Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Koncert pod širým nebem na Purkrabském dvoře gotického klenotu Karlštejn nabízí jedinečný zážitek v podobě neopakovatelného koncertního provedení písní ze stejnojmenného muzikálu. Filmový muzikál Noc na Karlštejně si letos připomíná kulaté jubileum, režisér Zdeněk Podskalský jej natočil před 40 lety, v roce 1973. K této příležitosti uspořádal producent Janis Sidovský open air koncert na nádvoří hradu Karlštejn, kde písně z muzikálu zazněly v podání nové generace umělců.
Na Purkrabském dvoře hradu Karlštejn 22. srpna živě vystoupili Vojtěch Dyk, Matěj Ruppert, Jan Budař, Jakub Prachař, Zuzana Stivínová, Ondřej Ruml, Tereza Černochová a Jan Maxián. Generaci třicátníků doplňují všestranný František Segrado, známý z projektu Kudykam a Český národní symfonický orchestr, který dirigoval Kryštof Marek.
Open air koncert nabídl dvě části – v první Český národní symfonický orchestr zahrál suitu z filmu Tři oříšky pro Popelku, ve druhé pak v „obsazení snů" zazněly skladby Do věží, Lásko má, já stůňu, Hoja hoj, Muži nejlíp sluší sólo, Je v tom něčí dcera, Když mám tekutou révu nebo Ten, kdo nedumá.
Filmové písničky Karla Svobody a Jiřího Štaidla – kteří by shodou okolností letos také oslavili kulatá výročí – za čtyři desítky let zlidověly a na repertoáru je má řada českých i slovenských zpěváků. V provedení nové generace ale zazněly vůbec poprvé. (Česká televize)

(více)

Reklama

Reklama