Reklama

Reklama

Baaghi

  • Indie Baaghi: A Rebel For Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nedisciplinovaný Ronny (Tiger Shroff)  se po smrti otce vydá do centra bojového umění, kde ho starý mistr seznamuje s bojovými technikami a také se sebekázní. Ronny se zamiluje do začínající herečky Sii (Shraddha Kapoor). Jenomže o dívku má zájem i mistrův vlastní syn a ten si nehodlá připustit, že by mohla dát přednost někomu jinému. (rikitiki)

(více)

Diskuze

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

To jsem neviděl, ale vím, že občas máš obličej z plakátu i na ikonice, když už tam nemáš pozujicího mývala a nebo tu současnou.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

tak já mám v topce Kawaki to mluví celek samo za sebe, na jakém stylu ujíždím 

 (hodnocení, recenze)

Niktorius

Dobře, tak tedy diskuze :)

 

Inu já s tím problém nemám. A spíše mi to sedí, jakým stylem k tomu v Indii přistupují. Já si naopak stěžuji, když v nějakém filmu zpívano/taneční sekvence chybí. Teď u Bajrangbaliho jich je dvanáct, to bylo moc fajn. Tady v Baaghim  taky nechybí. A líbí se mi i ta jejich okázalost s jakou se snaží vyobrazovat hlvní hrdiny a hrdinky i to jak si pohrávají s akcí. Samozřejmě ne u všeho a ne vždy, tak jako u jakékoliv jiné kinematografie, jsou takové co se mi líbí a takové co méně, ale obecně s tím nemám problém a spíše jsou ty jejich prvky pro mě plusem.

 

Řekl bych, že před lety když jsem vstupoval do světa indického filmu, tak první rok s Indickým filmem jsem si zvykal na kulturní věci, jako styl soužití, to co indove smí, a co nesmí. Že ve starších filmech je minimum skutečných polibků a přesto jsou jejich příběhy plné romantiky vecpané téměř kamkoliv, že to byl odraz společenských měřítek. Postupné pronikání do jejich multináboženství a zvyklostí, mnoha různých svátků, které jejich filmy protkávají. Ať už třeba Holi jako svátek a nebo zvyklosti jako dotek noh starších osob a dávání požehnaní mladším. Postavení mužů vůči ženam, žen vůči společnosti atd. Jejich kultura je hodně výrazná i skrze jejich filmy. Myslím, že tohle jsou věci, kterých jsou jejich filmy plné a které neznalý divák z počátku nevnímá, ignoruje a nechápe.

 

A i když je divák zvyklý na filmy z Japonska s jejich mnohdy až extrémní výstředností až za hranicemi šíleností, nebo snahou o preciznost u korejců a pak až utlocitnych, dechberoucích melodramat kroejců, jednoduchost a přímočarost s jasnou dynamikou u thajců, tradicionalismu asie v podání číňanů, tak na Indii to takového diváka nepřipraví. I proto, že oni se mnohými filmy dost snaží podobat světu tzv. bílých. :)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Niktorius

fajn takže ke dvojce, tyhle kousky mně jaksi minuli, a k jedničce.......musím se opravdu znovu opakovat ? tady Tuax moje panenství v tomhle filmovém žánru, naprosto bezproblémově pochopil 

Niktorius

Niktorius (hodnocení, recenze)

Já ten film, tak se k němu nebudu vyjadřovat, ale dvě poznámky bych k Yoshitsunovu komentu měl a k této diskuzi měl:

1) Podle mne Bollywood nepředstavuje až unikátní úkaz a dívka zvyklého na východoasijské a jihovýchodoasijské kinematografie by neměl nijak výrazně překvapit. Západní diváky IMHO na Bollywood obvykle zaráží spíš narušování konvencí na které jsou zvyklí - a to jak těch, co se dotýkají širší kultury (např. zobrazování mužů a žen a jejich vztahů), tak ty filmové - viz třeba časté nadávání na hudební scény (což byla dříve běžná výbava řady kinematografií). 

