Reklama

Reklama

Vývoj soustavné elektrisace Západních Čech

všechny plakáty
Animovaný / Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1929, 12 min

Obsahy(1)

Naučný animovaný film, jehož tématem je historie elektrifikace Západních Čech od roku 1919 do roku 1929. Progres v této mohutně se rozvíjející činnosti je zaznamenán formou animované mapy zmíněného regionu. (J.Connor)

Recenze (3)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Korporátní prezentace model 1929 čili 12 minut pomalého vykreslování čar na mapě, prostřídávaného titulky s počty kilometrů vedení a prodaných kilowatthodin (nejvíc mě na tom uchvátilo, že v roce 1919 spotřebovaly celé Západní Čechy tolik elektriky, co dneska asi tak 250 menších rodinných domů, jako je ten náš). SPOILER: Nakonec to natáhnou až do Nýrska. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Nápad s animovanou mapou dobrý, informační hodnotu to má, ale je to straaáááááááaaášně nuůůuůůůůuůudně udělané a natahooooóóóoooované. Chtělo by to něčím ozvláštnit, zaujmout nejen nadšence do historie elektrifikace a krajany, kteří s napětím několik minut čekají něž dráty na mapě dělníci natáhnou až do jejich vesnice. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem Západočech, tak mě snímeček celkem zaujal. Škoda, že jako všechny ostatní němé kreslené filmy - které nabízí DVD "Český animovaný film" - je bez hudebního doprovodu. ()

Reklama

Reklama