Reklama

Reklama

No Doubt - Underneath It All

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2002, 4 min

Recenze (3)

kingik 

všechny recenze uživatele

V době, před několika letou hudební pauzou stylové formace No Doubt, se už do popředí stále více stavěla Gwen Stefani. Pomalu ale jistě se připravovala na start své sólové kariéry, který přišel zanedlouho.Tenhle song byl, pro mě osobně, jakýmsi předvojem a je na něm dominance Gwen naprosto jednoznačná. Někdo může namítat, že si No Doubt už neměli co hudebně sdělit, ale pro tuhle písničku to rozhodně neplatí. Dokonce se podařilo skloubit mírně provokativní a zavádějící text s jistým "free" odlehčením, kdy u zpěvačky během její prezentace klipu vzniká dojem, že má vše na háku. Autorem klipu je zkušená režisérka Sophie Muller, která náladu písničky dobře vystihla a je vidět, že skupině, a jejím potřebám pro dobře stylový klip velmi rozumí, což se v klipu odrazilo vlivem její dlouhodobé spolupráce se členy kapely. Režisérka tedy věděla, co se po ní chce, a až na jednu poměrně rušivější pasáž v rychlém, rytmickém úseku skladby, kdy jsme svědky jakéhosi závodu členů kapely na kolech s digitálním backgroundem a do toho rytmicky rapuje Lady Saw přizvaná k hudební spolupráci, těmto potřebám perfektně vyhověla. Gwen během klipu přejde od silné vrstvy líčidel až po téměř přirozený vzhled, což je v podstatě záměr a naplnění myšlenky písničky. No Doubt přichystali tímto singlem živnou půdu pro svojí frontwomanku, která několik motivů později použila ve svých solových klipech. Výsledkem je celistvá a melodická skladba, která ukázala, že kapela si se svojí originální stylovostí vyhrát uměla. Mé hodnocení: 90% ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vizuálne fajnšmekerský. Ale o čo ide v prvom rade. Neviem, či si to uvedomili samotný tvorcovia, alebo manažér skupiny ( poprípade vtedajší manžel úžasnej Gwen ), ale záverečná minúta je dôkazom niečoho, čo sa už ani nedá v dnešnej dobe dokázať. Slečna Stefani bez make-upu, je jednou z najkrajších žien behajúcich po tejto planéte. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • V tomto klipu se objevuje mnoho témat, která později Gwen Stefani rozvedla samostatně. Například jízda na kolech s ostatními členy No Doubt na CGI pozadí ve stylu Jamaiky přešla do Now That You Got It (2007) nebo závěr, kde je Gwen sama ve svém pokoji jen v jednoduchém bílém oblečení do 4 in the Morning (2007). (NinadeL)
  • Původní idea Sophie Muller byla Gwen postupně svlékat a odličovat, aby tak klip kontrastoval s nevinným textem. (NinadeL)

Reklama

Reklama