Reklama

Reklama

Hroši v Africe

  • Česko Krokodýl a jeho hroch (neoficiální název) (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Bud SpencerTerence Hill musí spojit síly proti gangsterovi, který si z africké přírody dělá soukromé safari. Kdo není s hrochy, jde proti nám! Doprostřed africké savany se padákem snese dobrodruh Slim (Terence Hill) a s sebou má vše, co potřebuje: kolo, pušku a dobrou náladu. Sotva přistane, podaří se mu přerušit výpravu na safari vedou Tomem (Bud Spencer), u kterého má Slim už několik vroubků. Oba spolu totiž jako kluci vyrůstali, ale Slimovy eskapády kdysi přišly Toma dost draho a zdá se, že s jeho příchodem se vše vrací do starých kolejí. Slimovi se ale podaří věčného bručouna přesvědčit, aby se spolu pustili do podnikání. Víc než o zisky jde ale Slimovi o místní lidi a přírodu, jež ohrožuje bezohledný gangster a mistr těžké váhy Ormond (Joe Bugner). Se svými nohsledy zabírá půdu, pašuje divoká zvířata ze země a je dost bohatý na to, aby úřadům platil za beztrestnost. Slim a Tom si tak budou muset zase jednou vyhrnout rukávy a vyříkat si to s Ormondem jediným jazykem, kterému rozumí – pěkně ručně. (Česká televize)

(více)

Recenze (107)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jako malý jsem měl tenhle film strašně rád. Nedávno jsem se na něj podíval a s nadšením jsem zjistil, že se po letech můj názor nijak nezměnil a jsem i tak rád. Některé scény jsou opravdu výborné například oběd u Osmorda, na který se vždycky strašně těším pač je to naprosto výborná scéna. Jinak příběh není extra zajímavý, ale pro Spencera a Hilla nijak obvyklým a jim role bratrů naprosto vyhovují. --- Hele doktore maminka mi pomohla – Říkal jsem to – Řekla 3 magická slova. Pořádně jsem se vysral a teď je mi dobře. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nenáročná a jednoduše zábavná komedie, kde se pěsti používají v drsném světě bohatých a mocných padouchů. Provokující Slim (solidní Terence Hill) a jeho trpělivý, ale vznětlivý bratr Tom (solidní Bud Spencer) zjednávají respekt k původní přírodě černé Afriky. Jejich ochranářské a podnikatelské snahy narážejí na odpor místního zbohatlíka a chladnokrevného pašeráka zvířat Ormonda (Joe Bugner), který neváhá sáhnout po jakémkoliv druhu násilí. Z dalších rolí: starostlivá matka bratrů Mama Leone (May Dlamini), mladá půvabná Stella (Dawn Jürgens), která učarovala oči Slima, a Ormondovi nohsledi (Malcolm Kirk, Mike Schutte, či Kosie Smith). Je to zábavné, jednoduché, svižné, a roztomilé. A zase jednou dobro vítězí nad zlem. ()

Reklama

Honzus 

všechny recenze uživatele

Oblíbený film mého dětství, kterému dávám plné hodnocení spíše z nostalgie, ale i s odstupem času ho vnímám jako nejlepší film s Budem Spencerem a Terencem Hillem, co jsem viděl. Zdobí ho nejen nezbytné bitky, ale i skvělá "africká" atmosféra a samozřejmě nezapomenutelná ústřední píseň. Závěrečná scéna s vypouštěním zvěře do volné přírody je potom i dojemným zážitkem. Zkrátka jsou Hroši v Africe úžasný film a basta. ()

unagi 

všechny recenze uživatele

Terence Hill a Bud Spencer majú proste svoj filmvý štýl, ktorí nikdy nzmenia. Preto je najlepší ten ktorý vidíme ako prvý! Stále o tom istom, no stále zábavné! Jednoduchý film pri ktorom netreba rozmýlať...lebo všetko je samozrejme, ide len o smiech a kukanie v kresielku doma! NEPREKVAPIA NIČÍM..pobavia tým ostým....presne tak ako som napísal tento koment..o tom istom , len v inom podaní ! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bud a Terence, neboli Tom a Slim, v souboji s movitým boxerem Ormondem tradičně neselhávají. Neuznávají autority ani zákony a naštěstí se vždycky najde dost dobrovolníků, kteří nabídnou své čelo tradiční budspencerovce vedené zhora nebo tváře k proplesknutí několika terencehillovkami. Tady je vše při starém, dobrém a osvědčeném, což je dobře, ale nějaká ta zábavná originalitka by té poněkud fádní záchraně pštrosů, zeber či antilop určitě prospěla. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • V Německu dostal film název Das Krokodil und sein Nilpferd, v překladu ''Krokodýl a jeho hroch". (chleba24)
  • Aj v tomto filme môžeme vidieť tradičný mýtus o puškohľade. Jedná sa o záber, v ktorom strelec proste namieri kríž v puškohľade na cieľ a strela zasiahne presne to miesto. V skutočnosti však dráhu strely ovplyvňuje mnoho faktorov ako gravitácia, vietor, a na väčšie vzdialenosti dokonca rotácia Zeme. Strelec musí vziať do úvahy všetky tieto faktory, nestačí len proste zamieriť hľadáčik na terč. (ČSFD)

Reklama

Reklama