Reklama

Reklama

Momose, kočči o muite

  • Japonsko 百瀬、こっちを向いて。 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Někdo má „štěstí" v tom, že je populární, aniž by o to zvláště stál, a jiný, stejně jako Aihara Noboru (Taró Takeuči), se topí v zástupu bezvýrazných jedinců, u nichž si během brouzdání ročenkou většina ani nevzpomene, jak se vlastně jmenovali. Jedním z těch, kdo ale zůstanou navždy v řadě dívčích srdcí, je kupříkladu Miyazaki Shun (Asuka Kudó) – nejpopulárnější chlapec na škole a starší Noborův spolužák. I přes svoji oblíbenost, díky níž by mohl být neustále obklopen celými zástupy „přátel", si však vedle sebe Shun drží především dvě blízké kamarádky – docela obyčejnou Momose Hikaru (Akari Hajami) a rovněž populární dívku z bohaté rodiny Kambayashi Tetsuko (Anna Išibaši). Ale i když na první pohled všichni tři vypadají jen jako dobří přátelé, ve skutečnosti je mezi Hikaru a Shunem mnohem víc. Jednoho dne jsou však, i přes svoji snahu jejich vztah držet v tajnosti, přistiženi, a tak se rozhodnou uchýlit k poněkud zvláštnímu řešení. Požádají Noborua, aby předstíral, že s Momose chodí a udělal tak z ní oficiálně zadanou dívku. I přes podivnost oné žádosti Noboru souhlasí, jenže to ještě netuší, jak moc tato hra jednoho dne ovlivní jeho vlastní city. (EMIA)

(více)

Recenze (3)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

"Momose, otoč se." Zajímavé. Z určitého úhlu pohledu by někdo řekl, že nevýrazné, ale nevnímám to tak. Těžko malému, soukromému, retrospektivně vyprávěnému příběhu vyčítat, že není silnější. Nevýrazné pro jednou není zlé, ale značka. ■ P.S. Zajímala by mě upřímná odpověď na otázku: "Jsi šťastná?" ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film o milostnom štvoruholníku dvoch párov na strednej. Sústredí sa hlavne na jeden pár v ktorom Momose miluje druhého, ale naoko chodí s Noborum, ktorý s tým s kamarátstva súhlasil. A tak celý film sledujeme ako Momose trpí, pretože nemôže mať svojho milovaného pre seba a zároveň trpí Noboru, ktorý sa postupne zamiluje do Momose. Obidvaja mi čím ďalej tým viac liezli na nervy. Momose najprv tým, že sa správala k Noboruovi dosť kruto a neskôr jej blbosťou, že neustále milovala svojho vyvoleného. A Noboru ma zase sral svojou pasivitou. To ja by som na jeho mieste dlho nevydržal a riadne by som vybuchol, aby si Momose vybrala s kým chce ďalej pokračovať. Film sa naviac celý čas dosť tiahol, nič extra zaujímavé sa tam nedialo a záver je taký do stratena bez pointy. Raz sa to vydržať dalo len vďaka peknej Akari Hajami. 4/10. ()

Reklama

Reklama