Reklama

Reklama

Město podvodů

(seriál)
  • Kanada Scam City

Obsahy(1)

V turistických příručkách zjistíte, kde najít nejkrásnější pamětihodnosti, nejlepší restaurace a nejkvalitnější ubytování. Skutečný svět, který se však skrývá v temných uličkách nejnavštěvovanějších měst naší planety, má však možnost poznat málokdo. Svět plný předražených taxikářů, kapesních zlodějíčků, šizených drog a pochybných nočních klubů. Svět, který skrytou kamerou zaznamenal pro National Geographic "obyčejný turista" Conor Woodman. A věřte, že všem těm metropolím neudělal moc příjemnou vizitku. (Brousitch)

(více)

Recenze (16)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem epizodu Praha. A to že to je nahrané neznamená, že to takhle nechodí. Dramatizace je samozřejmě pro efekt. Určitě by se našly horší místa, ale jako střípek pro nepoučeného turistu by to mohlo stačit. Vládě určitě vadí zmínka o nečinné polici, na druhou stranu, byly tu horší případy. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

naprosto nahrané - i když od pravdy se to až tolik lišit nemusí, ale ta faleš a evidentní nahranost mi vadí. O nepravdivosti dílů o Praze toho bylo napsáno už dost na jiných serverech. kdyby natočil skutečné výpověďi turistů, kteří zažili věci, které uměle nahrává a pak sám projížděl bez tolika herců, kteří mu hrají kompars - bylo by to o něčem jiném. Tohle není dokument, ale hraný film. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pouze díl z naší stověžaté metropole. Ostatní ani vidět nepotřebuji. Jednak proto, že do oněch destinací se zřejmě nikdy nepodívám, druhak proto, že špatných zpráv člověk vidí a čte denně desítky. A jelikož nepokládám za normální utrácet a ožírat se v barech, chodit do night clubů, nebo nakupovat drogy, tak ani nemohu litovat někoho, komu se v rámci uspokojování svých "potřeb" přihodí nějaká nekalost. Jinou věcí jsou služby, které využívají slušní lidé (jídlo, směnárny, občas taxi)... ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

„Ne, ne, ne, ne, ne, ne, ne, this is my šlapka,“ oznamuje pražský pasák průvodci pořadu Conorovi a chce po něm 500 euro za dvouminutový pokec s holkou, která si k němu sama přisedla. Při sledování tohoto pořadu vám často nebude do smíchu. Ale jedno je jisté, ve světě, kde zaplatíte 1000 dolarů za tři piva, kde po vás chtějí 500 euro, jinak vás nepustí ven z klubu nebo vám chtějí prodat za 1500 Kč koks, ze kterého se vyklube jedlá soda, se okradení taxikářem nebo pouličním prodavačem jeví jen jako úsměvná epizoda z jinak prímové dovolené, nad kterou doma při vzpomínkách mávnete rukou. Štáb cestuje po světových metropolích a snaží se odhalit nejčastější místní podvody, kterým padnou za oběť většinou neznalí turisté. Navštívíme města jako Praha, Buenos Aires, Rio nebo Marakéš (epizod je celkem 10 a co díl, to jiná destinace). Conor hraje často naivního a důvěřivého turistu, jen aby se nachomýtnul k švindlu a mohl ho skrytou kamerou zachytit. Každá lokalita má navíc svá specifika (snad jen ti taxikáři se vás snaží okrást všude), takže například v Dillí se vám děti u silnic snaží prodat předražené polozvadlé květiny, aby měly na základní lidské potřeby, případně vám místní šarlatáni dokážou, jak široká je propast mezi medicínou v Indii a zbytku světa, kdy tu není problém pořídit lék na rakovinu za férové tři dolary. Zatímco tohle jsou poměrně neškodné podvůdky v rámci stokorun, jinde se jedná o seriózní mafiánský byznys, ve kterém jsou zapleteny stovky či dokonce tisíce lidí a točí se v něm ohromné peníze (slavný karneval v Riu). Pro nás snílky, kteří nosíme v životě růžové brýle a věříme, že lidé jsou v jádru dobří a jejich úmysly vždy čisté, je tak sledování pořadu ideálním varováním před světem kolem nás. Ten předražený koberec bych si za 200 liber nepořídil jen proto, že bych na něj neměl. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděl jen dil z Prahy, ale dokoukám asi i zbytek. Neskutečné kde všude se dá okrást turista. ()

Sklepkan 

všechny recenze uživatele

Za Prahu odhalující turistickou mafii 85%. Je férové říct, že Woodman si na všechny nepříjemné situace naběhne víceméně sám a o trochu zodpovědněji se chovající turista si může odvést o 180° jiný zážitek. Ale, to je smysl tohoto seriálu, ukázat co si pro "hloupé" turisty připravili všemožní podvodníčci, i celé mafie, čekající na svoji příležitost. U Prahy mě trochu překvapilo jak široká síť na turisty ve skutečnosti je a jakým způsobem funguje. Po tomhle dokumentu, kdybych neuměl česky, tak se do Prahy nikdy nepodívám ani za pár prasat. Fakt ne. O důvěryhodnosti záběrů vůbec nepochybuju a ten kdo není o tom přesvědčený...podívejte se na ten díl s Prahou a uvidíte, jak moc je to nahrané. (Hnědo)česká vychcanost je tu znát od první minuty a každý, kdo v Praze byl, ví, že to takhle opravdu vypadá. Určitě se podívám i na další díly. ()

MTHRFCKR 

všechny recenze uživatele

Connor Woodman má kuráž. V Praze se sice divíš, kde a za co všeho tě dokážou natáhnout, ale když vidíš i ostatní metropole, například Dílí, tak můžeš bejt rád, že seš rád. :) ()

Blackhawks 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zatím jen dva díly,ale byl jsem velmi znechucený tvrdou realitou.. v Praze jsem byl a vím jak to chodí..právě proto se mi nic z toho zatím nestalo.. taxikem nejezdím ( ovšem jednou jsem v nouzi chtěl a bylo mi na Václavaku řečeno,že vozí jen cizince), což mi stačilo :D a do nočních clubů se taky nechystám. Ale je jasné proč byl pořad natočen.. je spousta lidí,kteří se do těchto situací mohou dostat,tak ať ví,jak to ve světě chodí.. Zajímavý turistický videoprůvodce !! ()

Nerdvana 

všechny recenze uživatele

Podle klasického pravidla, kdo hledá, najde. Každa metropole má svoje klady a zápory a pokud jste kolosální idiot a hledáte v cizině problémy, najdete je třeba i ve Vatikánu. Trochu účelové. ()

snikrs 

všechny recenze uživatele

zajímavé že vetšinu podvodů dělali cikání ! Cikánský taxikář ,cikánská kapsářka ,cikánský majitel baru a pasák v jednom a ošklivé cikánské prostitutky . Výborný dokument a určite hodně pravdy . ()

Declen odpad!

všechny recenze uživatele

Bangkok - Běhat po BKK a myslet si, že farang bílej jako křída získá jakýkoliv zákulisní informace, je asi hodně naivní. Těch pár blbostí jako pinkpong za 3k, zavádějící informace před Grand Palace zas tak těžký natočit nabylo. Zbytek nahraná šaráda. 73% hodnocení? CSFD je plný hodně naivních lidí. ono i jako "hraný film" to stojí za h***o. ()

Nick321

všechny recenze uživatele

Že mne ta epizoda s Prahou nepřekvapila. Dokonale propojený systém gaunerů, úplnou náhodou všechno jedna etnicita a doslova gangsterské jednání s chudákem turistou, který vlezl do jámy sviní. Tam bych se necítil jistý ani coby místní, natož turista. ()

Freakyy 

všechny recenze uživatele

Pořad pro ty co mají na účtě tak míň jak mega, protože nějaký podvody dokážou hezky nasrat a moc poučnějších pořadů než tento v tv nenajdete. "Opička" už rozebrala snad každej díl a všecky podvody, takže nemám co napsat, jen snad to, že pokuď si myslíte že nejste naivní - všecko víte, znáte a zvládnete -, tak dejte 1,2 hvězdy a táhněte do prdele. ()

Sbisa22 

všechny recenze uživatele

To je tak krásná ukázka reality v Praze plný sraček a podvodů. Dokument je povedený, místy možná trochu sehraný, ale na tom stejně nesejde, jelikož jde o pravdivé věci. Taxikáři, směnárny, dealeři drog atd. ()

Reklama

Reklama