Reklama

Reklama

Let Me Help You

(amatérský film)
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2014, 15 min

Režie:

Jakub Smutný

Scénář:

Jakub Smutný

Kamera:

Jakub Smutný

Hrají:

Larry Wilmore

Obsahy(1)

Jedného večera vyľaká mladý pár podivná ženská, tvrdiaca čosi o démonovi. Mladík spočiatku berie veci na ľahkú váhu, ale to sa zmení, keď jeho priateľku začnú desiť nočné mory. (sochoking)

Recenze (47)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Čakal som to horšie. Ako prvý pokus celkom v poriadku. Práca s kamerou a strihom ujde, podarilo sa tu vytvoriť aj celkom slušnú atmosféru, zvuková stránka u mňa TOP a súčasne to najlepšie na celom filme (aj keď to je môj subjektívny názor). Neherci pre mňa nepredstavovali až taký veľký problém, ale tie dialógy boli až príliš strojené, proste som im to neuveril. Nápad dosť ošúchaný, záver mne osobne veľmi nesadol, ale aj to je najskôr vec vkusu. Možno by som privítal nejakú dobrú ľakačku, lebo toto rozhodne nemalo čím vydesiť. Určite je ešte čo vylepšovať, ale za stratený prípad Kuba rozhodne nepokladám, takže držím palce. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak nám místní hororový g*u*r*u*r*u s otřesným vkusem na horory chtěl ukázat, jak to má vypadat, a já se nemohl dočkat, až ho tu nechutně břitkým sarkasmem ponížím natolik, že si zruší účet a začne nadhodnocovat sračky v databázi teplokrevných fanoušků mexických telenovel. No, Stáhl mě sice svým amatérským pornem do Abnormálních pasivit, kde si cigošku střihla Smutná paní a posedlou pipku otřesná jihočeská prsatice, kterou se J*a*k*u*b patrně marně snažil obsazením do malofilmu přinutit, aby si nechala neumětelsky poslintat bradavky, nicméně až na fuckt, že příšerní ochotníci mají kdovíproč opět dikci hluchých mluvků, musím docela držet hubu, protože natočeno je to hezky, má to atmosféru, efiks finesy a dokonce i sysluplnou pointu. Navíc třeba oproti mástrpissům bratrů Korpičů je to skutečný velesqost! Jsem jen trochu Smutný, že jsem jakožto našinec nepochopil název. Kde to, kurva, jako jsme? "Let" je jakože jasný, ale "Mehelpy ou" má být něco jako "Ínola gej"? Proč se to rovnou nejmenovalo třeba "Leu naega dangsin-eul doul su"? Dostal jsem tímto ale nápad, jak účinně udělat z ústřední neherečky opravdovou herečku pro druhý díl. Měl by se jmenovat "Nech mě ti píchnout" a hlavní hrdinka by celých patnáct minut ani neqokla, protože by měla plnou frasnu jihočeské klobásy. Démonické, přirozeně. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Amatérský film. Z Facebookového chatu s Kubou Smutným: "Dám ti jednu povzbudivou hvězdu, abys mohl natočit další perličky! :)) Je pravda, že největší brzdou jsou "herci", ale je J*A*S*N*Ý, že shánět kvůli něčemu takovému nějaké profi herce, kteří by si účtovali nekřesťanské peníze je zcela zbytečné. Ovšem kratičký "herecký výkon" dámy v růžovém byl perfektní! ;) Možná tam bylo na mě až moc té děsuchtivé hudby, která mnohdy nepůsobila tak jak by měla. :P Kup si stativ a nauč se v nějakém lepším střihačském videoeditoru než je Pinnacle a další tvoje dílo by klidně mohlo svítit v červených barvách. Kdybys dále natočil nějakou found footage záležitost, nebylo by to na škodu ba naopak! ;) Dobrá práce, bro. Hodně štěstí do dalšího natáčení! :)" ()

lillien odpad!

všechny recenze uživatele

Na šesté minutě jsem to musela vypnout, už mě přestává bavit sledovat tyhle amatérské kraviny, kdy si fakani půjčí od kámoše 1+1 a natočí splácanec vykradený z hororů s "přednesem" textu, který se letmo blíží moderování školní besídky, ale ani vzdáleně nějakému snad jen pokusu o herectví. A tohle už odmítám promíjet. Buď se to naučte, máte-li na to, nebo tomu neříkejte film, byť jen amatérský, protože tohle není ani amatérské herectví, to je primitivní, školácké a otravné přeslabikovávání textu, který bohužel též nelze nazvat scénářem. Ta trapná topornost neherců pohřbila cokoli dalšího, co by v tom snad stálo za pozitivní zmínku. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

S*M*U*T*N*Ý vyrobil horůrek, jsem z toho celý v*e*s*e*l*ý. Lekl jsem se pouze jednou a to hned na začátku a k tomu ještě vykřikl: "Cože? To myslí s tím filmem vážně?" Páni, to bylo něco. Dovedu si představit scénář. Teta: "děte prič!" Kámoš: "co to povydáte, pani?" Teta: "je za váma démon, voe!" kamera jede, temná ulice, střih, záběr na tetu, jak jde až kvoknu... Skutečný horor byla až na konci ta paní. To byla pravá filmová příšera, měl jsem co dělat, abych její herectví ustál. ()

Reklama

Reklama