Reklama

Reklama

Sintel: Příběh draka

(neoficiální název)
  • Nizozemsko Sintel
Animovaný / Krátkometrážní / Fantasy
Nizozemsko, 2010, 14 min

Režie:

Colin Levy

Scénář:

Esther Wouda

Osamělá dívka jednoho dne při hledání jídla objeví zraněné dračí mládě. Začne se o něj starat a společně přežívají. Jednoho dne ale během hry dráčka napadne dospělý drak a odnese ho neznámo kam. Dívka se proto vydá na dlouhou a nebezpečnou pouť, aby svého draka zachránila... (tomeek)

Recenze (191)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krátká fantasy se zajímavým nečekaným koncem. Ale příběh tak vcelku o ničem, no dobře o přátelství, ale na to, že to bylo na 14 minut, tak vcelku se tam nic nedělo. Některé momenty zajímavé, třeba ten přechod mezi současností a minulostí, nebo to uvědomění si na konci. Co se týče animace tak mi přišla spíše jako taková ta, co bývá v počítačových hrách. Můžete najít zde: http://www.youtube.com/watch?v=HomAZcKm3Jo ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Zvlastni jak plnohodnotny pribeh, ktery bych si umel predstavit i jako jeden a pul-hodinovy film se vejde do 15 minut, ba ani to ne...nebudu se zaobirat tim jak a cim to bylo vytvoreno, ale musim uznat, ze to je vcelku hezky ztvarneno! 4* jsou akorat, bid me prijde trochu smesne, ze stejne hodnoceni jsem dal i americkym velkofilmum za nemale penize. ()

Reklama

pmftsc 

všechny recenze uživatele

Trochu příliš na pocity a na tyto pocity trochu moc krátké ... Sice jsem nějaké ty pocity pociťoval, jenže současně mi na tom pár věcí nesedělo. Je to (asi vzhledem k podmínkám?) celkem dobře udělané a roztomilé, budiž, ale odmítám se tady rozplývat nad tím, jak je možné dostat tolik emocí na tak krátkou stopáž. (: "Jakých emocí", "jak") ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Nápad zaujímavý, animácia väčšinou pekná, aj keď priestor na zlepšenie by bol, záver trochu na taký kraťas nečakaný. K postavám a ich motiváciám sa bohužiaľ nedá za taký krátky čas vybudovať adekvátny vzťah, aby na nich záležalo a boli originálne. Niečo podobné zvláda oveľa lepšie Genndy Tartakovsky v jeho Primal. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Proč americký ptákoviny pro děti dostanou obří rozpočet, aby se pak ukázalo, že je to jenom další animovanej film, jako každej jinej a filmy jako tenhle se dočkaj jenom minimalistickýho (leč pěknýho a v mnoha ohledech kvalitnějšího) zpracování (raději nechci odpověď)?! Tohle přímo volá po velkym plátnu, 150 minutách a eRkovej přístupnosti a pokud se tak do budoucna nestane, tak zešílim. Super animace (ten prográmek neznam, ale je vidět, že povolaný dokážou vytvořit maximum), pěkná hudba, skvělej příběh (lepší, než v těch americkejch ptákovinkách) a naprosto perfektní závěr (nechť se jdou bodnout ti, kterým se konec nelíbil a ještě víc ti, kteří o něm řekli, že je předvídatelnej). ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Název pochází z holandského slova "Sintel", které lze přeložit jako "žhavý". (Hem.m)
  • V souvislosti s filmem vznikla i hra "Sintel The Game", oficiálně oznámena 12. května 2010 na Blenderartists.org. (Hem.m)
  • Do češtiny byl tento snímek nadabován poloamatérskou skupinou Perla Group. (Arany)

Reklama

Reklama