Reklama

Reklama

Miss Violence

(festivalový název)
  • Řecko Miss Violence (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodina je základ státu. Jaký je tedy stát, jehož základní jednotku nejde charakterizovat jinak než mlčenlivým, vyčítavým terorem, kterým otec a děda ovládají svou ženu i své děti a vnoučata? Jedenáctiletá Angeliki v den vlastních narozenin skočí z okna a film, který se od tohoto momentu odvíjí, nabízí až perverzní podívanou uzavřenou převážně do interiérů. Pomalu se odhaluje temná pravda skrývaná pod stavovským povrchem. (Letní filmová škola)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Slabším povahám radím nejlépe přeskákat úvodní drastické scény, plné takových prasáren jako je vysedávání na gauči, rodinná večeře, utírání prachu, nakupování, výchovné rozhovory nebo čištění zubů, a přeskočit raději rovnou nakonec. Nebo se snímku snad úplně vyhnout, v rámci zachování zdravého rozumu a psychické stability. Věčnými slovy Homera Simpsona: "Nuudá!!" 2* ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Fuu, tak to je hustý. Nenápadný začátek a fenomenální průběh. Kam se hrabe Klusák se svým v Síti. Nejprve čekáte že ten starý prasák někoho pidluje, pak vám dojde že všechny a postupně zjistíte, že v tom má živnost. Prozrazovat by byla škoda. Řeckých prapodivných filmů jsem už viděl hodně (oni skoro jiné netočí), ale tenhle tísnivý byt si budu pamatovat dlouho. Plný počet, za scénář a výkony, právem. Sissy Toumasi moc pěkná. ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

Divná řecká vlna byla lákadlem na LFŠ 2018 už od začátku, co vyběhl první program. Miss Violence od začátku jasně říká, že tady není něco v pořádku, a nepotřebuje k tomu tristní dialogy nebo snad přehnané výplně. Nechá vás přemýšlet dost dlouho na to, aby vás napadaly katastrofické scénáře, stejně tak vám nabídne syrovost a surovost skutečného vysvětlení, co má tahle rodina pod pokličkou. Patriarchální obraz, který snímek nabízí, je zdrcující, a celé vaše tělo, bez ohledu na to, zda patříte k šovinističtější nebo tradičnější části populace, musí křičet nevolí. A vzhledem k tomu, že dle dalších z řecké vlny mají filmy společnou trochu ironii, nepatetické prožívání emocí a poměrně nemilé příběhy, doslova vás to pohltí, pokud na to vůbec budete mít chuť. Snímky na nedělní odpoledne to totiž rozhodně nejsou. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Na muj první řeckej film to vůbec nebylo špatný.. když se Řecko tak se mi vybaví moře, gyros a Troja, ale určitě ne filmy.. Řekové jsou asi trošku zvláštní národ, o tom neni pochyb když hned první co jsem od nich viděl byla tahle zvláštnost.. začátek dost syrovej a drsnej, ale pak přišly hluchý místa a už se nic moc nedělo.. každopádně v týhle rodině bych žít nechtěl.. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

U tohoto snímku je jasné, že v rodině, kde se v podstatě celý odehrává, není něco v pořádku... Hodně podstatnou stopáž ale film vcelku nudí, protože vyobrazuje strojené a hrané přetvařování všech členů, jak to všechno klape, jak se vše řeší v klidu, jak jsou všichni zodpovědní atd. Kvalitní kamera a stísněnost v bytě podsouvá divákovi nepříjemný pocit, se kterým si ale neví rady. Divák přímo netuší kam ten pocit zařadit, jak si s ním poradit. V poslední třetině se film "rozjede" na plné obrátky a vrazí celou "krásu" rodinky divákovi do xichtu ... Adrenalin se vyšvihne a divák je totálně zhnusen. Finále je očekávané a působí jako by vás někdo na poslední chvíli odřízl ze šibenice ... V podstatě hnusnej film ... leč vyobrazuje běžné dění v problémových rodinách po celém světě ... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Alexandros Avranas Miss Violence založil na skutečném případu, který se odehrál v Německu (kde Avranas studoval), zasadil ho však do řeckých reálií. Tím ho proměnil v komentář současné rodiny a rázem i v politické stanovisko k celé řecké společnosti. (Zdroj: Letní filmová škola)

Reklama

Reklama