Monstrum z hlubin
Mark L. LesterScénář:
Rafael JordanKamera:
Alexander YellenHudba:
Christopher CanoHrají:
Brian Krause, Anne McDaniels, Steven Helmkamp, Candice Nunes, Garrett Brawith, Jessica Mathis, Berne VelasquezProducenti:
Mark L. LesterStřih:
Daniel DuncanScénografie:
John 'Skip' WeaverKostýmy:
Jessica MathisPlakáty
U pobřeží středoamerického ostrova se probudí tisíce let spící praještěr a začne útočit na návštěvníky místního letoviska. Mladá bioložka a zkušený lovec pokladů se rozhodnou příšeře postavit...
Snoubenci Rod a Jane se rozhodli strávit dovolenou na malém ostrově poblíž Belize. Vydávají se spolu s instruktorem do zátoky Modrá laguna, kde se hodlají potápět mezi žraloky. Objeví tam tělo muže, který vypadá jako utopený. Po vytažení na palubu se však probere a představí se jakohledač pokladů Jax. Se svými společníky se Jax potápěl, aby v Modré laguně vylovil starý španělský poklad, kterým chtěl splatit svůj dluh gangsteru Tariqovi. Instruktor Henry se situací seznámí bioložku Sarah, která se rozhodne lagunu probádat. Spolu s ní se vydávají potápět i Rod a Jax, kteří chtějí na dně vylovit ztracený poklad. Skupina ale na dně objeví rozsáhlé ložisko zvláštních vajec. Jedno z nich odvezou prokoumat do laboratoře. Když Sarah otevře skořápku, z vejce vyskočí mládě malého dinosaura. Sarah s Jaxem jej schovají do mrazáku. Sarah dinosaura identifikuje jako Poseidona Rexe, prehistorického vládce moří. Monstrum,které pozřelo Jaxovu posádku, mezitím dále útočí na obyvatele ostrova; sežere Jane, Henryho i gangstera Tariqa. Trojice Jax, Sarah a Rod se rozhodnou z ostrova utéct, monstrum je však stále pronásleduje. Snaží se na něj střílet ze samopalů, ale bez úspěchu. Společně se ukryjí na staré vojenské základně, odkud vyšlou telegrafickou zprávu s prosbou o záchranu. Armáda jejich signál zachytí, a rozhodne se na monstrum vyslat stíhačky. Mezitím se Jax, Sarah a Rod pokoušejí opustit ostrov na lodi, monstrum však utíkajícího Roda sežere. Bombardování monstra nebylo účinné – příšera přežila. Sarah mu ustřelí hlavu bazukou a až poté je monstrum zneškodněno. Sarah a Jax se zachrání, ale v Modré laguně stále zůstávají schovaná vejce Poseidona Rexe.(TV Prima) - Mladý zaľúbenci Rod a Jane sa rozhodnú stráviť dovolenku na malom ostrove neďaleko Belize. Spolu s inštruktorom sa vyberú potápať, keď zrazu natrafia na bezvládne telo muža. Vyzerá ako utopený, no náhle sa preberie k vedomiu. Je to hľadač pokladov Jax a práve sa stal svedkom niečoho neuveriteľného – keď sa spolu so svojimi kumpánmi potápal, aby v útrobách stroskotanej lode našli starý španielsky poklad, napadla ich obrovská morská príšera a jediný Jax prežil útok. Inštruktor zavolá na pomoc námornú biologičku Sarah, ktorá trvá na tom, že preskúma miesto, o ktorom Jax hovoril – takzvanú Modrú dieru v hlbinách mora. Na jej dne objaví obrovské ložisko čudných vajec. Jedno si vezme, aby ho v laboratóriu preskúmala. Keď Sarah a Jax roztvoria škrupinu, objavia malú potvorku podobnú dinosaurovi a Sarah si uvedomí, že rodič malého predátora, ktorý sa náhle prebudil s hibernácie, musí byť nablízku. A jej podozrenie sa veľmi rýchlo potvrdí...(TV JOJ)
