Reklama

Reklama

Nacisté ve službách CIA

(TV film)
  • Česko Nacisté v CIA (více)
Německo, 2013, 50 min

Režie:

Dirk Pohlmann

Scénář:

Dirk Pohlmann

Kamera:

Roland Dietl

Hrají:

David Sünderhauf, Till C. Hagen (vypravěč)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

V letech studené války přijímala CIA do svých řad vysoké nacistické důstojníky a italské fašisty, aby jako infiltrovaní agenti vyvíjeli ve službách americké agentury činnost namířenou proti komunistům a jiným levicovým silám. CIA tak pronikla až do vrcholných německých vládních kruhů. Nyní poprvé uvidíme filmový dokument o tom, jak nelítostným způsobem používala americká tajná služba pro dosažení svých cílů válečné zločince sloužící kdysi Třetí říši. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (9)

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument o tom, jak USA oficiálně hlásaly lidská práva a tajně prosazovali fyzickou likvidaci levice v totalitních státech světě. V dokumentu se mimo jiné uvádí, že obchod s kokainem a dalšíma droga mohou provozovat jen privilegovaní jedinci, kteří jsou pod ochranou tajných služeb, které ze zisků berou svůj díl na své operace. Dovídáme se například, že "řezník z Lionu" Klaus Barbie byl po válce chráněn v Chile CIA, protože věděl kompromitující údaje na členy francouzské vlády, které kolaborovali s nacisty během 2. světové války. ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a pro přívržence politiky USA či EU možná i šokující dokument. Ukazuje fakt, o co po staletí USA jde, jen o moc, vliv a peníze. A do jakékoliv války vstupuje jen, kdy je to pro ně výhodné. Jistě by se spojení tajných amerických služeb a vyvolaných válek dalo natočit i všude jinde, nejen Irák, Lybie, ale třeba i Ukrajina. Kdo je tedy největší zlo na světě? ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prakticky o tom, ako sa skurvená Amerika (zas a znova) podieľala na rozvrate v mnohých krajinách po celom svete, pričom na svoju špinavú politiku využívala rôznych fašistov, ktorí sa útekom z Európy vyhli trestom za množstvo ohavných činov proti ľudskosti. Toto je už tak otrepaná téma pod rúškom nastolenia demokracie, že už len hŕstka terajšej vlny LGBT pochybovačov z liberálnych okruhov si ide svoje. Vivat: “Mladí proti Rusizmu”, špinavý, nakazený “Refre(catcher)” či z ničoho nič na svetle reflektorov zjavený bachratý vorvoň v sukni z Pezinka. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Pre mňa nič nové. To, že USA je hlavný dirigent od konca druhej svetovej vojny a možno už aj skôr, nie je pre mňa novinka. Proste na vine je naivita ľudí a ich chamtivosť a samozrejme strach, ktorú tak CIA využíva. Samozrejme sa dosť priučili aj od nacistov z Nemecka. Tento dokument ma neprekvapil, nešokoval a radím ho medzi priemerne. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Američanom bolo jedno, či ide o masového vraha, teroristu alebo ideologického oponenta. Kým ho mohli vydierať a mohol im byť užitočný, veľmi radi prižmúrili oči nad "prehreškami" dotyčného a prebrali ho na voju stranu. To je podstatou tohto prínosného dokumentu. Opätovne máme potvrdené, že druhá svetová vojna nemala svojho dobrého a zlého. Len zlého a ešte horšieho. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama