Reklama

Reklama

The Clash - Rock the Casbah

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební
Velká Británie, 1982, 4 min

Obsahy(1)

Pieseň Rock the Casbah je v poradí štvrtou skladbou z piateho oficiálneho albumu anglickej punk rockovej hudobnej skupiny The Clash. Album sa volá "Combat Rock". Vyšiel v roku 1982 pod značkou vydavateľstva Epic Records. K songu Rock the Cashbah bol v texaskom Austine natočený videoklip. Vtipný výlet s kapelou The Clash do arabského sveta. (MM_Ramone)

(více)

Recenze (5)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak tady je všechno, co může zarputilý atheista na arabském světě zesměšnit - šejk s rabínem v cadillacu, muezzín na věži s klimatizací, prorokova nařízení či beduíni. Určitě to není upřímné přátelské gesto směrem k týpkům s ručníky na hlavách, ale mně to připadalo hudebně nadupané a docela vtipné. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pieseň "Rock the Casbah" je v poradí štvrtou skladbou z piateho oficiálneho albumu anglickej punkovej hudobnej skupiny The Clash. Album sa volá "Combat Rock". Vyšiel v roku 1982 pod značkou vydavateľstva Epic Records. Ku songu "Rock the Cashbah" bol v texaskom Austine natočený videoklip. Vtipný výlet s kapelou The Clash do arabského sveta ...ropa teče po pouštní ceste... šejk se veze ve svým cadillacu... šarífovi se to nelíbí... dle nařízení hlavního proroka jsem zakázali boogie zvuk... beduíni vynesli ven elektrický velbloudí buben... král povolal stíhačky... shoďte bomby mezi minarety... *** ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno jeden z najlepších videoklipov svojho žánru, pretože tento hudobný prúd sa nikdy nezameral na nič iné, len na tuctový koncertný, alebo štúdiový vizuál. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Skupina The Clash patrí medzi moje najväčšie srdcovky. Vyrastal som na ich muzike a dnes vlastním ich prvý a druhý album na LP a tretí album London Calling na CD. Vždy mňa fascinovalo ako dokázali hudobne experimentovať a koketovali s rôznymi žánrami cez funk, rockabilly, reggae alebo ska. Navyše Joe Strummer a Mick Jones boli úžasní textári s ohromným talentom. Nie nadarmo boli uvedení do RockNrollovej siene slávy. Song "Rock the Casbah pochádza z albumu Combat Rock z roku 1982 a skupina tu pózuje pred vrtnými vežami. Nadupaná muzika. ()

Reklama

Reklama