- Obyvatelia a obyvateľky malého odľahlého ostrova pri pobreží Belize sa náhle ocitajú v smrteľnom nebezpečenstve. Skupina hlbinných potápačov totiž zavítala na miesta, kam nikto nikdy nemal vkročiť, a omylom prebudila staroveké sily zla. Dravec z dávnej minulosti našej planéty je teraz pripravený zlikvidovať všetko, čo sa mu dostane do cesty.(misterz)
- přehled
- ocenění
Photo © Titan Global Entertainment
- Natáčelo se v Belize. (Terva)
- Původně hrál Jacksona Slateho Corin Nemec, ale po několika dnech natáčení se zranil a musel do nemocnice. Nahradil ho Brian Krause. (Terva)
- Film měl pracovní název P-Rex. (Terva)
Bloody13
všechna hodnocení
(829)
(829)
George Stobbart
Keď vidím aké perfektné filmy vedel Mark L. Lester kedysi natočiť, tak ma až mrzí, že na staré kolená sa dostal k takýmto kravinám. A tak si na malom ostrove vylezie z mora (chabo animovaný) dinosaurus a začne tam robiť bordel, vynárať sa, behať a občas niekoho požerie... Nie je to síce úplný shit, ale v podobných filmov proste vychádza behom roka kvantum; znesiteľnejších (SyFy), či menej znesiteľných (Asylum) a tento sa pomaly radí skôr do tej druhej skupinky.(21.12.2013)
mira007
Základní otázka: jak někdo kdo natočí legendární akční Komando natočí v důchodu tuhle vyloženě hloupou šílenost, kde běhá digitální brontosaurus a každý herec dokazuje, že neumí hrát. Ale protože jsem vcelku nenáročný divák, tak na minimálně hvězdu mi stačí sluníčko, moře, holky v bikinách ( Anne McDaniels zastíní s těmi svými prsama i toho tyranosaira, ikdyž nikdo neukáže ani bradavku).(17.6.2017)
Rodriguez
odpad!Koukám do programu a říkám si, že ten den poběží nejlepší film Monstrum z hlubin. Bohužel jsem udělal osudovou chybu a tenhle blaf pustil. A říkám si, za co vlastně platím poplatek za televizi? Za tyhle a podobné sračky? Růžové zahrady, Ulice, Soudkyně Barbary, Prostřeno.....??? To by člověk blil, když to vidí! 0%(17.6.2017)
EmilHS
odpad!U normálního béčka si nepomatuju o čem bylo druhý den, ale tohle bylo jiné. :D Polonahá doktorka, neskutečně nesympatický lovec pokladů a jamajský po zuby ozbrojený gang rastafariánů je kombimace, na kterou snad ani nejde zapomenout. Do toho samozřejmě hodně komicky vypadající tyranosaurus a hrozně špatný děj a máme tu jedno z "nejlepších" béček jaká jsem kdy viděl. Odpad dávám jenom abych nedostal film do modrých hodnot a nepřipravil tak fanoušky pořádných béček o tenhle masterpiece :D. Jinak jsem se totiž bavil na 5* :D.(1.3.2018)
beso74
Klon Indiana Jonesa bez šarmu ale zato s hrubou silou a malým IQ hľadá Cortesovo zlato (chlapíka ktorý dobyl ríšu Aztékov), ktoré je vo filme akosi mayským zlatom na dne oceána, pri hľadaní ktorého si pomáha v intenciach nesmrteľného hitu Olympicu - DYNAMIT. Ten spraví boooom a v mori sa objaví praveké monštrum s chuťou na súčasných ľudí. A tak sa blonďatá biologička (mám vážne obavy, že presne viem akým spôsobom sa k diplomu dostala), spomínaný klon, jedna čierna naolejovaná opica a priblblý pár na dovolenke rozhodnú monštrum, šmahom chvosta meniace luxusné jachty na palivové drevo E kategórie, svojpomocne zneškodniť. Samozrejme, za sprievodu dementných hlášok a rovnako kvalitných špeciálnych efektov. Film vo všetkom podobný Sharknadu či Zombeavers, až na to, že som sa pri ňom vôbec nebavil.(6.9.2018)