Reklama

Reklama

Architekt Josef Hoffmann

Česko, 2012, 52 min

Hrají:

Lenka Krobotová (vypravěč), Norbert Lichý (vypravěč), Jaroslav Plesl (vypravěč)

Obsahy(1)

Dokumentární film o jednom z nejvýznamnějších představitelů architektury první poloviny 20. století přibližuje jeho život, mnohá Hoffmannova významná díla stejně jako dobové souvislosti, v nichž vznikala. Tvorba Josefa Hoffmanna je rozprostřená po celé Evropě a rozvíjela se v rámci secese, radikální moderny, nového klasicismu i věcnosti vždy s vysoce originálním přínosem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

mandlova 

všechny recenze uživatele

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10419379443-architekt-josef-hoffmann/21254215186/ http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10419379443-architekt-josef-hoffmann/21254215186/ Doslova nutnost!! Skvělý moravský (rakousko-uherský) architekt, který byl ovlivněn takovými jmény jako Josef Maria Olbrich (spolužák) - autor Pavilonu secese ve Vídni, Ottou Wagnerem (učitelem, mentorem) a dalšími. V konečném důsledku byl Hoffmann významnou postavou evropského (i světového?) významu. Pokud máte cestu přes Vysočinu, tak jeho muzeum stojí za tu zajížďku! Tedy vlastně jinak - jeho muzeum stojí za návštěvu, neremcejte, že je Brtnice z ruky a hurá na výlet. http://www.moravska-galerie.cz/moravska-galerie/navsteva-mg/budovy-mg/rodny-dum-josefa-hoffmanna.aspx ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Profesionálně udělaný dokument. Aniž bych byl nějakým zvláštním obdivovatelem architekta Hoffmanna, dávám nejvyšší hodnocení. Dokumentu není co vytknout, je koncipován někým, kdo ví, o co jde. Zřejmě má na výtečném výsledku svůj podíl i přední znalec moravské architektury 19.-20. stol. Pavel Zatloukal... ()

Kostko 

všechny recenze uživatele

Jeden z 1001 dokumentů, který musíte vidět před tím, než umřete s pocitem vyhozených peněz za koncesionářské poplatky. ()

Reklama

Reklama