Reklama

Reklama

Dumbo

Trailer

Obsahy(1)

U příležitosti sedmdesátého výročí vzniku tohoto výjimečného filmu o odvážných dobrodružstvích jediného slůněte na světě, které umí létat, byl Dumbo digitálně upraven. Diváci tak mají nyní šanci snímek zhlédnout ve vyšší technické kvalitě a ve vysokém rozlišení obrazu i zvuku. Báječný příběh statečného slůněte Dumba, které se chce s pomocí bystrého nejlepšího kamaráda, myšáka Timothyho, proslavit díky svým senzačním uším, znovu a znovu upoutává pozornost malých i velkých diváků. Film o nezdolné síle přátelství a víře v sebe sama dokresluje hudba, která sklidila mnoho prestižních ocenění včetně Oscara. Vychutnejte si animovanou klasiku z dílny Walta Disneyho. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Od dětství mám rád slony. Dumbo není výjimkou. Je to asi nejznámější sloní pohádkový hrdina. Když jsem viděl film prvně v asi devíti letech, působil na mě oproti Sněhurce nebo Popelce skličující atmosférou. Tehdy jsem nechápal proč. Nyní to vím. Prakticky celý děj se totiž Dumbo trápí nad odloučením od své matky, kterou potkává až v závěru. Množství truchlících a uplakaných scén převažuje nad těmi humornými. Humor, kdy si ostatní dělají srandu z Dumba, je také smutný. Právě tento smutek a sloní beznaděj je z filmu cítit. Též se mi na filmu tenkrát nelíbila zbytečně dlouhá scéna představ s "růžovými slony". I nyní po tolika letech, kdy jsem film znovu viděl, mi ta scéna přišla příliš dlouhá, kór v dětském filmu. Možná ten film potřebovali nastavit, protože je příliš krátký____ I přes svoje nedostatky zůstane Dumbo navždy v mém srdci jako vzpomínka na dětské pohádky, které jsem sledoval na prvních videokazetách. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Toto je dokonalý príklad klasiky, ktorej ani roky nič neubrali z jej čara a možno povedať, že práve naopak jej ešte pridali. Príbeh lietajúceho sloníka je veľmi pekne animátorsky spracovaný a zhudobnený (Oscar po zásluhe), na druhej strane ale tiež dosť smutný (hlavne pre detského diváka), čo som dosť citeľne vnímal ako malý. Moje hodnotenie je niekde medzi 4* a 5* hviezdičkami, Dumbo ma síce až tak nenadchol (veď už aj má nato roky :-), no nemám mu vlastne vôbec čo vyčítať takže trošička prilepším na plný počet. Jediná disneyovka kde hlavný predstaviteľ nepovie žiadne slovo. ()

Reklama

Illioplius 

všechny recenze uživatele

Milá rozprávka, aj keď by ma neprekvapilo, keby práve filmy tohto druhu zakorenili v deťoch nesprávne stereotypy o zvieratách, ako napríklad, že slon pije cez chobot, alebo že hroch môže spať pod vodou. Musím sa priznať, že ma to aj trochu nudilo – hoci mám kreslené rozprávky rád –, ale pre deti to je zaiste iný zážitok. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem měla tento film na kazetě dabovaný jedním člověkem. A tu pohádku jsem milovala. Dumba jsem dnes viděla po cca 25 letech a i v mých dospělých očích to byl nezapomenutelný zážitek. Sice mě překvapila stopáž - sotva hodina bez titulků (jako dítěti mi přišel film delší). Alegorie na šikanu a rasismus je platná snad v každém období a pochopila jsem myšlenku filmu, co mi jako dítěti nedocházela. Navíc jsem u filmu jako dítě ani slzičku neuronila, i když je velice pochmurný, ale jako dospělá jsem měla na kahánku. Film mě donutil se zamyslet nad Disneyho tvorbou, poněvadž Dumbo je z roku 1941, ale v podstatě spolu s Bambim a jinými klasikami jsou to animáky dětí narozených v 90. letech minulého století. Tenkrát se totiž tyhle staré animáky vracely a neustále vydávaly na VHS, protože celovečerní film od Disneyho vyšel tak jednou za pět let, dnes bohužel na úkor kvality plodí Disney několik animáků do roka. ()

studiobadguy 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý film je na světě a je to bombový. Takhle to vypadá když vše vyjde na výbornou. Tenhle film má všechno skvělé. Animace je opět úžasná. Děj je skvělý a hodně emotivní. Je v tomto filmu opravdu vidět jak se projevuje šikana a jak se chovat k někomu když je jiný. Jediné mínus je že film je moc krátký a některým věcem se nevěnujeme tolik. Dumbo je opravdu výborný a dávám mu 96% (5 hvězd z 5). ()

Galerie (85)

Zajímavosti (12)

  • Hlavná kreslená postava Dumbo sa takmer dostal na obálku časopisu Time s titulkom „Cicavec roka“. Potom však Japonci napadli Pearl Harbor, a tak sa rozhodli pre serióznejší titulok. Dumbo sa svojho titulu aj tak dočkal, hoci len v článku vo vnútri časopisu. (Raccoon.city)

Související novinky

Guy Ritchie chystá Aladina

Guy Ritchie chystá Aladina

12.10.2016

U Disneyho zabodovali s hranou Popelkou i Knihou džunglí a příští rok dostaneme Krásku a zvíře. K tomu se chystají předělávky Mulan, Dumba nebo Lvího krále a teď se celovečerního kříšení dočká i… (více)

Reklama

Reklama