Reklama

Reklama

One Direction 3D: This Is Us

  • Velká Británie One Direction: This Is Us (více)
Trailer 2

Hudební 3D film o momentálně nejslavnější chlapecké popové skupině One Direction natočil Morgan Spurlock, tvůrce kultovního dokumentu Super Size Me. Fanoušky a hlavně fanynky této britské kapely čekají strhující záběry z koncertních pódií i ze zákulisí velkolepých show. Chybět nebude ani komorní pohled do soukromí pětice sympatických mladíků. Skupina One Direction v roce 2010 patřila mezi favority britské talentové soutěže X Factor, do které se mladíci přihlásili individuálně a ž v jejím průběhu vytvořili skupinu. Dnes patří pětice Niall, Zayn, Liam, Harry a Louis mezi největší hvězdy mezinárodní hudební scény, prodali na 30 miliónů desek a jejich zatím poslední album „Take Me Home" se umístilo na první příčce hitparád ve 37 zemích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

Simpoch 

všechny recenze uživatele

Pěkně namixovaná směs písniček vylepšených o nějaký ten trik, spousta upřímných výpovědí, dobře zachycená šílenost fanynek, kopa srandy a pár křečovitých dialogů. Dohromady pecka! Jako hrdý directioner dávám thumb up. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Když vezmu This Is Us z dokumentárního hlediska, tak je to spíše takový jalový průměr. Některé scény se vydařily (střihy ze světa), jiné byly spíše na facku (filozofický večer u ohně v nasvíceném lese...), ale že by to bylo vyloženě špatné, to se říci nedá. Co se týče té hudební stránky, tvorba One Direction jde absolutně mimo mě (jejich existenci zaznamenám pouze v případě, když hostují v X Factoru nebo zase někomu čórnou britské No. 1), nicméně záběry z koncertů byly poměrně kvalitní. Je vidět, že těch pět maníků jejich život baví, mají miliony fanoušků po celém světě a už teď jako náctiletí mají na celý život vystaráno. Toš budiž jim to přáno, já bych na tohle nervy rozhodně neměl... ()

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

ČSFD hlásí: 6. nejrozporuplnější film. A abych řekl pravdu, vůbec se tomu nedivím. Já se ale pokusím v hodnocení vůbec nevyjadřovat ke kapele One Direction, k jejím členům, jejich stylu ani k jejich hudbě. Jako takový je tento dokumentární film překvapivě snesitelnou záležitostí. Rozhovory s členy kapely (nepočítaje uřvané 13leté fanynky) a jejich rodinami dávají smysl. Není to iracionální opěvování polobohů hudební scény, ale obyčejné zhodnocení "normálních lidí" "normálními lidmi". Člověka určují jeho činy a v jejich případě (charita pro Afriku, solidarita rodině, aj.) se tyto skutky dají chápat pouze pozitivně. Ano, jsem zvědav jak dlouho jim to vydrží, osobně tomu moc času nedávám. Ostatně o těch špatných se film točit zcela určitě nebude, ale od toho tu máme bulvár. Poslední bod zhodnocení patří jejich producentovi. Simon Cowel byl pro mne vždy vizionářem a člověkem s jasným tahem na bránu. Osobně bych dal nevím co, abych měl takový čuch na prachy... Podle jeho vlastních slov mu nápad založit One Direction nezabral ani 10 minut. Řekněte kdo jiný je schopen a 10 minut vyrobit takovouhle úžasnou továrnu na peníze? Obrovská poklona a respekt před tímto člověkem. Ať se nám 1D líbit nemusí, baví spousty lidí napříč celou zeměkoulí, a s tím se asi budeme muset smířit. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Aneb Když nás bylo ještě pět a Harry neměl dlouhý háro. Úvodem bych chtěla upozornit, že nejsem nijak velká 1D fanynka. Ano, znám některé jejich písničky, ale že bych měla po pokoji vylepené jejich plakáty a říkala si Directioner, to opravdu ne. Popravdě mi překvapilo jak to bylo fajn! Sice mi vadilo, jak u některých vystoupení si to tvůrci přilepšili grafikou a taky bych to o jednu/dvě písničky zkrátila, ale bavila jsem se. Nasmála jsem se víc, než u nějaký komedie. Jsou to obyčejní kluci, kteří se proslavili hrozně rychle a jsou to i neuvěřitelní paka, který dokážou hrozně rozesmát. Vtipný to sledovat v době, kdy už tam jeden z nich není a oni se baví o tom, zda by měli takovou slávu i bez někoho z nich. Sice mi některé fanynky ukamenujou, ale stejně mi tam Zayn neseděl a byl trochu navíc. Pardon. ()

Wendy

všechny recenze uživatele

Ach ta ironie, že nám reklama před filmem říká, abychom film nezapomněli ohodnotit na ČSFD, když se polovina uživatelů neobtěžuje před hodnocením se na film skutečně podívat a/nebo přistupovat k hodnocení s náznakem vážnosti. Zdá se mi, že všechna tahle "vyspělá" hubební snobárna, kde lidé automaticky považují za sračku něco, co jiným lidem přináší radost, je více nevyspělá a ovečkovitá než ty "dvanáctileté holky", co tak rádi šikanujete. Dobrá práce! Jste CHLAPÁK! (/Jste dobrá, ti CHLAPÁCI vás teď budou brát vážně!) Jste cool v očích dalších lidí, co se neobtěžují zjistit, proč může One Direction zaujmout jiné! P.S. Ale co, pokud je pro vás v pořádku nerespektovat náctileté dívky nebo používat homofobní nadávky, váš názor pro mě stejně nemá velkou váhu. ()

Proky 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti 1D ,ale tento dokument stojí za hovno! očekával jsem že se něco dozvím o té skupině a ono hovno jedou z jednoho koncertu na druhý a to je vše škoda čekal jsem že aspon pak budu vědět jak,kde,kdy,proč se dali dohromady a ono nic prostě 1 hvězda je možná že i moc ()

mkubalikova

všechny recenze uživatele

Toto není hodnocení filmu, na film se do kina nechystám, One Direction mě absolutně nezajímají, takže nevím, proč bych měla utrácet peníze za dokument o nich. Nicméně mě dosti pobavily dvě věci: 1. Film se během pár dní vyšplhal na první místo žebříčku nejrozporuplnějších filmů na ČSFD. To asi znamená, že film hodnotí pouze zamilované fanynky, které film viděly, ale jsou absolutně neobjektivní, takže dají 5*, nebo uživatelé, kteří film vůbec neviděli, ale OD jim připadají natolik odporní, že prostě dají odpad!. 2. Trailer pustili před promítáním Kick-Ass 2. Intenzita smíchu u jedné scény se tím pádem zdvojnásobila (modří už vědí). ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než podobný dokument o Katy Perry, ač má dvakrát nižší hodnocení. Nehraje si to na něco, co to není. Je to poměrně realistický (nakolik dokážu posoudit) pohled do neobyčejného života skupiny kluků, kteří měli talent, štěstí a uměli to šikovně využít. Nejlepší je kontakt s šílenými fanoušky, se starými známými a s rodinou. Záběry z koncertů jsem přeskakoval. ()

Michael2807 odpad!

všechny recenze uživatele

To jsem zvědav čím mě můžou tyhle buzny zaujmout. Nastrčená banda od producentů na stage, co nemá staršího fanouška 12ti let. Napadá mě naráz desítky kapel co by si umístění na plátna zasloužily víc, než tihle kloučci s vybělenými zoubky. ()

Harapes 

všechny recenze uživatele

Je to dokument,takže musím hodnotit ne podle hudby,ale podle způsobu a obsahu dokumentárního filmu.A jak musím uvést,tak celek je velmi vydařený a dost se o klucích z kapely dozvíme a je to hezky spořádané.Dokument se povedl(...a ta jejich muzika kluků,no....). ()

Saj 

všechny recenze uživatele

1D jsem automaticky ignoroval, ale potom co sem zkouknul tenhle materiál, tak jsem si je naposlouchal a musim říct že Midnight memories je nejlepší deska 2013. ()

Kuzzie 

všechny recenze uživatele

Boybandy mám ráda. Nebo aspoň od hodně z nich si sem tam prozpěvuju nějakou srdceryvnou nebo veselou písničku. Hysterická jsem ale nikdy kvůli žádné skupině roztomilých kluků nebyla, většinou mi stačilo přečíst jeden rozhovor s kterýmkoliv z nich, aby mi bylo jasné, že mají předem naučené odpovědi, a že to jsou namyšlení a nudní lidé. Ale z toho, co jsem do teď viděla o One Direction, mi přijde, že oni jsou všichni docela milí kluci. Kluci, kteří rádi zpívají( i když Niall a Louis ne moc dobře), uvědomují si i v nízkém věku, že měli obrovské štěstí, že mají to, co mají a že celé jejich setrvávání v kapele je především jedna velká zábava. Působí na mě opravdu pozitivně a ani se nedivim, že po nich třináctky šílí. Celý ten film o nich byl fajn, nikdo asi nemohl čekat nic jiného než ukázky z koncertů a rozhovory, tak si myslím, že odpad může dát zkrátka jen takový člověk, který už předem věděl, že skupinu nesnáší, a že film odpadem ohodnotí. Já jsem nahlédla kousek za oponu a uvědomila si, že odehrát tak monstrózní turné, není žádná legrace ani když mají kluci prvotřídní servis a nic moc sami nemusí vymýšlet. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekl, od dokumentu jsem měl celkem velká očekávání. Vzhledem k místnímu hodnocení to může znít nanejvýš překvapivě, ale jelikož na dokument koukám v době, kdy každý z těch kluků (více či méně) úspěšně buduje svoji hudební kariéru (musím vypíchnout zejména Harryho) a myslím si, že už teď světu dokázali, že se nejednalo POUZE o skupinu náctiletých hezounků, kteří ani neumí zpívat (jako tomu bylo u Luneticů), a že z nich vyrostli opravdoví hudebníci...(desetiminutová pauza na čtení si po sobě tohohle hnusného souvětí)...zkrátka a dobře bral jsem tenhle snímek jako velkou možnost jakési satisfakce a vytření zraku všem závistivým chudákům, co nevidí ani za plot svýho baráku. Jenže místo sofistikovaného dokumentu s množstvím zajímavých informací o jednotlivých členech kapely (od toho taky na hudební dokumenty koukám) jsem se dočkal vesměs záznamu jejich posledního koncertu z Tour z roku 2013, sestřihu zastávek a pár bočních scén, které bohužel sloužily spíš jako vata než základní kostra. Přitom zpočátku to nevypadalo vůbec špatně - vznik skupiny byl vylíčen tak jako se na solidní dokument sluší a patří, jenže po #1 "What Makes You Beautiful" to šlo všechno do háje a nějaká forma byla dodržována jen na základě zpola nafejkovaných monologů a dialogů. Nemůžu upřít, že některé momenty nebyly zábavné. Naopak, kluci si užívají svůj momentální okamžik slávy, ale i přesto v hloubi duše zůstávají celkem normálními hochy (což je jednou z příčin, že i v současnosti makají úspěšně dál na své tvorbě a jednoduše se z té slávy neposrali), se kterými bych klidně zašel na pivo. Zároveň se mi líbily scény s rodinnými příslušníky, pro něž to celé byl šok bezpochyby největší. Jenže nějaká informační hodnota dokumentu This is Us prostě chybí a i na tak krátkou dobu působnosti skupiny chyběly ve filmu zásadní informace jako třeba vystoupení na závěrečném ceremoniálu Olympijských her v Londýně 2012 nebo koncert před královnou Alžbětou. A i když byl film primárně o tour, mrzí mne, že jsem se víc informací dozvěděl až po filmu po přečtení stránky na wikipedii. Z celkového dojmu ve mně kromě sestřihu písniček ze show a spousty ječících fanynek zůstává informační prázdno. Po hudební stránce bude hodnocení vždycky subjektivní (k čemuž se uchýlila většina téhle databáze a dostala This is Us mezi 20 nejrozporuplnějších filmů), ale po dokumentární stránce je film celkem selháním. Žádná satisfakce se bohužel nekoná. ()

Johny303 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto totožná blbost, jako točit snímek o Bieberovi. Prostě jen další film o rádoby hvězdách, kterému dají vydělat jen a pouze mladé a hloupoučké slečinky, ostřílené v omdlévání při jejich koncertech. ;) ()

Mr.curry 

všechny recenze uživatele

Od názvu odpad!, v sále ale příjemné překvapení. Opravdu, mocinky moc. Už ani necítím hlasivky. Jen by to chtělo zapracovat na akustice, s tolika jéčivkami pohromadě jsem vděčně zaostřoval na titulky a hlavou se mi míhaly myšlenky, za které se nyní stydím. ()

AndieSpark 

všechny recenze uživatele

Já tyhle kluky už od jejich začátků v X Factoru zbožňuju, a dost mě mrzí 'odpady' některých uživatelů bez toho, aniž by se na film podívali. Ale co, závistivci vždycky budou, to člověk nezmění. Myslím si, že film skvěle zachytil, jak se z 5 normálních kluků stalo světové šílenství, ale co hlavně, tak to, že se slávou nezměnili. Že jsou to pořád ti normální kluci, kteří si nic nemusí dokazovat, nebo se povyšovat nad ostatní. Kluci, kteří věnují celý výdělek na singlu dětem v Africe (100 000 000 LIBER), kluci, kteří pořád dávají najevo svým fanynkám jejich lásku a vděčnost za to, co pro ně všechno udělaly. Tohle si nemyslím, že by se dalo říci o mnoha dnešních celebritách. SO STOP THE HATE AND GET A LIFE PLEASE ;) ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Ano, mám ráda 1D, ale to není důvod, proč hodnotím tak, jak hodnotím. Každý alespoň trochu objektivní divák musí, po ZHLÉDNUTÍ FILMU, uznat, že "dokument" je natočen realisticky a dobře. Názor na členy skupiny ať si každý udělá sám, mně se jeví jako mladí blázniví sympatičtí talentovaní (a hezcí) kluci, kterým se splnil sen. Jejich životy vůbec nejsou tak růžové, jak je vidíme my a oni sami si uvědomují, že vše záleží na fanoušcích, a že za dobu neurčitou, dříve či později, i jejich hvězda popularity pohasne, protože nikdo nezůstane na výsluní navždy. ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mi One Direction i jejich styl hudby jsou velmi vzdálení, This is Us jako hudební dokument funguje vcelku slušně. Má jakou takous informativní hodnotu, zachovává si jemně černohumorný nadhled (fanynky), a občasné ukrutně strojené dialogy (maminky) vynahrazuje chytře vloženými "meta" scénami (neuropsycholog, Martin Scorsese). Spurlock tedy opět předvádí že jako pop-dokumentarista má rozhodně co říct, hodnotit tenhle film jako Odpad! je čisté pozérství. 55% ()

Gore 

všechny recenze uživatele

Dopředu musím říct, že jsem kapelu vůbec neznal a nejsem žádným fanouškem takového druhu hudby. Prvních zhruba 15 minut bylo poučných, kdy jsme se mohli dozvědět odkud se tento pro mě nepochopitelný fenomén vzal, ale pak už celý dokument šel z kopce a Spurlock, který se vždy vyhýbal klišé, vrství jedno za druhým, tak vidíme, jak nevychovaní dětinští puberťáci jezdí po koncertech, navštěvují různá města, dělají kraviny, povídají rádoby poučné a naučené fráze, nebo obětují pár tisíc ze svých milionů chudobě. Nic objevného, ale na odpad to taky není. ()

BreHas26 

všechny recenze uživatele

Admini ČSFD by měli hodně uživatelů zabanovat. Rád použiji jednu ze svých hlášek: "Hateři zasraní". Lepší než "Michael Jackson's This Is It" to není, ale s klidem mohu říct, že jsem viděl velmi příjemný dokument o velmi fajn skupině. One Direction mám rád, dobře se poslouchají a ty úžasné nadávky na ně jsou k smíchu. ()

Reklama

Reklama