Reklama

Reklama

Záchrana klasických aut

(pořad)
  • Velká Británie Classic Car Rescue
Reality-TV / Dokumentární
Velká Británie, 2012, 45 min

Obsahy(1)

Bernie Fineman a Mario Pacione mají šibeniční termín a omezený rozpočet. Musí zrestaurovat ostudně prorezlé pekáče do původní krásy klasických vozů. (Discovery Channel)

Recenze (7)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle styl pořadu mám rád. Lidé co vědí co dělají (žádní domácí kutilové bez talentu nebo nadšenci bez vkusu) vezmou vrak, vrazí do něj 2x tolik peněz a moře práce a výsledek je fenomenální. Neexistuje díl po kterém bych si řekl "fuj to bych doma nechtěl". Co díl to skvost a dokonalá práce. Nemluvě o ústřední dvojce Bernie vs Mario. Bernie - pragmatický mechanik a trochu cholerik (prostě makáč) vs Mario - flegmatický manažer (prostě kancelářská krysa) s rolí peněženky a lovce náhradních dílů. Debaty mezi nima jsou místy legendární. Takže je to nádhera vidět z ničeho postavený krásný klasický kus plus je i zábava vidět jak se k cíli dostanou (co se mi líbilo nejvíc je že to není jen o "jsme borci a vyděláme prachy", ale i o prohrách - viz díl s Broukem - nebo průserech na poslední chvíli - viz Stingray - atd.). Za vše asi mluví úvozdní text každé epizody: "The garage team are mechanical experts and the car rescue is genuine, although some of what you’ll see has been engineered for entertainment." A tak to má být :). Kdo nepochopil, pláče ;). ()

Tuty 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o britskou odpověď na americkou show "OverHaulin" neboli Superopravovnu řízlou s anglickými "Wheeler Dealers" neboli Obchodníky s auty. Pokud tomu dáte šanci i po prvních dílu, který je takový ještě neslaný nemastný, tak vás pozitivně překvapí, protože kvalita jde postupně nahoru a epizoda o Fordu Mustangu je celkem povedená... ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Není to tak ulítlé jako americké Dannyho auťáky a hlavně je to bez toho amerického všudypřítomného patriotismu, což je vcelku příjemné. A poékud tam je to takový ten tradiční britský, ke kterému mám blíže. Respektuji také, že tento pořad tu byl dříve. Na stranu druhou mně baví míň a to i s přihlédnutím k faktu, že Danny dělá hlavně káry z americkejch sedmdesátejch, zatímco tady se jde vb čase mnohem hlouběji.. Já ujíýdím na dvacátých až padesátých létech, což ale neznamená, že když někde na srazu veteránů vidím nějakého placatého Dodge nebo Mustanga (teď nemyslím P-51 :-)) zrychluje se mi tep. U Mustanga P-51 je to jiné, to mám extázi... :-). pro autoveterány mám zkrátka jako pro vše staré slabost, - pro jakékoliv. A nemusí se jdnat o auta. Ty věci z těch dob, kdy design se opravdu řešil maji svoji dušičku a mohly by vyprávět asi neuvěřitelné příběhy. Kdo vidí tímto způsobem dál, nakouká jen pak na obyčejnou obnovu zrezlé klikové hřídele, ale na navrácení lesku něčemu, co tu bylo dávno před námi... Solidní průměr. * * * ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Mám rád relácie o renovácii starých, klasických áut. No nemám rád ich americký formát, kde v popredí stoja ľudia a konflikt medzi nimi, ktorý tvorí gro celej relácie. Aj keď Classic Car Rescue je britský program, svojím formátom pôsobí skôr americky. Ale zase uznávam že Bernie a Mario sú celkom komická dvojica, takže pár častí sa dalo v pohode pozrieť. 40 % ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavní dvaja protagonisti síce nie sú veľmi atraktívni a charizmatickí, ale je medzi nimi chémia a mnoho krát sa neskutočne pohádajú. Jeden z nich je neskutočný nervák a často krát na svojich mladých mechanikov strašne kričí. Všetko sa musí stihnúť opraviť v určitý čas a toho času nieje nazvyš. Opravujú sa tu samé klasické autá, čo je veľké plus. Väčšinou sú to autá z obdobia 40. až 80.rokov minulého storočia. Cez to všetko, že ma práca automechanikov nejak zvlášť nezaujíma, pozerať sa na takýto druh TV programu rozhodne stojí za to. A tým najlepším je vidieť premenu hrdzavého šrotu v absolútne novučičké žihadlo. Ak na to aj vy natrafíte na kanáli Discovery Channel, rozhodne neprepínajte. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama