väčšie kapacity ako ten komparzista najatý produkciou. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Je to trochu divácky laciné (přepatetizované) ale témata která jsem neznal ....a rozumná stopáž...(1.díl)..Potopa (2 díl) o dost lepší--- Májské podsvětí..najednou se dozvídáme že to s krvavými rituály také nemuselo být pravda... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama