Reklama

Reklama

Útěk na Svatou Lucii

(TV film)
Česko, 2013, 53 min

Režie:

Libor Špaček

Obsahy(1)

O Svaté Lucii s magickým dvojvrcholem Malých Antil se tvrdí, že je perlou mezi karibskými ostrovy. Ale nejsou to jen písčité pláže, nejkrásnější sopečné útvary celého Karibiku, deštný prales se vzácnými živočichy a bohaté korálové útesy, co stojí za poznání. Ta nejsilnější místa a zážitky jsou spojeny s příběhy těch, kteří se tu rozhodli dát svým snům konkrétní podobu. Jedním z nich je i místní instruktor potápění Viktor, který je držitelem světového rekordu v počtu ponorů. Pod vodou strávil už více než sedm let a získal přezdívku „Lidská ponorka". Dokument zachycuje i to, co se skrývá za hranicemi dokonalosti vnímané běžnými návštěvníky. Petra s Liborem jsou současně průvodci na souši i pod vodní hladinou a své zážitky a pocity z pozoruhodných setkání předávají divákovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Autogram 

všechny recenze uživatele

V tomto príjemnom relaxačnom snímku si pár sympatických potápačov plní svoj sen o skúmaní koralových útesov, tentokrát sa to zaobíde bez adrenalínových zážitkov so žralokmi, vystačia si s korytnačkou. Pomedzi to objavujú miestne zvyky a kuchyňu, čo mi tam trochu nepasovalo. Zaujal ale hotel, kde žiadna izba nemala tretiu stenu pre zachovanie spätosti s prírodou, to by bolo bývanie. ()

boni 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že to je česká produkce (s podporou ČT), neboť o Svaté Lucii se nedozvíte skoro nic a 53 minut jen koukáte na domorodce, které už by mělo konečně napadnout taky nabrat směr Evropa a obohatit naši zaostalou civilizaci. Jako přiznejme si to, kdo z nás umí správně otevřít (divné slovo v tomto spojení, ale holt se to používá) kokos?! ()

Reklama

Galerie (10)

Reklama

Reklama