Reklama

Reklama

Cold Lands, The

Trailer

Obsahy(1)

Jedenásťročnému Atticusovi (Lili Taylor). Žena, ktorá ho učila k samostatnosti a nezávislosti, sama podcenila svoj zdravotný stav. Táto náhla a nečakaná situácia mladého chlapca zastihne nepripraveného a on sa rozhodne už domov nevrátiť. Potuluje sa po catskillských lesoch svojho domova, ktoré mu teraz poskytujú potravu i prístrešok zo svojich stromov. Náhoda mu skríži cestu s chlapíkom menom Carter (Peter Scanavino), ktorý si na živobytie zarába predajom náhrdelníkov a náramkov, ktoré sám vyrába. Obidve biedne a zblúdilé duše začnú byť nechtiac na sebe závislé... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Jedenásťročnému chalaniskovi zomrie úplne nečakane máti a chalan sa rozhodne nevrátiť domov. Prespáva kaje taje, žere to, čo mu príroda poskytuje. Až náhodou mu cestu skríži osud s jedným týpkom a namiesto toho, aby sme tu mohli mať nádhernú tulácku road movie, dostaneme akúsi podivnú nudu, akoby Gilroy písal scenár na valiu a neustále pri ňom zaspával... P.S. Neviem, či bol najlepší príklad mladému uviesť, že Elvis bol Justin Bieber svojej doby. Podľa mňa ide Elvisa v hrobe jebnúť teraz.... ()

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh vnímavého třináctiletého chlapce (recenzent asi film pořádně neviděl, protože Atticus sám ve filmu matce dvakrát připomíná, že už mu brzy bude 14 let, navíc jedenáctiletý by nebyl stejně velký jako matka a rozhodně by tak neuvažoval jako hrdina ve filmu - to jen na okraj -a hraje ho Silas Yelich!) podaný neotřele a originálně. I kdyby jste neuměli anglicky, je film dobře pochopitelný. Nejvíce se mi líbily sekvence, když chlapec cítil maminčinu přítomnost tak, jako by byla stále s ním a dál vedla jeho kroky, to se i mně stalo a stává v mém životě také. Seznámení s cizím mužem dá chlapcovu putování nový rozměr a záhy vznikne mezi oběma tuláky bez domova neokázalé přátelské pouto. Vše v krásné přírodě, kterou člověk necitelně špiní (když Atticus nelezne v potoce plechovky, sesbírá je a odnese - má rád přírodu v její panenské čistotě - viz jeho požitek při koupání v jezírku). Dílo je skvěle nasnímané, výkon hlavního hrdiny je přesvědčivý a budí vemlouvavou sympatii, zrovna jako vznikající pouto mezi oběma tuláky. Film předčil veškerá má očekávání a zanechal ve mne hluboký dojem i pocit svobody a štěstí, hodnotím ho 5 hvězdičkami a rád se k němu budu vracet. ()

Reklama

Reklama

Reklama