Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtveřice agentů indické tajné služby má za úkol zajistit teroristu, který v Indii zinscenoval několik výbuchů s civilními obětmi. Goldman (Rishi Kapoor) se sice pečlivě ukrývá a využívá k tomu síť zločinců, policie i politiků, když se ale v pákistánském Karáčí chystá ke svatbě jeho jediný syn, nechce na oslavách chybět. Právě tehdy mají agenti jedinečnou příležitost k likvidaci dlouho hledaného teroristy. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Kolega Fr (k jeho díkům Tuaxovi se tímto připojuji) trefně poznamenává cosi o "filmově neindicky smýšlejících" jedincích - a v tom je nejspíš onen rozdíl mezi naším hodnocením. Na indické filmy se zkrátka dívám jinýma očima než na evropské nebo americké a tak dávám "D-Day" plný počet. Tento špionážní thriller má dostatečně nosnou zápletku, promyšlený děj, je patřičně akční i napínavý, ale oproti jeho západním příbuzným je tu mnohem více melodramatičnosti, nechybí romantika (což právě u tohoto žánru patrně leckdo nepřekousne) ani výrazné propojení hudby s dějem. To mne osobně ale právě baví - a připočtu-li k tomu suverénní výkony Kapoorovic dědka, Irrfana Khana i dalších herců, u dam navíc nepřehlédnutelné půvaby - ať už je to Shruti Haasan (role, jakou tu měla mne vždycky baví a občas, jako právě tentokrát, i dojímají), Shriswara nebo Huma Qureshi, z nichž posledně jmenovaná je prostě okouzlující - vychází mi z toho bez uzardění poctivých 5*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,20 DNŮ A DOBRÉ SE ZMĚNILO VE ŠPATNÉ. POKUD UNIKNE, TAK BUDOU NAŠE OBĚTI K NIČEMU.…“ /// Tajná operace na území Pákistánu a servírovanej sled událostí, jako kdyby někdo tajně toužil po Kathryn Bigalow. Jenže prasácká představivost (byť utajovaná) je věc jedna a ta filmová zase druhá. Zvlášť když tu druhou děláte na píču! (jako že špatně, nechápu, jak sis mohl myslet, že…). Příprava operace je dlouhá jak indickej film. Šťouraj se v soukromý, písničky se přetáčej blbě, páč do nich cpou děj víc než vobvykle (no jo, seru na to…) a hoďku a půl trvá, než to začne ,,jiskřit“. Akční, špionážní thriller jsou kapku silný slova (hlavně pro filmově neindicky smýšlejícího jedince). A když už si myslím, že ty 3* klapnou, v závěru graduje všechno to ,,špatně“. Podivný chování, motivy a čím dál víc mě štve ten divnej akční timing. A tak zatím co voni chtěj, abych bulel, tak já … /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se do Karáčí. Mám tam nějakou fušku. (A starou posílám do Londýna!). 2.) Chci se mrknout do tváře NOVÉ INDIE! 3.) Thx za titule ,,Tuax“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ne, že by bylo jasné, kdo je kdo a kdo zrovna koho zrazuje, ale myslím, že tenhle snímek vztahy mezi Indií a Pákistánem nijak nevylepší. Závěrečný nacionalistický projev o tom, že Indie je nejlepší, už celkovou linku, kdy Indové jsou stateční a obětaví, zatímco Pákistánci podrazáci, už jenom podtrhl. ______ Bylo to tak zamotané, že jsem okamžitě ztratila přehled. Nebojují proti sobě totiž jen indická a pákistánská strana, ale vzájemně se mezi sebou podrážejí i jednotlivé složky jedné strany - politici, policisti....Spící indičtí agenti se vyznačují neskutečnou neschopností a dělají tak školácké chyby, že snad záměrně ani nechtějí, aby se jim akce povedla. _____ Vydařený byl střih, který si zajímavě pohrával s různými časovými rovinami (vedlo krvavé rozloučení s prostitukou). Jenomže skoky po chronologické ose děj ještě víc znepřehlednily. /můj komentář č. 2 300/ ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Ke konci jsem to už vzdal. Ještě před polovinou filmu jsem pořádně nevěděl, na co to vlastně koukám a o co tam jde a popravdě ani ke konci mi to nebylo zrovna 2x jasné. Pak už to bylo jen přeplácané a nesrozumitelné a namísto nějaké pevnější dějové linky do toho zpívali, což si samozřejmě Indové neodpustí při čemkoliv v jakékmoliv snímku. A navíc to má asi tak o 43 minut víc, než by se slušelo. ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

ÁNO: Druhej polovici hovorím jasné áno. Hutnejšia atmosféra a viac priestoru pre Goldmana, ktorý bol jednak dobre napísaný a nakoniec aj zahraný. Páči sa mi, že Rudra aj Wali boli po celý čas motivovaný k svojim činom, získavajú si tak spojenie s divákom, jeho sympatie. Naviac spôsob, akým sa zobrazujú ich pohnútky, výrazne napomáha komornej atmosfére a dramatizuje. Obzvlášť si pozornosť zaslúži vykreslenie motívu lásky a pomsty za prostitútku (nápadité a vizuálne atraktívne). NIE: Najmä prvá polovica filmu je akási chaotická, ťažko sa vníma, čomu akiste napomáha aj skákanie v časových líniách. Postava ženy-agentky je akási zahmlená, v partii je akoby len do počtu, vieme o nej len málo (aj napriek minutáži). Mnoho úsmevných situácií či záberov, ktoré k tejto produkcii akosi patria, ale viem si to predstaviť aj bez nich (romantika a vietor vo vlasoch, ktorý sa vzal nevedno odkiaľ). Piesne tentokrát síce vhodne súzneli s dejom, ale často mali až vyslovene stupídny text. A úplný záver filmu je prehnane patriotistický až patetický. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno