Reklama

Reklama

Tabisuru nuigurumi: Traveling "Daru"

  • Japonsko 旅するぬいぐるみ Traveling Daru (více)
Krátkometrážní / Animovaný / Dobrodružný / Rodinný
Japonsko, 2012, 11 min

Režie:

Ušio Tazawa

Hudba:

Ai Kamači

Hrají:

Risa Mizuno

Obsahy(1)

Asi každý měl v dětství nějakou tu oblíbenou hračku, která pro něj byla nejen nejlepším kamarádem a ochráncem před zlem skrývajícím se v tmách, bez níž bylo prakticky nemožné usnout, ale dokonce se stala součástí jeho rodiny. Jenže jak lidé rostou a z dětí se postupně stávají dospělí, často se ono pevné pouto tak nějak přirozeně zpřetrhá a ona hračka zůstane zapomenuta. Jenže jsou i děti, které o svého plyšového společníka přijdou předčasně a zcela nechtěně. A přesně to je případ i děvčátka v tomto krátkometrážním snímku, které během stěhování do zahraničí přijde o svého němého kamaráda. Jenže někdy má touha takovou moc, že může přivést k životu i hračku. Hračku, která se chce stůj co stůj vrátit ke své majitelce, byť by to znamenalo podniknout několikaletou cestu skrze celičký svět. (EMIA)

(více)

Recenze (2)

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Daru se vrací... Příběh je hodně jednoduchý a jeho očekávaný závěr je tím hlavním důvodem, proč nemůžu ani uvažovat o 5*, především potom, co jsem viděl originální závěrečnou pointu v animáku Sintel. Zbytek je ovšem hodně úchvatný, počínaje moc hezkou animací, která má některé opravdu nádherné momenty (noční obloha, vyobrazení planety), přes velmi vhodně zvolenou hudbu až po velmi dobře zpracované a dávkované emoce. Věřím, že budou lidé, které to rozpláče a které to zasáhne, já si to pouze užil, až na ten závěr, který jsem čekal a i když je asi takový, jak si člověk přeje, tak to prostě ničím nepřekvapí. 7,5/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Plyšák na cestách a slzy na krajíčku. První režijní práce animátora Ušia Tazawy se vyznačuje melancholickou atmosférou a výraznými náladovými záběry krajiny a městských prostředí, které značí vliv autorových předchozích angažmá, tedy především práce pro Makota Šinkaie (vedle toho dělal také u Studia 4°C). ()

Reklama

Galerie (13)

Reklama

Reklama