Reklama

Reklama

Monstrum z hlubin

  • Česko Poseidon Rex (více)
Trailer

U pobřeží středoamerického ostrova se probudí tisíce let spící praještěr a začne útočit na návštěvníky místního letoviska. Mladá bioložka a zkušený lovec pokladů se rozhodnou příšeře postavit... Snoubenci Rod a Jane se rozhodli strávit dovolenou na malém ostrově poblíž Belize. Vydávají se spolu s instruktorem do zátoky Modrá laguna, kde se hodlají potápět mezi žraloky. Objeví tam tělo muže, který vypadá jako utopený. Po vytažení na palubu se však probere a představí se jakohledač pokladů Jax. Se svými společníky se Jax potápěl, aby v Modré laguně vylovil starý španělský poklad, kterým chtěl splatit svůj dluh gangsteru Tariqovi. Instruktor Henry se situací seznámí bioložku Sarah, která se rozhodne lagunu probádat. Spolu s ní se vydávají potápět i Rod a Jax, kteří chtějí na dně vylovit ztracený poklad. Skupina ale na dně objeví rozsáhlé ložisko zvláštních vajec. Jedno z nich odvezou prokoumat do laboratoře. Když Sarah otevře skořápku, z vejce vyskočí mládě malého dinosaura. Sarah s Jaxem jej schovají do mrazáku. Sarah dinosaura identifikuje jako Poseidona Rexe, prehistorického vládce moří. Monstrum,které pozřelo Jaxovu posádku, mezitím dále útočí na obyvatele ostrova; sežere Jane, Henryho i gangstera Tariqa. Trojice Jax, Sarah a Rod se rozhodnou z ostrova utéct, monstrum je však stále pronásleduje. Snaží se na něj střílet ze samopalů, ale bez úspěchu. Společně se ukryjí na staré vojenské základně, odkud vyšlou telegrafickou zprávu s prosbou o záchranu. Armáda jejich signál zachytí, a rozhodne se na monstrum vyslat stíhačky. Mezitím se Jax, Sarah a Rod pokoušejí opustit ostrov na lodi, monstrum však utíkajícího Roda sežere. Bombardování monstra nebylo účinné – příšera přežila. Sarah mu ustřelí hlavu bazukou a až poté je monstrum zneškodněno. Sarah a Jax se zachrání, ale v Modré laguně stále zůstávají schovaná vejce Poseidona Rexe. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (71)

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

To si tak jednou v pátek večer přepínám programy v telce a vyběhne na mě plakát s dinosaurem, co uprostřed moře žere loď. Už na první pohled to vypadalo tak blbě, že jsem neváhal, a nejmenovaný komerční kanál si ze zvědavosti pustil a nestačil jsem zírat. Než se na scéně objevilo tolik očekávané "monstrum", byl jsem svědkem neuvěřitelně amatérských hereckých výkonů a stupidních dialogů, herci se chovají mimořádně hloupě a celkově se nic zajímavého neděje. Ve chvíli, kdy se vynoří náš Hlubinosaurus Rex a spapá svou první loďku, smíchy jsem se skoro spadl z postele. Když nemám prachy na pořádný efekty, proč proboha točím takový brak? Od té doby tvůrci trochu přitlačí na pilu, herci přehrávají ještě víc než ze začátku, znásobí se i jejich iracionální chování a s logikou se rozloučíme už úplně. Jak jinak by tato komedie mohla končit, než světe div se otevřeným koncem, co kdyby náhodou bylo pokračování, kde bude mnohem více Rexíků. Vážně, podle mě i ti najatí neherci museli vědět a hlavně vidět, že točí totální sračku, na kterou se dívat je čiré utrpení. Bodově to snad ani ohodnotit nemohu, protože bych se dostal až někam daleko do záporných čísel. Nicméně zábava to je nadmíru veliká, o tom žádná. 0/10. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kdo neuvidí – neuvěří, ale Asylum společně s Nu Image a Syfy dostali zdatného konkurenta. Osobně jsem ještě před pár roky podobné filmy i docela často vyhledával – dokázali mě pobavit svou stupiditou, no poslední dobou už se na ně dívám spíš jen z povinnosti, abych si je mohl pomyslně odškrtnout ze svého seznamu.    Jediné co opravdu potěšilo mé oči, bylo exotické prostředí a podmořské záběry. Sám se rád potápím (šnorchluju), takže po této stránce jsem si to i užíval. Great Blue Hole je nádherné místo, které bych chtěl někdy navštívit, pláže v Belize taky nevypadaly špatně. Tím však výčet pozitiv tohoto filmu končí. Následná podívaná – samotný příběh totiž za moc nestojí, stejně tak i podoba vodní verze T-Rexe. Nesčetněkrát si budete ťukat na čelo, nad stupiditou scénáře, chováním postav i směšností digitálních efektů za pár kaček. A můžu říct, že ač je délka filmu docela krátká, téměř po celou dobu jsem se neskutečně nudil.    Většina hereckých výkonů byla taky vyložená katastrofa. Jakoby posbírali pár místních obyvatel a turistů, dali jim do ruky makety zbraní a pojďme na plac. Vždyť ty hovada ani nevěděla, jak je mají pořádně držet, kam mířit nebo kam se zrovna dívat do kamery. Za celou dobu jsem narazil asi na dva – tři jakžtakž slušné momenty, které opravdu stojí za pozornost a škoda, že představitelka turistky Jane nedostala hlavní roli místo té silikonové barbíny. Rozhodně mi byla mnohem sympatičtější. 20% ()

Reklama

beso74 

všechny recenze uživatele

Klon Indiana Jonesa bez šarmu ale zato s hrubou silou a malým IQ hľadá Cortesovo zlato (chlapíka ktorý dobyl ríšu Aztékov), ktoré je vo filme akosi mayským zlatom na dne oceána, pri hľadaní ktorého si pomáha v intenciach nesmrteľného hitu Olympicu - DYNAMIT. Ten spraví boooom a v mori sa objaví praveké monštrum s chuťou na súčasných ľudí. A tak sa blonďatá biologička (mám vážne obavy, že presne viem akým spôsobom sa k diplomu dostala), spomínaný klon, jedna čierna naolejovaná opica a priblblý pár na dovolenke rozhodnú monštrum, šmahom chvosta meniace luxusné jachty na palivové drevo E kategórie, svojpomocne zneškodniť. Samozrejme, za sprievodu dementných hlášok a rovnako kvalitných špeciálnych efektov. Film vo všetkom podobný Sharknadu či Zombeavers, až na to, že som sa pri ňom vôbec nebavil. ()

elishia odpad!

všechny recenze uživatele

Pro oznaceni tohoto typu filmu nema bohuzel abeceda dostatek pismenek. To je tak spatne, ze by to bylo dobre, jenze ono je to jeste horsi a pak jeste horsi. Kdyby se aspon sakra ti lidi snazili trosku do toho neco vlozit, ale tohle bylo odflaknute az hanba. A ta mrtva pritelkyne zretelne dychajic byla tresnicka na dortu. To je snad uroven zakladni skoly... A nebo je to cele neuveritelne sofistikovany petihvezdickovy art. Jeste jsem si to nerozmyslela... Kazdopadne, nebrat tento film vazne, prosim... ()

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Koukám do programu a říkám si, že ten den poběží nejlepší film Monstrum z hlubin. Bohužel jsem udělal osudovou chybu a tenhle blaf pustil. A říkám si, za co vlastně platím poplatek za televizi? Za tyhle a podobné sračky? Růžové zahrady, Ulice, Soudkyně Barbary, Prostřeno.....??? To by člověk blil, když to vidí! 0% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Když postavy ve filmu střílejí z poloautomatických zbraní, objevují se záblesky výstřelu, ale nedochází k vyhození nábojnic. Je zřejmé, že záblesky jsou pouze digitální efekty. (Johnny.ARN)
  • Poté, co Sarah (Anne McDaniels) vystřelí raketu na Rexe z motorového člunu, spadne zpět kvůli zpětnému rázu. Následně záběr z dálky ukazuje, jak Sarah stále stojí v člunu. (Johnny.ARN)
  • Ve filmu vidíme doplňovat palivo do letadla Cessna 150 pomocí zápalné láhve, což je vysoce rizikové. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama