Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nadšenec pro elektroniku a počítače Martin se vsadí s kamarády, že se nabourá do ministerského serveru a stáhne zadání maturitních otázek. A protože často není zcela v realitě, vsadí se evidentně dřív, než domyslí, jak to chce udělat. A tak krátící se čas před maturitou sledujeme partičku maturantů chystající se pokořit otázky, jejich učitele bojující s byrokracií i povedeného ministra školství a suitu kolem něj. Představy maturantů dokresluje jejich fantazie, která leckdy nepřekoná absurditu skutečných okolností. Nejsou totiž jediní, kdo se snaží server nabourat. Chvílemi přestává být úplně jasné, kdo je tady lump a kdo udělá vlastně docela záslužný skutek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (74)

LadyPupu odpad!

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí 23 minut si připadám jako po lobotomii, pomalu nevím, jak poskládat písmenka za sebe. Nechci být vulgární, tak jen že tady je opravdu všechno špatně. Tímto varuji všechny s IQ od 50 výš, aby se tomuto filmu vyhnuli. Osobně smrtelně vážně uvažuji o tom, že Babovřeskům i Kameňákům zvednu hodnocení aspoň o dvě hvězdy. Bez legrace. ()

Hepy13 odpad!

všechny recenze uživatele

Když se podíváte do mého hodnocení, tak uvidíte že já odpady téměr vůbec nedávám! Protože abych dal filmu odpad, musí to být fakt totální sračka, která nemá s filmem nic společnýho. A i na hodně špatnym filmu si vždycky alespoň něco malýho dobrýho najdu. Ale takovej shit naprosto o ničem, kde každý dialog (a k tomu ty pokusy o vtipy to snad nemůžou myslet vážně) řeže vaše uši jsem ROKY neviděl! Proti tomuhle jsou Babovřesky skvělá komedie, a hodnocení odpad je ještě milosrdným slovem k tomuhle počinu, a to myslim vážně! ()

Reklama

Lewaso 

všechny recenze uživatele

Mnoho „hodnotitelů“ tady míchá jabka a hrušky a jsou tak bezbřeze hloupí ve své samolibé sebestřednosti. Za prvé film je nadsázka. Za druhé má slušnou muziku a za třetí - a to nejpodstatnější - je, že nemá ambice vyprodávat sály (jako Babovřesky), jen chce píchnout do vosího hnízda. Což se mu svým způsobem povedlo. Když půjdu na Real Madrid, čekám špičkovou úroveň ve všech fázích hry. Když jdu na vesnický přebor, potěší mě i obyčejná klička nebo pěkná střela na branku. Ti kluci to hrají pro zábavu a je jim fuk, jestli zakopnou o drn ve vyložené šanci - hlavně, že bude žíža, která se dá uhasit vychlazeným pivínkem. A v tom je společný moment a jádro kvality. Všem hodnotitelům vzkazuji: Nekritizujte koprovku, když ji nejste schopni pozřít... ()

Eluin odpad!

všechny recenze uživatele

Jaká to hrůza! Pardon, musel jsem si trochu ulevit... Jsou filmová představení, kde vám rozdávají před projekcí různé dárkové předměty (před filmem Štěstí jsem dostal úhledný balíček kapesníčků, prý se u toho brečí štěstím - nebrečí...), ve 3D kině dokonce propůjčí 3D brýle... Před projekcí snímku Maturita se nerozdávalo nic, a to je stoprocentně chyba! Dokáži si živě představit, že leckterý zbloudilý divák by ocenil přítomnost čehosi pro film tak praktického, jako je třeba pytlík na zvracení, či nějaké psychotropní látky, které by mu umožnily tento 87 minutový strastiplný zážitek smysluplně prožít. Bohužel. Schválně jsem se snažil na filmu najít něco pozitivní, což bylo velmi těžké, ale nakonec se mi jedna věc nalézt podařila, a to závěrečné titulky. Skutečně, na těch se tvůrcům nic zkazit nepodařilo (a zmínka o tom, že film byl natočen bez jakéhokoliv grantu a dotace také potěší, to mi tedy spadl kámen ze srdce..). Těch nepodařených věcí je ovšem daleko víc. Předně vůbec nemá smysl mluvit o nějakém příběhu. Jakousi jednotící linku film asi má, ale je bohužel tak blbá, že se s ní nemá ani smysl zaobírat. Asi takhle: Parta žáků maturuje. Nechce se jim učit. Mají spolu sex. Pijí alkohol. Požívají psychotropní látky (a na diváky nic nezbyde!!). Hackují počítač MŠMT. Hodně sní. Střílí se tam jako u Stalingradu. Maturují. Pokud skutečně uvažujete na film jít, tak výše uvedený seznam napsaný kurzívou neberte jako spoiler. O něco takového tady skutečně nejde, tady se pohybujeme na zcela jiném hřišti (pokud jsme si tedy vůbec nespletli sport). Stejně tak se nemá smysl bavit o režii, prakticky neexistuje. I skupina zfetovaných rastafariánů by asi odvedla profesionálnější práci (a pokud ne, tak by aspoň zbylo na ty psychotropní látky pro diváky...). Chvilku jsem váhal, zda mezi pozitiva dát "výkon" kameramana, který občas svůj digitál prapodivně ostří a svítí, že místy moc není poznat co se to děje - ano, to je totiž v mnoha případech filmu skutečně pozitivní aspekt, ale úmyslné to asi nebylo. Jistě, u filmu se dá lecčemu zasmát. Bohužel, mám dojem, že je to na místech, kde tvůrci žádný smích ani nepředpokládali. Naopak, místa, kde by se smát mělo, střídá jen zoufalý divákův výraz a touha SKUTEČNĚ u toho vchodu dostat pytlík na zvracení. Ve slušné společnosti se totiž na zem nezvrací, ne tedy, že by to nějak vadilo, kinosál byl prakticky prázdný... Film Maturita je tak podobnou "zábavou" jako je třeba nabodávání sebe sama na kůl, či kávový dýchánek s Hitlerovými. Za určitých okolností to tedy může být celkem fajn.... :). ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

To je zase dílo... Snaží se to být vtipné, ale vtipné to vůbec není, některé ty "vtipy" jsou i dost debilní. Já vím, má se to celé brát s nadsázkou, jelikož je tady fakt hodně šílených scén, ale ono to prostě fakt nepůsobí vtipně (třeba to UFO na konci, prostě to nefunguje). Do toho je zde hromada nesympatických postav a taky je to strašná nuda. Co teda na tomhle skvostu hodnotit kladně? Snad jenom toho robota, ale ten tam byl z celé stopáže snad jen dvě minuty. Je to prostě špatný, nefunkční film, co by sice rád byl vtipný, ale není. Co jsem koukal na filmografii pana režiséra, tak se mi tu jenom potvrzuje, jak velký je to neumětel. Slabá 1*, odpady si šetřím fakt pro Odpady. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Jedná se o první film, který dostal v historii deníku MF Dnes od známé filmové kritičky Mirky Spáčilové hodnocení 0 %. Spáčilová uvedla, že s tímto filmem její pohár trpělivosti přetekl. (MatyM)
  • Řada herců ve filmu jsou současně muzikanti nebo zpěváci a krom hereckých rolí si zazpívali i ve skladbách soundtracku filmu. (ČSFD)
  • Maturitu napsal autor námětu a scenárista filmu Gympl (2007). Původně se mělo jednat o pokračování zmíněného filmu, ale autor se nedohodl s Tomášem Vorlem. (ČSFD)

Související novinky

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama