Reklama

Reklama

May se vrací domů

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Newyorčanka May se vrací do rodného Ammánu v Jordánsku kvůli své svatbě. Krátce po shledání se svými sestrami a rodiči, začne May následkem četných rodinných a kulturních konfliktů pochybovat o velkém kroku, jež se právě chystá udělat. Zdá se, že má May Brennanová všechno, co si jen může přát – je inteligentní, úžasná, za svou nedávno vydanou knihu sklízí úspěch a brzy se má provdat za milovaného snoubence Ziada, uznávaného newyorského vzdělance. Ovšem záhy po Mayině návratu do rodného města Ammánu v Jordánsku, kde se má konat svatba, se ve spisovatelčině zdánlivě perfektním životě začne objevovat povážlivá trhlina. Mayina tvrdohlavá matka Nadine, která konvertovala ke křesťanství, odmítá dát dceřině sňatku s muslimem Ziadem požehnání – a myslí to natolik vážně, že se dokonce odmítne zúčastnit obřadu. Z Mayiných sester Daliy a Yasmine se opět stávají vzdorující puberťačky. A její odcizený otec Edward, který se znovu oženil, se s ní nemotorně pokouší znovu sblížit. Tváří v tvář nezhojeným ranám z dávno rozvráceného manželství svých rodičů, v kombinaci s nevyhnutelným střetem starosvětských a moderních hodnot, si je May nucena položit otázku, jakým směrem se její život vlastně ubírá. Její kdysi tak pečlivě strukturovaný svět se nyní začíná rozpadat pod tíhou vlastních skrytých pravd. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (2)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu jsem zjistil vlastně jen to, že v Jordánsku se kromě arabštiny mluví především anglicky. A to jsem se přitom těšil na příjemný výlet na Blízký Východ, který mi ukáže trošku jiný svět. No a jediné, co si z tohoto filmu pamatuju je akorát to, jak ty ženský tam řeší klasický ženský věci (nakupují, pijí kafe, atd.) a já se s každou další minutou ztrácím ve snech. ()

Gertruda.W 

všechny recenze uživatele

Je to film o složitosti vztahů, o rodině, víře, kořenech a o lásce. Jestli tohle zajímá více ženy, pak ano, je to takový holčičí film. Samozřejmě pojednává o světě ženským pohledem, vždyť ve scénáři, režii i hlavní roli figuruje jedna. Mě právě fascinuje, jak jsou ta témata společná na celém světě, bez ohledu na kulturu a náboženství. ()

Reklama

Galerie (16)

Reklama

Reklama