Reklama

Reklama

Hroši v Africe

  • Česko Krokodýl a jeho hroch (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Bud SpencerTerence Hill musí spojit síly proti gangsterovi, který si z africké přírody dělá soukromé safari. Kdo není s hrochy, jde proti nám! Doprostřed africké savany se padákem snese dobrodruh Slim (Terence Hill) a s sebou má vše, co potřebuje: kolo, pušku a dobrou náladu. Sotva přistane, podaří se mu přerušit výpravu na safari vedou Tomem (Bud Spencer), u kterého má Slim už několik vroubků. Oba spolu totiž jako kluci vyrůstali, ale Slimovy eskapády kdysi přišly Toma dost draho a zdá se, že s jeho příchodem se vše vrací do starých kolejí. Slimovi se ale podaří věčného bručouna přesvědčit, aby se spolu pustili do podnikání. Víc než o zisky jde ale Slimovi o místní lidi a přírodu, jež ohrožuje bezohledný gangster a mistr těžké váhy Ormond (Joe Bugner). Se svými nohsledy zabírá půdu, pašuje divoká zvířata ze země a je dost bohatý na to, aby úřadům platil za beztrestnost. Slim a Tom si tak budou muset zase jednou vyhrnout rukávy a vyříkat si to s Ormondem jediným jazykem, kterému rozumí – pěkně ručně. (Česká televize)

(více)

Recenze (109)

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem měl pro ty dva kluky slabost, ale tentokrát to nezvládli. Možná se spolehli na to, že vše vyřeší africká flora a fauna a že se s tím divák spokojí. Nicméně tady se nepovedlo téměř nic. Nevýrazné postavy záporáků, dětinsky trapné gagy. Když si vzpomenu na šéfa a jeho psychoušskýho psychiatra bodajícího vidličkami do rukou z Jestli se rozzlobíme, nebo na indoše a jeho poskoky, jak dostali nakládačku na miamském stadiónu ve Dvou výtečnících, tak bych plakal... Tady není nic, na co bych si i po letech vzpomněl. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že jde o typický film s osvědčenou dvojicí, ale ono to až tak úplně neplatí. Podobně jako u Dvou machrů mezi nebem a peklem se tady hraje i na vážnější notu, takže film vtipem nepřekypuje, a to ani přes tradiční Terencovo škodolibé popichování a tahání Buda do průšvihů či jednu fackovačku za druhou. Na to, aby se dal považovat čistokrevně za dobrodružný, je však děj zase moc chaotický a soustředěný do několika povinných scén (hostina, kasíno atd.). Co však trochu chybí na formě, to dohání exotické prostředí a krásná africká zvířata. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch průměrnějších filmů dvojice Spencer a Hill. Ani by tak nešlo o samotný příběh, který své kvality určitě má – exotická krajina a zvířata patří k tomu nejlepšímu, co nám tu bylo nabídnuto, ale tentokrát jsem měl docela velké výhrady k „záporným“ postavám. Hlavní dvojice předvedla standartní výkony, ovšem jejich protivníci postrádali nejen charisma, ale i hereckou kvalitu. Souboje s nimi byli nemastné – neslané, to už jsem se více pobavil s turisty/lovci a vzájemnou nevraživostí Buda a Terenceho. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, filmy s touhle dvojicí se už začínají trochu opakovat, když jich vidíte víc, ale oni si prostě tak parádně sednou, hlavně když se navzájem trochu prudí. Ono je to většinou ze strany Terence Hilla, ale stejně si nemají co vyčítat. Africké prostředí je tu trochu fajn, i když malinko prvoplánové. Přesto baví. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hroši v Africe jsou další zajímavým a exotickým prostředím, do kterého byla tato dvojice umístěna. Už jsme tu měli divoký americký západ, jihoamerickou džungli, různá velkoměsta na světě a nyní Afrika. A zase jsou to skoro bratři. To co snižuje malinko tento film je to, na co diváci normálně nejsou zvyklí. Slavné dvojici totiž nestačí jen přijít a všechno vybouchat a ani se to neděje. V domě u mafiána raději pustí z klece zvířata, na silnici se jim shodou šťastných náhod podaří přetlačit soupeře, u soudu prostě utíkají a třeba na lodi soupeři naskáčou do vody sami. V závěrečném souboji pak dostává Bud Spencer docela na frak a trvá dlouho než oponenta usměrní. Na druhé straně se mi líbila hudba a africké prostředí, které je pro tuto dvojku vskutku nezvyklé. Všimněte si také, jak už tehdy si dělali z asijských turistů legraci. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Buldozer použitý ve filmu je Caterpillar 983. (NiaWolf)
  • Film se odehrává v Rhodesii 50. let, byl však natočen v okolí Johannesburgu a Pretorie. (ČSFD)

Reklama

Reklama