foto

Lenka Krobotová

  • nar. 10.3.1977 (43 let)
    Plzeň, Československo

Biografie

Lenka Krobotová se narodila 10. března 1977 v Plzni, do rodiny slavného divadelního režiséra a herce Miroslava Krobota. Zprvu se věnovala lidovému a scénickému tanci, aby se nakonec stejně nechala zlákat prkny, co znamenají svět. První role ztvárnila v divadle Kašpar, kde pouze zaskakovala. Po úspěšném absolvování DAMU se stala členkou Dejvického divadla v Praze, kde několikrát spolupracovala se svým otcem.

Od roku 2000 zde ztvárnila spoustu nezapomenutelných rolí, jako byla Grušenka v Bratrech Karamazových, Stella ze hry Tramvaj do stanice Touha nebo Aglája v Idiotovi. Hostovala i v divadle na Vinohradech, Činoherním klubu nebo v divadle ABC. Ve filmu se objevila už v roce 1993, coby členka tanečního souboru Impuls tančila v muzikálu ŠAKALÍ LÉTA Jana Hřebejka.

Mihla se v ÚTĚKU DO BUDÍNA, v černé komedii JEDNA RUKA NETLESKÁ nebo v pohádce KRÁLOVNA SE SLONÍMA NOHAMA. První větší roli ji nabídl až režisér Julius Ševčík v česko-finském dramatu RESTART. Hned třikrát si vystřihla roli zdravotní sestřičky, a to v seriálech DOBRÁ ČTVRŤ a HRABĚNKY i ve filmu BRAINSTORM. V originálním snímku Petra Zelenky KARAMAZOVI, inspirovaném jeho divadelní hrou z Dejvického divadla, nesměla chybět. Ztvárnila zde lehkovážnou Grušenku, kterou ztvárňovala již na jevišti.

Lenka vytvořila i několik zajímavých rolí v rozhlase, jako byla například Maryša ve stejnojmenné inscenaci. Má dva bratry, kteří mají také sklony k herectví. Nedávno se stala i matkou a svůj stav tehdy komentovala: ,, Ty teploty jsou strašné, přesto se ale snažím léto užít, jak jen to jde. Dítě se má narodit každým dnem. Nevím, jestli to bude kluk nebo holka. A ani to nechci vědět. Cítím se přesto dobře, že když jsem teď v jiném stavu ráda se dojímám.“ Lenka Krobotová dnes patří k nejúspěšnějším hercům svojí generace a jistě se od ní máme ještě na co čekat.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2020 Případ mrtvého nebožtíka
2017 Kvarteto
Zahradnictví: Dezertér
Zahradnictví: Nápadník
Zahradnictví: Rodinný přítel
2015 Amanitas (studentský film)
Eva's Katze (studentský film)
Rybička (TV film)
2014 Díra u Hanušovic
2013 Rozkoš
2012 Svlíkání (studentský film)
Vrásky z lásky
Šťastný smolař (TV film)
2009 Ať žijí rytíři!
T.M.A.
2008 BrainStorm (TV film)
Karamazovi
Taco a králíček (TV film)
2007 Operace Silver A (TV film)
2006 O Šípkové Růžence (TV film)
2005 Doblba!
Restart
2004 Milenci a vrazi
2003 Jedna ruka netleská
2002 Byla láska... (TV film)
Nevěsta s velkýma nohama (TV film)
Sprcha (studentský film)
Útěk do Budína
2001 May Day (TV film)
Naše děti (TV film)
1999 Silák a strašidla (TV film)
1997 Stůj, nebo se netrefím!
1995 O Šedivákovi (TV film)
1993 Šakalí léta

TV seriály

2020 Zrádci (TV seriál) - herec, a.z.
Všechno bude OK (E06)
Den pravdy (E05)
Dovolenka v Polsku (E04) - herec, a.z.
další epizody (6)
2019 Kriminálka 5.C (TV seriál)
Případ převlečeného křečka (E03)
Vodník (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Za oponou (TV seriál)
Předprodej (E09)
Grant (E05)
Nová vize (E04)
další epizody (5)
Zkáza Dejvického divadla (TV seriál)
Zkáza (E06)
Smrad (E05)
Šmejdi (E04)
další epizody (5)
2018 Dabing Street (TV seriál)
Budování mediálního obrazu (E03)
Specialisté (TV seriál)
Hledání pokladu (S03E02)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Zapomenuté děti (S05E40)
Konec starého policajta (S05E34)
Překvapivé návraty (S05E33)
další epizody (13)
2017 Spravedlnost (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Slzy (S04E34)
Ukradený hotel (S04E33)
Z deníků neúspěšných (S04E32)
další epizody (30)
Až po uši (TV seriál)
Epizoda 10 (S02E10)
Epizoda 9 (S02E09)
Epizoda 8 (S02E08)
další epizody (10)
2016 Kosmo (TV seriál)
Smrt docenta (E03)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Pusa na dobrou noc (S02E32)
Rozchod (S02E31)
Mikův blbej den (S02E30)
další epizody (47)
Doktor Martin (TV seriál)
Už tě nechci vidět (S02E05)
2015 Autobazar Monte Karlo (TV seriál)
Marcel (S01E05)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S01E07)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
další epizody (4)
2014 Až po uši (TV seriál)
Epizoda 13 (S01E13)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
další epizody (12)
Čtvrtá hvězda (TV seriál)
Třináct sirotků (E12)
Hodina H. (E11)
Ochránce smečky (E10)
další epizody (11)
Život a doba soudce A. K. (TV seriál)
Rodina (S01E08)
Válka pokračuje (S01E07)
Nevinné lži (TV seriál)
Hra (S02E05)
2013 Sanitka 2 (TV seriál)
Škoda lásky (TV seriál)
Vzpomínky (S01E07)
2012 Ztracená brána (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
Setkání s hvězdou (TV seriál)
Dagmar Havlová (E04)
Jana Hlaváčová (E02)
2011 Čapkovy kapsy (TV seriál)
Příběh sňatkového podvodníka (E08)
2010 Ať žijí rytíři! (TV seriál)
Ztracená bitva (E14)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Lidská skládačka (S02E02)
2007 Hraběnky (TV seriál)
Louky naproti (E17)
Milionář (E13)
Mezinárodní zápas (E05)
další epizody (5)
2006 Poslední sezona (TV seriál)
2005 Dobrá čtvrť (TV seriál)
2004 Redakce (TV seriál)
2003 Útěk do Budína (TV seriál)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
další epizody (5)
2001 Černí andělé (TV seriál)
May Day (E08)
1991 Wolfgang A. Mozart (TV seriál)

Dokumentární

2014 Jak se točil seriál Až po uši (TV film)
2009 Opus č. 50 na motivy Milady Horákové (studentský film)

Hudební videoklipy

2020 Marie Rottrová - Cesta (hudební videoklip) - a.z.
2019 Miroslav Kemel - Za naší stodolou (hudební videoklip) - a.z.
2015 Barbora Poláková - Nafrněná (hudební videoklip)
2004 Khoiba - Pathetic (hudební videoklip)

Divadelní záznam

2010 Teremin (divadelní záznam)
2009 Příběhy obyčejného šílenství (divadelní záznam)
2003 Sirup (divadelní záznam)
2002 Oblomov (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2020 27. Český lev (TV pořad)
2019 26. Český lev (TV pořad)
2015 Český lev 2014 (TV pořad)
2014 DVTV (TV pořad)
2013 Máme rádi Česko (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Show Jana Krause (TV pořad)
2009 Zázraky přírody (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
2007 O korunu krále Karla (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(91)