2) To "X-Ray" jsem viděl už v několika indických filmech dávno před Mortal Kombatem. Objevuje se třeba tady nebo tady.  

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

no jak řikáš, kdybych měl nakoukáno sto filmů z Indie, tak už tak nějak vim, ale tohle bylo poprvé a však za svým hodnocením si stojím, tak snad příště :) 

 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Tohle je hodně alá bojová umění. Pro Indii jsou, ale typičtější spíše rvačky a MMA, to u nich hodně letí. Právě protože, zde (Baaghi) se to snaží tvářit jako filmy s asijskými bojovými uměními, je tomu přizpůsoben vizuál příběh, tak tím mě to taky přitáhlo, protože to v Indii normálně není. Akce mají spousty, ale ne ve stylu ala kung-fu, muay thai atd.

 

Když se bijí Japonci vytáhnou na sebe katany. Když čiňani, tak skáčou do nebe a mlatí do sebe nejrůznějšími styly kopů a úderů. V Hong Kong na sebe vytáhnou mačety. V koreji se snaží jeden druhého přechytračit a pak ho pokud možno rozřezat na kousky.

No a v Indii si prostě daji po domácku pěstně přes hubu, jen to hodně přikrášlí, takže to vypadá jako mnohdy jako souboj superhrdinů :)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Já už prostě vím co čekat od Japonských tvůrců, ty moc neumějí dneska akci, ale zase thrillery, drama, horory a komedie, ale akci ? No ta neni moc dobrá, ale ty starší filmy, hlavně ty samurajské, sou vynikající. Jižní Korea zase nabízí vynikající akci, solidní drama, a výborný thrillery. Už prostě vím co od koho čekat, tenhle film sem prostě chtěl zkusit, protože trailer se tvářil, tak jak se tvářil a já tomu holt uvěřil. jo je to asi moje chyba, ale prostě sem to risknul no :-\ 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

no prosím tohle se už od pohledu tváří seriozně, no musím se nejdřív vzpamatovat z tohohle, ale zkusím to někdy dát 

 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Jasný, ono s ostatní Asii to je nesrovnatelné a světem vůbec, oni točí úplně jinak, po svém proti všem :D

 

Kdybych před lety viděl jako první film z Indie tohe, asi bych na tom byl podobně jako ty nyní. No možná ne asi, ale určitě.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

tak já nevim, jestli tam hraje nějaká hvězda nebo jak, jak píšu první film z Indie, takže jako do teď sem měl měřítka Japonsko, Čína/Hong Kong, Jižní Korea, Indonésie a Thajsko, takže fakt netuším, jak sem se měl na tenhle film koukat 

 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Není to typická Indie, není v tom TOP hvězda, není v tom originální příběh, nejsou v tom dialogy (možná tak třetina oproti zvyklostem), není to dlouhé. Mě to přijde hodně jako film pro zábavu, coý dokládají ty různé zvukové doprovody jako v sitcomech. Což je taky netypické :)

 

Tenhle film je dost o zábavě. Scéna s deštěm, jak k němu mluvila ve vlaku to bylo něco úchvatného, nebo jak si její táta prohodil spodní ručník, to bylo fakt dost zábavné. Ani jedno realistické, ale o to v tom nešlo.

 

Pár typických věcí v tom je, jako zpěv a tanec (taky ale není ve všech jejich filmech), nadsazený vizuál a snaha nebrat filmy vážně atd.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

ono nesnažit se to nějak kulantně zamaskovat naopak drze na to upozornit, to neni pocta těm filmům, to je jenom drzost 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

fajn když pominu to zpívání, tak mně dostali ty vykradený scény, ta amatérská akce.......no viz recenze 

 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

No, indofilové to ocení. Lidé, co nemají z Indie moc nakoukáno a co nejsou zvyklí na jejich styl, často končí na s hodnocením dole, protože očekávají úplně jiné filmy :)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

 (hodnocení, recenze)

Cca v neděli budou k filmu české titulky ;)

Reklama

Reklama