Reklama

Reklama

Sněžný muž

  • angličtina Yeti (festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní
Československo, 1985, 6 min

Režie:

Petra Fundová

Hudba:

Jiří Kolafa

Hrají:

Vlastimil Brodský (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Vlastimil Brodský vypráví vtipný příběh dle námětu Aloise Mikulky o sněžném muži, skeptických vědcích a o tom, jak to dopadá, když to někdo přehání s pilulkami. Petra Fundová plně využila komického potenciálu bizarní zápletky a vyhrála si především se scénami střetu sněžného muže s lidským světem. (Anifilm)

Recenze (4)

angel74 

všechny recenze uživatele

Tenhle krátký příběh o sněžném muži, podaný se svérázným humorem, naprosto úžasně namluvil Vlastimil Brodský. Jednoduchý až dětsky vypadající animovaný snímek zakončuje nápaditá a úderná pointa, která je dnes snad ještě aktuálnější než v době vzniku tohoto filmového dílka. (75%) ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Tenhle sněžný muž má teleskopické uši, má teleskopické oči, tak mě napadá, co má do háje všechno teleskopické? Brodského komentář je výborný (co jiného od něj taky čekat), ale animace otravná, respektive ani ne tak animace, která nikde nedrhne, ale kresba, kde vypadá sám sněhomuž totálně ohyzdně a dysproporčně ve stylu obrázku sedmiletého dítěte, na kterém je astronaut vypadající spíš jako výsledek ďábelského, sodomogorického pinožení mezi zánovní lednicí z osmdesátých let a poloroztátým sněhulákem. ()

Reklama

Karlos80

všechny recenze uživatele

Filmeček v hlavní roli se Sněžným můžem, který se po zázračných pilulkách zmenšil tak, že nebyl ani vidět, takže ho vlastně nakonec opravdu ti vědci mohli "(ne)právem" považovat za neexistujícího. Film měl nějspíš za úkol preventivně varovat všechny před nadměrných použiváním různých nezmámých medikamentů, a kór pak, když vám je nabízí někdo cizí a vy jej s ním vyměníte třeba za buchtu, tak jako to udělal Sněžný muž:-) Brodského komentář good. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama