Reklama

Reklama

Hroši v Africe

  • Česko Krokodýl a jeho hroch (neoficiální název) (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Bud SpencerTerence Hill musí spojit síly proti gangsterovi, který si z africké přírody dělá soukromé safari. Kdo není s hrochy, jde proti nám! Doprostřed africké savany se padákem snese dobrodruh Slim (Terence Hill) a s sebou má vše, co potřebuje: kolo, pušku a dobrou náladu. Sotva přistane, podaří se mu přerušit výpravu na safari vedou Tomem (Bud Spencer), u kterého má Slim už několik vroubků. Oba spolu totiž jako kluci vyrůstali, ale Slimovy eskapády kdysi přišly Toma dost draho a zdá se, že s jeho příchodem se vše vrací do starých kolejí. Slimovi se ale podaří věčného bručouna přesvědčit, aby se spolu pustili do podnikání. Víc než o zisky jde ale Slimovi o místní lidi a přírodu, jež ohrožuje bezohledný gangster a mistr těžké váhy Ormond (Joe Bugner). Se svými nohsledy zabírá půdu, pašuje divoká zvířata ze země a je dost bohatý na to, aby úřadům platil za beztrestnost. Slim a Tom si tak budou muset zase jednou vyhrnout rukávy a vyříkat si to s Ormondem jediným jazykem, kterému rozumí – pěkně ručně. (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Film se odehrává v Rhodesii 50. let, byl však natočen v okolí Johannesburgu a Pretorie. (ČSFD)
  • Karetní iluzionista Tony Binarelli ve filmu účinkuje dvakrát. Nejdříve coby skořápkář na tržišti, později v kasinové scéně propůjčí své ruce Terencovi Hillovi, podobně jako učinil ve filmu Malý unavený Joe (1972). (ČSFD)
  • Buldozer použitý ve filmu je Caterpillar 983. (NiaWolf)
  • Ve filmu lze vidět dva automobily Rolls-Royce Phantom II z roku 1934. (NiaWolf)
  • V Německu dostal film název Das Krokodil und sein Nilpferd, v překladu ''Krokodýl a jeho hroch". (chleba24)
  • Filmovou hudbu složil Walter Rizzati a titulní píseň ''Grau grau grau''  složil Bud Spencer. Píseň tak byla natočena ve dvou verzích. Bud Spencer zpívá jak v jedné, tak v druhé písni. (chleba24)
  • Aj v tomto filme môžeme vidieť tradičný mýtus o puškohľade. Jedná sa o záber, v ktorom strelec proste namieri kríž v puškohľade na cieľ a strela zasiahne presne to miesto. V skutočnosti však dráhu strely ovplyvňuje mnoho faktorov ako gravitácia, vietor, a na väčšie vzdialenosti dokonca rotácia Zeme. Strelec musí vziať do úvahy všetky tieto faktory, nestačí len proste zamieriť hľadáčik na terč. (ČSFD)

Reklama

Reklama