foto

Gwen Stefani

  • nar. 3.10.1969 (47 let)
    Anaheim, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Gwen Renée Stefani se narodila 3.10. 1969 v Kalifornii ve Spojených Státech Amerických. Vystudovala střední školu a poté ve svých studiích následovala na Cal State Fullerton Collage. Vzhledem ke své dyslexii a vztahu k učení měla problémy i se svou matkou, zatímco otec ji podporoval v hudebních ambicích. V 17. letech Gwen přivedl do skupiny svých přátel její bratr, kde nejdříve účinkovala jako jedna z vokalistek a později se stala hlavní zpěvačkou skupiny No Doubt. Po pěti vydaných albech se kapela, jako celek definitivně odmlčela a Gwen se poté vydala na solovou dráhu. Skupina se po deseti letech dala opět dohromady a ohlásila tak svůj návrat roku 2011.

14.září r. 2002 se provdala za zpěváka z rokové kapely Bush, Gevina Rossdalea, se kterým má dva syny. Kingston James McGregor Rossdale narozen roku 2006 a Zuma Nesta Rock Rossdale, který se narodil roku 2008. Gwen je nejen zpěvačkou a herečkou, ale také úspěšnou modní návrhářkou a v roce 2003 debutovala s vlastní modní značku L.A.M.B., která se jež prodává po celém světě.

Jako herečka si Gwen poprvé "střihla" krátkou roli v komedii ZOOLANDER (2001), který režíroval Ben Stiller a roku 2004 si zahrála vedlejší roli v celovečerním filmu LETEC, po boku Leonarda DiCapria, roli Hollywoodské hvězdy Jean Harlow. Film Letec získál kromě 11. Nominací na Oscara (2005), také Zlatý Globus za nejlepší drama a nejlepší hudbu. Gwen Stefani jsme mohli mimo jiné spatřit v televizních seriálech Dawsonův svět (1988) a Super Drbna (2007).

Sabina "SoulAsAGem" Havelková

Herecká filmografie

Filmy

2016 Trollové
2004 Letec
2001 Zoolander

TV seriály

2011 Portlandia (TV seriál)
2007 Super drbna (TV seriál)
1998 Dawsonův svět (TV seriál)
1997 Tatík Hill a spol. (TV seriál)
1989 Simpsonovi (TV seriál)

Dokumentární

2017 The Defiant Ones (TV seriál)
2016 Gwen Stefani: This Is What The Truth Feels Like Tour (koncert)
Through the Eyes of Faith
2015 No Doubt: Live in Las Vegas (koncert)
2014 No Doubt: Live at Global Citizen Festival (koncert)
2012 No Doubt: Live at iHeartRadio Music Festival 2012 (koncert)
No Doubt: MTV World Stage (koncert)
2010 Everyday Sunshine: The Story of Fishbone
2006 Gwen Stefani: Harajuku Lovers Live (koncert)
2005 All We Are Saying (TV film)
2004 Musikprogrammet - programmet om musik (TV seriál)
2003 Mayor of the Sunset Strip
No Doubt: Rock Steady Live (koncert)
50 Sexiest Video Moments (TV film)
2001 Historie vs. Hollywood (TV seriál)
2000 No Doubt: First live in Korea Seoul (koncert)
No Doubt: Live in Amsterdam (koncert)
No Doubt: Live in Hamburg (koncert)
1997 Behind the Music (TV seriál)
No Doubt: Live in the Tragic Kingdom (koncert)

TV pořady

2017 2017 Billboard Music Awards (TV pořad)
2016 All or Nothing: A Season with the Arizona Cardinals (TV pořad)
Chelsea (TV pořad)
2015 Best Time Ever with Neil Patrick Harris (TV pořad)
GRAMMY Awards 2015 (TV pořad)
The Late Late Show with James Corden (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2015 American Music Awards (TV pořad)
2014 Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (TV pořad)
WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards (TV pořad)
2014 MTV Video Music Awards: Red Carpet (TV pořad)
66. Emmy Awards (TV pořad)
2011 The Voice (TV pořad)
2005 Teen Choice Awards 2005, The (TV pořad)
2004 Móda a rock (TV pořad)
The BRIT Awards 2004 (TV pořad)
The X Factor (TV pořad)
2003 Elvis Lives (TV pořad)
Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
Summer Music Mania 2002 (TV pořad)
WWF Divas: Sex on the Beach (TV pořad)
2001 Teen Choice Awards 2001, The (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1998 CD:UK (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1994 Eso (TV pořad)
Extra (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 Gwen Stefani - Make Me Like You (hudební videoklip)
Gwen Stefani - Misery (hudební videoklip)
2015 Gwen Stefani - Used To Love You (hudební videoklip)
2014 Calvin Harris feat. Gwen Stefani - Together (hudební videoklip)
Gwen Stefani - Baby Don't Lie (hudební videoklip)
Gwen Stefani feat. Pharrell Williams - Shine (hudební videoklip)
Gwen Stefani - Spark the Fire (hudební videoklip)
2012 No Doubt - Looking Hot (hudební videoklip)
No Doubt - Push and Shove (hudební videoklip)
No Doubt - Settle Down (hudební videoklip)
2008 Gwen Stefani - Early Winter (hudební videoklip)
2007 Gwen Stefani - Now That You Got It (hudební videoklip)
Gwen Stefani - 4 in the Morning (hudební videoklip)
2006 Gwen Stefani feat. Akon - The Sweet Escape (hudební videoklip)
Gwen Stefani - Serious (hudební videoklip)
Gwen Stefani - Wind It Up (hudební videoklip)
2005 Gwen Stefani - Cool (hudební videoklip)
Gwen Stefani feat. Slim Thug - Luxurious (hudební videoklip)
Gwen Stefani - Hollaback Girl (hudební videoklip)
Pharrell feat. Gwen Stefani - Can I Have It Like That (hudební videoklip)
The Work of Director Mark Romanek (hudební videoklip)
2004 Gwen Stefani feat. Eve - Rich Girl (hudební videoklip)
Gwen Stefani - What You Waiting For? (hudební videoklip)
No Doubt: The Videos 1992-2003 (hudební videoklip)
2003 No Doubt - It's My Life (hudební videoklip)
No Doubt - Running (hudební videoklip)
2002 No Doubt - Hella Good (hudební videoklip)
No Doubt - Underneath It All (hudební videoklip)
2001 All Star - What's Going On (hudební videoklip)
Eve feat. Gwen Stefani - Let Me Blow Ya Mind (hudební videoklip)
No Doubt - Hey Baby (hudební videoklip)
2000 Moby feat. Gwen Stefani - South Side (hudební videoklip)
No Doubt - Bathwater (hudební videoklip)
No Doubt - Ex-Girlfriend (hudební videoklip)
No Doubt - Simple Kind of Life (hudební videoklip)
1999 No Doubt - New (hudební videoklip)
1998 Rufus Wainwright - April Fools (hudební videoklip)
1997 No Doubt - Oi To The World (hudební videoklip)
No Doubt - Sunday Morning (hudební videoklip)
Terry Hall - I Saw the Light (hudební videoklip)
1996 No Doubt - Don't Speak (hudební videoklip)
No Doubt - Excuse Me Mr. (hudební videoklip)
1995 No Doubt - Just a Girl (hudební videoklip)
No Doubt - Spiderwebs (hudební videoklip)
1992 No Doubt - Trapped in a Box (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2015 Kuu Kuu Harajuku (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace