Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čínský vůdce Hu Jiao (Wang Hsieh) vede obyvatele jedné vesnice, kteří si říkají Vesničtí Tygři. Hu a jeho tygři mají v plánu zabít hrdinu Lo Hong Shuna (Yueh Hua), který je údajně neporazitelný, jelikož ovládá bojové umění zvané Meč jižní oblohy. Pokusy tygrů o zabití Shuna doposud selhávaly, ale stále se pokouší hledat způsoby, jak dosáhnout svého cíle. Mezitím příběh vypráví o tajemné Deváté paní (Pei Pei Shu), která rovněž skvěle ovládá techniku meče a rozhodne se Huovi a jeho lidem pomoci, jelikož se domnívá, že je Shun okradl. Devátá paní však brzy zjistí, že si zbabělý Hu všechno vymyslel, a rozhodne se do podivného sporu vložit a vyřešit ho sama, protože chce získat náklonnost samotného Shuna. (Epistemolog)

(více)

Recenze (3)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Babička Ba / Grandma Ba (Ng Wai) slaví narozeniny a na oslavu jedou také Hrdina Bao / Hero Bao (Tung Lam) s dcerou Bao Ying Hua (Karen Yip Leng-Chi), která se má stát ženou šermíře Luo Hong-Xun (Yueh Hua). Vůdce banditů z VESNICE TYGRŮ / Village of Tigers Hu Jiao (Wang Hsieh) se chce šermíře zbavit a zařídí to tak, aby to vypadalo, že je vrahem Babičina vnuka Ba Jie (Tung Li). Hrdinovi Bao se podaří prokázat, že Ba Jie byl otráven a jeho sestra Ninth Miss Ba (Shu Pei-Pei) a Luo Hong-Xun vyrážejí potrestat skutečného viníka... Jackie Chan, Sammo Hung a Mars mají pouze miniaturní role v komparzu a lze je snadno přehlédnout. Postavu Hrdinu Bao v úvodu filmu doprovází tři muži a v modrém plášti je Mars a ve žlutém to vypadá na Jackieho Chana, ale v jeho případě připadá v úvahu také bandita, který neví, kde je vůdce Hu Jiao a Luo Hong-Xun mu podřízne hrdlo. Marse lze zahlédnout ještě ve scéně, kde spolu bojují meči a bičem Ninth Miss Ba a Bao Ying Hua. Sammo Hung je jedním ze strážců s tyčí a mečem v sídle klanu Ba po pravé straně u vchodu. HODNOCENÍ 70% ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Atraktivní a pohyblivá Pei Pei Shu si to s mečem a bičem umí dávat. Musím pochválit kvalitní kameru, tudíž veliká škoda, že ve snímku není mnoho soubojů. Souboje jsou jinak opravdu rychlé, ikdyž pravda, dost tomu napomáhá právě kamera, kterou si korigoval kvalitní choreograf z Shaw ateliéru Simon Hsu. Ve filmu je absence drátů i trampolín. ()

Reklama

Grimaldi 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od ostatních rozhodně nesdílím stejné nadšení. V rámci produkce Shaw Brothers se totiž jedná o jednu z těch levnějších produkcí, a to zcela nezdařilou. Někdo by si mohl říct, že plést si postavy a nevědět kdo je kdo je celkem obvyklé. Mě se to ale u filmů s Asie téměř neděje. Kromě nepřehlednosti postav zkušený divák pozná již xkrát použité kulisy ze studia Shaw Brothers. Jeden most přes vodu, jedna restaurace a jedna polní cesta. Vše nasnímané vždy jen z trochu jiného úhlu pohledu. Mě osobně se to už zajídá. Naneštěstí ani akční stránka moc nefunguje. Jedinou zajímavostí je na deset vteřin se objevující Jackie Chan, ani kvůli němu se na to ale nedívejte, jeho smrt je tu rychlá a pro vás nepodstatná. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama