Reklama

Reklama

VOD (1)

FREE TO PLAY je celovečerní dokumentární film, který sleduje příběhy tří profesionálních hráčů, kteří se utkali na prvním ročníku turnaje The International ve hře Dota 2 o jeden milion dolarů. V posledních letech se stal e-sport jednou z nejrozšířenějších forem kompetitivního sportu a turnaj o jeden milion dolarů tak nejenže změnil celý herní svět, ale i životy elitních hráčů, kteří se jej zúčastnili. Tento film od společnosti Valve zachycuje problémy a oběti, které musejí hráči na profesionální úrovni podstoupit, aby se stali těmi nejlepšími.
(oficiální text distributora)

(více)

Recenze (94)

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to dokument hlavně pro fanoušky této fenomenální hry - vysvětlování různých pojmů z Doty se film totiž příliš nevěnuje. Na tu druhou je to ale i obrázek toho, jak moc se herní průmysl rozvíjí, jaké peníze se v tom začínají točit, jak hraní berou v různých zemích či co musí profesionální hráči pro úspěch udělat. Trochu jsem doufal, že to bude více o samotném turnaji než o příběhu tří hlavních postav, ale přesto výsledek hodnotím kladně. Rozhovory mají úroveň, zápasy jsou dynamické, záběry ze zákulisí velmi zajímavé a hlavně to nestíhá nudit. Poněkud netradiční téma se tak podařilo zpracovat více než dobře - 4*. ()

gurmanik 

všechny recenze uživatele

Dota je moje neskutečná srdcovka, těch hodin, co jsem u toho proseděl, sleduju PRO scénu, fandím NAVI :) Od dokumentu jsem čekal rozhodně o něco málo víc, ale protože nedokážu definovat, co přesně, tak musím dát 4*. Danil Ishutin alias Dendi je pro mě naprosto nejvýraznější osobností evropsko/americké scény a myslím, že právě díky němu se Dota stává stále více populárnější. Díky jeho přístupu, laskavosti a smyslu pro humor.. Opravdu hrozně moc bych NAVI přál, aby vyhráli letošní The International-už 4., protože vyhrát 200 milionů korun, to už asi není k zahození :) Do prize poolu jsem taky "nemalou" částkou přispěl a jedna věc mě mrzí, že nemůžu do Seattlu :( PS: Ano, mezi rokem 2012 a 2014 narostl prize pool z 1.6 milionu dolarů na 10 milionů dolarů!!!! Takže pokud máte nějakej zajímavej nápad na investici v oblasti e-sportu, hned mi napiště! :) Do 10 let v tom budou lítat tak šílený prachy, že se z toho zblázníme! :) ()

Reklama

ghatos 

všechny recenze uživatele

Podnětná psychologická sonda do nitra lidí hrajících počítačovou "hru". Ono se řekne počítačová hra, to však neznamená nic podřadného. Zřejmě je to opravdu SPORTOVNÍ výkon. Na pozadí velkého turnaje se odehrávají ryzí lidská dramata (osobní, sportovní, rodinná). Všichni tři hlavní hrdinové odhalují JÁDRO něčeho, co má do budoucnosti obrovský potenciál...81%. /dokument Free to Play je použitelný pro různé společenské vědy/ ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Dokument o profesionálních hráčích PC her. Konkrétně se jedná o mezinárodní turnaj ve hře DOTA2 o 1 milion dolarů. Mimochodem o této hře jsem doposud nevěděl vůbec nic a zůstával mi doslova rozum stát nad tím, jakým až intenzivním způsobem mě dokázal celý průběh turnaje, ve hře o které nevím absolutně nic zaujmout. Doposud jsem netušil a nevěřil tomu, že u finále "nějaké" počítačové hry bych mohl prožívat skoro takové nervy jako při dramatickém, hokejovém zápase naší české reprezentace. Dokument krom průběhu celého turnaje nahlíží i do soukromého života předních hráčů, což se postaralo o tu emocionální stránku, která se s tou stránkou hráčskou krásným způsobem propojovala. "Dendi (reprezentant Ukrajiny) má na Twitteru více odběratelů než ukrajinská fotbalová reprezentace." ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Hrozně dobře se na Free to Play kouká a uteče to jako voda. Navíc to podle mě funguje i pro člověka, co do e-sportu nevidí. Ne tak pro člověka, co vůbec nevidí do počítačového hraní. Tam si myslím, že Free to Play nemá smysl zapínat. Nicméně stejně rychle to i odteče s každičkým dojmem. Jako reklama na Dotu a na e-sporty to funguje úžasně, jako jednohubka pro někoho, kdo se chce alespoň trochu chytat také. Ale na Indie Game: The Movie se to nechytá ani omylem. 3,5* ()

Zajímavosti (1)

  • Free to Play bylo vytvořeno přímo společností Valve software, která vytvořila hru "Dota 2" a organizuje The International, o kterém film pojednává. Toto je první film této společnosti. (Jantar2)

Reklama

Reklama