Reklama

Reklama

Vlčí děti

Trailer

Obsahy(1)

Dobové drama Wolf Children je inspirováno skutečným příběhem tlupy osiřelých německých dětí, které se mezi lety 1946 a 1947 toulaly po sověty okupované oblasti bývalého východního Pruska a snažily se dostat ke spřáteleným rodinám do Litvy. Dobové drama Wolf Children se odehrává v roce 1946 a sleduje skupinu válečných sirotků, kteří bojují o přežití v rozvalinách poválečné Evropy. Děj se soustřeďuje na čtrnáctiletého Hanse, který se po smrti matky rozhodne vydat se svým mladším bratrem Karlem do Litvy. Oba bratři jsou však na cestě nuceni prchat před sovětskými vojáky a neplánovaně se rozdělí. Hans, poháněný zdánlivě beznadějnou touhou svého bratra najít, se připojí ke skupině sirotků přezdívaných vlčí děti, jež na území cizí země svádějí nerovný boj s hladem, počasím i nemocemi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Paolo123 

všechny recenze uživatele

Silný příběh postavený na skvělém výkonu dětských herců.Precizní kamera při zobrazení téměř neznámé historie západních částí poválečného Sovětského svazu. Tuto historii člověk spíš tuší, ale vůbec nezná. Nicméně, přátelé, jasně si řekněme jedno : Němci NEBYLI obětí 2.sv.války. Byli jejími původci a maximálně doplatili na vlastní hloupost ! Doplatili na to, že se nechali obelhat jedním čalouníkem ! Kde a jak zemřeli otcové dětských postav filmu, to už scénář jaksi pomíjí... Proto jedna hvězda dolů za jinak skvělou, opravdu skvělou filmařinu. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Co k tomuto filmu říct? Krutý příběh útěku opuštěných dětí před hladem, nemocemi, vojáky a smrtí. Je možné, že se ruští vojáci na osvobozeném (rozuměj okupovaném) území chovali tak jako ve filmu. Určitě se takové případy staly. Němci byli národem, který rozpoutal dvě ohromné světové války, ve kterých umírali hlavně Rusové. A byli napadeni. Nicméně válka se vždy nejvíc podepíše na bezbranných. Tak jako v tomto filmu, na ženách a dětech. ()

Reklama

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to takové nemastné neslané a jednoznačně si mi nelíbí názor, jaký to celé propaguje, Němci prostě chtěli vytvořit svůj idealistický film, který by jim nějak odlehčil od nátlaku, který na ně svět klade po druhé světové válce, ale tady to nefunguje ani po filmařské stránce, hlavně režijně. - 3/10 - ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nenápaditý režisér a stejný kameraman vyprávějí nudný příběh. 1) Vysoce zajímavé téma doplácí na nedostatek invence tvůrců. Výsledkem je setrvalá větší či menší nuda. 2) Nelze říci, že by se ve filmu nic nedělo. Ale z mně nejasných důvodů nejvíce času divák sleduje krajinu a pohybující se či odpočívající děti. Když dojde k akci, vypadá to, že to režisér chce mít co nejrychleji za sebou, aby se mohl znovu věnovat tomu, jak děti pomalu jdou nebo odpočívají. ()

Korpy22 

všechny recenze uživatele

Smutný film, s velmi realistickými rysy děti na útěku. Samotný námět je skvělý, atmosféra taky a herecké výkony taky. Jen mi přijde, jako by tomu film chyběl jakýsi přesah. Něco navíc. Moc se mi líbí hlavní mladí představitelé, kteří v tomhle věku stále ctí hodnoty rodiny, bratrství a toho, že já jsem já. Nebo ne? Je skvělé vidět jak je mladá duše neotesaná a udělá vše jen proto, aby přežila. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama