Reklama

Reklama

Sbal prachy a jeď

Trailer

Bankovní lupič si najme jako řidičského instruktora bývalého šampiona Formule 1. Když pak gangster během jedné lekce vyloupí banku, nemá instruktor jinou možnost než se stát komplicem a dát se společně na útěk před policií... Peter Roberts je bývalý automobilový závodník, který se po ukončení kariéry věnuje své autoškole. Jeho žena vydělává víc a finanční starosti rodiny se odrážejí v jejich vzájemném vztahu. Jednoho dne Peter ve svém vozu najde poněkud zvláštního zákazníka, Američana Simona Kellera. Keller od něho chce naučit řídit. Cestou se nechá vysadit u banky s tím, že si jde pro peníze, aby mohl Peterovi vůbec zaplatit. Peter na Kellera tedy čeká před bankou. Najednou Keller z banky v dešti kulek vyběhne, naskočí do auta a nutí Petera rychle odjet. Peter se dozvídá, že Keller právě ukradl devět miliónů a že si vybral schválně jeho, Petera, aby jako zkušený automobilový závodník ujel pronásledovatelům. Peter zprvu nechce mít s loupeží nic společného, ale brzy pochopí, že jeho auto nepronásledují jen policisté, ale také jacísi zabijáci, které na ně poslal šéf banky, Rossi. Keller při útěku Peterovi vysvětlí, že kdysi pomohl Rossimu s velkým podvodem a on ho místo odměny poslal do vězení. Loupež je součástí jeho pomsty. Mezi pronásledovateli jsou i federální agenti Walkerová a její pomocník, kteří však pochopili, že loupež je součástí vyřizování účtů mezi Kellerem a Rossim. Walkerová vyšetřuje Rossiho pro velké daňové a bankovní podvody. Rossi si ale platí i místního policejního šéfinspektora Smithe. Ten chce tedy celou záležitost smést z povrchu země... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (36)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto hovorím CARSPLOITATION ako sviňa !!!! žiadny priteplený, tupou masou obdivovaný, nechutne oblbujúci fast and furious 1,2,3,...985. Ale stará škola v novom šate. žiadne tuningované cukrové uber autá s ktorých sú deti mimo ale staré dobré Americké autá, nie som odborník na vozidlá takže neviem presne určiť o aké značky tu ide, no autá vyzerali ako Dodge Charger či Challenger alebo Ford Mustang, proste tá stará škola. Hláškami sa takisto nešetrilo. Toľko skvelých fuckovacích momentov som nezažil od Pulp Fiction. Jednoducho jeden krutý vtip za druhým. John Cusack to tu zahral perfektne, hádam že ide o jeho najlepšiu rolu. Povedal by som že som zostal v nemom úžase, nečakal som nič tak zaujímavého. Ide o rýdze béčko ktoré som si užíval od začiatku až do konca, jediné čo tomu naozaj chýbalo bol soundtrack pozostávajúci zo 60´s a 70´s hippie rocku. To by Drive Hard nadupalo ešte viac. Pri takejto dávke old schoolovej zábavy mi nerobí problém prižmúriť oči pri niektorých nevydarených CGI efektoch. Nie je ich veľa, 3-4 ale práve preto bijú do očí. Maník čo to nakrútil musí byť pri najmenšom fanúšik filmu Vanishing Point . ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Priemerná hovadinka. Na toto musí mať ale človek náladu, ja som ju našťastie ešte mal - no a práve toto, na mňa asi zafungovalo. Možno to znie všelijako, ale bol som na túto blbinu v daný moment veeeľmi pozitívne naladený. Skvelý John Cusack. A vôbec nie prvýkrát. Daniel Storch o tomto filme napísal, že má vraj bizarné kúzlo. A ja mu dávam za pravdu. Áno, keď je na to človek dobre naladený, je to celkom fajn "béčko", pri ktorom sa dá odpočinúť si a celkom dobre sa pobaviť. Hláškami sa vo filme taktiež nešetrilo a herecké výkony si zaslúžia aspoň 75%. Celkovo ale snímku hodnotí tak 50 na 50. Uvidíte sami a hlavne nemajte vysoké nároky. ()

Reklama

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

nevím jak Thomas Jane,ale u Johna Cusacka jsem ještě nedávno měl pocit,že nemusí hrát úplně ve všem co mu kdo strčí pod nos.V Drive Hard je všechno špatně,počínaje scénářem,z větší části naprosto tupými dialogy,CGI efekty úrovně 80.let a nakonec i herci.Jane tu vypadá jako po 14 denním flámu a Cusack vypadá zkrátka divně a stejně tak i hraje (zřejmě se inspiroval Nicholasem Cagem).Za normálních okolností mi žádné béčko,byť hloupoučké nevadí,Drive Hard každopádně už nespadá ani do kategorie B filmů,navíc jako akční krimi komedie není ani vtipné,ani napínávé a akční jen co se za nehet vejde.Dvě hezká auta o nezachrání...10% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Žádná očekávání, ale nakonec jsem se skvěle bavil, protože tohle je prostě příjemný, uvolněný film, který má dobré postavy a skvělé herce, kterým se dá fandit. Thomas Jane ukazuje, že ve spolupráci s Cusackem předvádí výkon, který je prostě dobrý. Jak říkám, nic skvělého, ale pokud chcete fajn akční béčko, které je místy sranda, zkuste tohle. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Zábavné béčko. Kdyby se scénář trochu překopal a režie ujal někdo jiný (= lepší), jednalo by se o neskutečně zábavnou pecku. Takhle je toto akční komediální béčko taky zábavné, a to především díky duu Cusack – Jane a konverzačním scénám, ale díky slabé režii a některým nesmyslům ve scénáři kvalitativně nemá na víc než na tři hvězdy. Tedy průměr, na který však stojí za to kouknout, když chcete vypnout mozek a bavit se. PS Babka neměla chybu… ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v červu 2013 v Gold Coast v Austrálii ve městě Queenslandu, a to po dobu 18 dnů. (Terva)
  • V asi 22. minutě Simon Keller (John Cusack) a Peter Roberts (Thomas Jane) ujíždějí žoldákům přes přístaviště. Ke konci honičky auto pronásledovatelů narazí do kontejneru a převrátí se. V následujícím obraze je záběr do auta, ale obraz je zrcadlový, protože z ničeho nic je volat v autě nalevo a i oba herci sedí obráceně (tj. Keller vpravo, Roberts vlevo). (bugfoot)

Reklama

Reklama