Reklama

Reklama

Madonna: The MDNA Tour

(koncert)
  • USA Madonna: The MDNA Tour
Trailer 1
Hudební / Dokumentární
USA, 2013, 120 min

VOD (1)

Madonnina The MDNA Tour je světově nejúspěšnější koncertní šňúrou roku 2012. Diváci ve vyprodaných arénách 29 zemí si mohli užívat úžasnou dvouhodinovou jízdu radosti. Madonna popisovala tuto show jako zčásti filmově-muzikálové divadlo, částečně podívanou a občas intimní umělecké vystoupení. "Material Girl" strávila šest měsíců tím, že osobně stříhala záběry z 80 vystoupení snímaných třiceti kamerami. Výsledkem je prvotřídní, vizuálně fantastická show se skvělými výstupy 25 tanečníků, stovkami kostýmů a spoustou hitů. Je to fascinující a inspirující nahlédnutí do srdce a duše mnohonásobné vítězky ceny Grammy - umělkyně, jež pokračuje ve snaze inspirovat a provokovat své fanoušky, zatímco je ve velkolepém stylu baví. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (28)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nechme stranou, že valná část koncertu je barevný zmatek a populistický haraburdí. Celá část Masculine/Femine počínaje výborným interlude na starou dobrou sexuální neplechu Justify My Love, která se prolne do nestárnoucího art deco Vogue (přičemž na pozadí probíhají ty správné slidy s portréty citovaných hvězd) pokračuje hrou se zrcadly v Erotic Candy Shop jenom pro to, aby se renesance dočkal přelomový hit Human Nature. Ten už byl ve své době tak moc, že Madonnu musela uklidnit Evita. Mezitím MDNA odloží chytře volený futuristický korzet i pánský oblek a stojí před námi jen v tom nejnepatrnějším, v čem je možné prodat Like a Virgin Waltz a Love Spent. Proto si může být tak jistá sama sebou a zbytek koncertu dojebat formou, na kterou každý nadává. Komu to ale vadí, když od té chvíle, co se rozvalila na pianě měla jistotu mokrého sálu? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Lákalo to a velice, ale nakonec to zůstalo za očekáváním. Madonna sice řádí jako za mlada, i když už dávno překročila padesátku, ale v honbě být stylová a hlavně kontroverzní, je už trochu nudná. Show měla několik svých vrcholů, ale do varu mě ani jeden z nich nedostal. A trochu málo organizovaný sled, a to nejen hudebních čísel. Madonna nezpívala nijak excelentně, ale ani nijak příšerně, jak se o ní říká. Nejvíce se dá ocenit nápaditost, jakou do svého koncertu dostala. Pro mě spíše zklamání také v tom, jak byla sama zpěvačka nesympatická. 60% ()

Reklama

goodjan 

všechny recenze uživatele

Viděl sem od této Divy,už lepší koncerty,ale doporučuji a povinnost vidět.Na můj vkus moc nastříhané a někdy i obrazově zbytečně rozmaznuté záběry.To by nám možná vysvětlila samotná Madonna,jestli to byl záměr to co děje obrazově,když byla psaná zavěrečných titulcích a ne jen jako zpěvačka.Připojil se i její syn Rocco Ritchie k tanečníkům,ale nic moc.Jinak sem viděl na Bluray disku a kvalita maličko pokulhává.Proto dávám, jen o jednu méně.Nejlepší na konec Celebration WAU! ()

PitBitch 

všechny recenze uživatele

The MDNA Tour je podle mě Madonnino nejlepší turné vůbec. Jsem ráda, že jsem se ho mohla účastnit 4x a to vždy v Golden Trianglu, tudíž jsem měla úžasný výhled na hlavní pódium. Těžko soudit koncert podle DVD, jelikož naživo je to opravdu něco jiného (hlavně u MDNA Tour, kde záznam není moc povedený). Oproti Sticky & Sweet musím pochválit audio záznam, který je sice upravený, ale nezní jako šmoulinka (stále však zastávám názor, že by se audio nemělo upravovat vůbec :D) Trošku mi vadí, že v části Masculine/Feminine bylo použito hodně záběrů už ze záznamu z Olympie, a že celý záznam obsahuje spoustu chyb co se týče Madonninýho vzhledu (střídání kalhot, jednou má rukavice, v další vteřině je zase nemá, jiná barva vlasů atd.) Taky mi vadí, že záznam obsahuje velmi málo "close ups" a že je celkově vše velmi přesvětlené, s tím už se ale nedá nic dělat. Samozřejmě se musím pochlubit, že na vteřinu je záběr i na můj obličej, čímž mi Madonna udělala ohromnou radost a neskutečně se těším, až budu mít Blu-ray doma a pustím si ho v pořádné kvalitě. :) (5 hvězdiček dávám za turné, ne za záznam.) ()

Cabotin 

všechny recenze uživatele

Záznam takové opulentní show je ořech nejtvrdší a v tomto případě ne zcela vydařený. Všechny momenty vrcholných scénických efektů rozšmikány na padrť, jakoby už samo zvěsilé tempo, strobo a jiné efekty nestačily. A tak jsou ty nejefektnější scéno show rozmatlány do klipové nepřehlednosti. Doplatila na to i choreografická část. Ty nejkrkolomnější a nejdivočejší části opět rozmrveny do barevných fleků. Holt, nějak se ty desítky kamer patrně musely uplatnit. Škoda. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • The MDNA Tour kromě zábavy obsahuje i odkazy na mravní­ a společenské problémy, kterým se Madonna nikdy nevyhýbala, ba naopak. S tí­m souvisí­ následují­cí­ pří­běh. 5. listopadu 2010 se čtrnáctiletý Brandon Bitner rozhodl v brzkých ranní­ch hodinách opustit svůj domov v Mount Pleasant Mills a vydat se na 6 mil dlouhou cestu k rušné křižovatce poblí­ž Liverpoolu, kde vstoupil do vozovky a nechal se srazit kamiónem. Důvody svého činu popsal v dopise na rozloučenou. Ve škole v Middleburgu byl pět let obětí­ každodenní­ho šikanování­, fyzického a psychického teroru a kvůli domněnkám o jeho sexuální­ orientaci čelil nadávkám jako "buzerant" a "teplouš". Doufal, že skutek, kterým vyvrcholilo jeho naprosté zoufalství­, poukáže na problém a donutí­ lidi nebrat téma šikany na lehkou váhu. Madonna a Adamsky Film Production ze Stockholmu požádaly Brandonovu sestřenici Katie Goodlingovou o svolení­ použí­t jeho fotku v koncertní­m videoklipu ke skladbě "Nobody Knows Me" z alba American Life. (Dlee)
  • Na střihu se podílela i sama Madonna, která touto prací strávila půl roku. (Patw)
  • Záznam byl natočen na dvou koncertech v Miami. Do finálního sestřihu byly ale také použity záběry z Francie, Anglie, Argentiny nebo New Yorku. (Patw)

Reklama

Reklama