Reklama

Reklama

Hospoda U Druhé šance

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2013, 47 min

Obsahy(1)

Nová zábavná reality show, ve které sledujeme rozmanitou skupinu soutěžících, kteří právě dostali svou „druhou šanci". Nejlepší z nich získá práci kuchaře v nově otevřené restauraci. (oficiální text distributora)

Recenze (19)

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí dvou dílů si myslím, že to není až tak zlé. Pana Woodmana (Lesníka) jsem do té doby znal pouze jako skvělého hudebníka a šoumena. Překvapilo mě, jak je činorodý. Jeho činorodost hraničí s workoholismem. Nápad, který s pomocí ČT realizuje, je chvályhodný a přes různé nedostatky se na Hospodu U druhé šance dá s gustem koukat. Otázkou zůstává, jak celý projekt dopadne. Kuchařina (mám na mysli kuchařinu na úrovni) je náročné řemeslo a trvá dlouho než člověk pronikne do jejích tajů. Někteří ze soutěžících jsou sympatičtí, jiní méně. Tak už to v životě chodí. Nejvíc mě zatím irituje "pan záchranář". Šéfkuchař pan Dalibor je sympaťák a věřím, že ten spolek rekvalifikantů ukočíruje. Pan Marcel Woodman je charismatický typ, který nemá vadu. A restaurace, o kterou se jedná, za záchranu jistě stojí. Na rozdíl od všech těch x-faktorů, big brotherů, talentů, superstárů, VyVolených a podobných zhovadilostí má tahle "reality show" aspoň smysl a je o něčem. Takže držím palce jak pořadu, tak i zúčastněným. Při hodnocení jsem váhal mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami, hodně váhal, ale nakonec jsem se přece jen, díky smysluplnosti pořadu, přiklonil ke čtyřem hvězdičkám. ()

crackonosh 

všechny recenze uživatele

Pořad má svůj význam v tom, že se výjimečně nesoustředí na zpovykanou zlatou mládež, která si jde do televize užít svých patnáct minut slávy, aby z nich dalších patnáct let žila na Instagramu. V Ostravské ČT kupodivu dávají jakous takous šanci lidem ze dna společnosti, pro které představuje skoro neřešitelný problém najít si práci a byt nebo splatit dluhy. V tomto ohledu soutěž svým způsobem funguje a reálně i mění život (některým) soutěžícím. Jinak je ovšem celá série dost nenápaditá a trpí absencí charismatu téměř všech účinkujících — včetně obou porotců. ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Velká podivnost. Ostravská sociální show o vaření....no, no, no...no to ne. Koncept není úplně špatný, jenže soutěžící jsou marní (nejde o vaření, ale osobnost či inteligenci) a hlavně mrzký kuchař + holohlavý křupan nemají ani špetku charismatu. Vykradený a s křížkem po funuse "existující" pořad. 34%. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Problém číslo jedna: Veřejnoprávní televize vůbec neumí propagovat svoje reality-tv (trocha bulvárnosti a inspirace komerčními stanicemi by v tomto případě nebyla mimo mísu). Problém číslo dvě: kontroverzní postava Marcela "Woodmana" Lesníka. Ale jinak..... bavil jsem se. Samozřejmě jde o sociální kopii celosvětově ověřeného Master Chefa (nebo spíše primáckého Na nože!)....ale co, když něco očividně funguje, tak proč si nevzít mustr. Já osobně mám tento formát kuchařské reality-show rád.....kombinuje v sobě dvě prosté podmnožiny, stoprocentně fungující pro elementárního diváka. Dalším důležitým sloupem je, pro mne do té doby neznámý, gastronomický guru Dalibor Navrátil, presentující se takovým specifickým, ale strašně koukatelným projevem (působí jako dvojník jednoho elektrikáře od nás ze vsi....ale toho vy asi znám nebudete :D)....jen možná trochu drhne jeho interakce právě s Leníkem. Soutěžící jsou tací jací jsou....nevím do jaké míry jejich výběr ovlivnila produkce pořadu, ale zapadají a jejich barvité složení pohání vozík směrem k cíly. Kdybych měl vypíchnout jeden bod, tak bych řekl: "škoda, že Hospoda U Druhé šance zapadla"......i když zapadla, není úplně to správné slovo - ona se vlastně nikdy ani nedostala na povrch. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

No, je to úctyhodné a bohulibé, že se ČT rozhodla realizovat tyto sociální pořady pro obyčejné lidi, ale nevím, zda je to pořad vhodný na celoplošnou stanici v hlavním večerním vysílacím čase. A ještě ke všemu na prvním programu. Nevadí mi, že tam všichni hovoří s ostravským nářečím, ale myslím, že je tento program spíše do nějaké regionální televize. Mě to tedy dost nudilo, některých mi bylo líto, ale řešení problému nezaměstnanosti mě moc těší. Tohle je ovšem jen pro pár jedinců. Určitě by ale bylo fajn udělat projekt třeba ještě pro číšníky, nebo i pro amatérské herce atd. Kuchař je sympaťák, z moderátora mi bylo místy trošičku trapno. Dávám dvě hvězdy za nápad, snahu a ideály... Možná, se budu dívat dá, ale je to takové příliš laskavé a opatrné... ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama