Reklama

Reklama

Město podvodů

(seriál)
  • Kanada Scam City

Obsahy(1)

V turistických příručkách zjistíte, kde najít nejkrásnější pamětihodnosti, nejlepší restaurace a nejkvalitnější ubytování. Skutečný svět, který se však skrývá v temných uličkách nejnavštěvovanějších měst naší planety, má však možnost poznat málokdo. Svět plný předražených taxikářů, kapesních zlodějíčků, šizených drog a pochybných nočních klubů. Svět, který skrytou kamerou zaznamenal pro National Geographic "obyčejný turista" Conor Woodman. A věřte, že všem těm metropolím neudělal moc příjemnou vizitku. (Brousitch)

(více)

Zajímavosti (3)

  • 23. května 2014 město Amsterdam oznámilo, že bylo dosaženo dohody s National Geographic. National Geographic uznal, že mnoho událostí zobrazených v pořadu bylo zinscenováno, i když uvedli, že nikdy nebyli použiti žádní herci a program byl založen na rozsáhlém výzkumu. (Nick321)
  • Po odvysílání epizody o Istanbulu úřady města reagovaly několika zatčeními. Konkrétně bylo několik podvodných strip klubů zavřeno a takzvaní „falešní přátelé“, kteří v nich působili, byli zatčeni. V istanbulské epizodě jsou odhaleny další podvody v Modré mešitě, kde podvodníci přimějí turisty, aby zaplatili za neoficiální zájezdy, a pak je nutí k nákupu zboží, jako jsou koberce, které turisti nechtějí. Skrze to turecké úřady přistoupily ke změně zákonů, aby zabránily dalšímu šizení turistů. (Nick321)
  • Na základě epizody o Praze vznikl v režii Janka Rubeše stejnojmenný šestidílný pořad internetové televize Stream, při které byla ověřována důvěryhodnost a pravost situací z původního seriálu National Geographic. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama