Reklama

Reklama

Virunga

(festivalový název)
  • Velká Británie Virunga
Trailer
Velká Británie / Demokratická republika Kongo, 2014, 90 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostřed pralesů na východě Demokratické republiky Kongo leží národní park Virunga, kde jako na jednom z mála míst na světě žijí poslední stovky horských goril. Park se ovšem nachází nedaleko protivládních povstaleckých základen, a navíc v zóně, kde hodlá britská firma těžit ropu. Když povstalci zahájí ofenzivu, ocitá se pod palbou nejen vše, co se neohrožená skupina strážců parku pokouší chránit, ale také filmový štáb. Výjimečný docuthriller nominovaný na Oscara 2015 za nejlepší dokument je strhujícím dramatem o chamtivosti, korupci a bezohlednosti tváří v tvář mimořádnému odhodlání bránit lidskost proti zlu. (Jeden svět)

(více)

Galerie (3)

Související novinky

DiCapriův dokument se promění v hraný film

DiCapriův dokument se promění v hraný film

24.06.2020

Režisér Barry Jenkins (Moonlight, Kdyby ulice Beale mohla mluvit) už pár let pracuje na seriálu The Underground Railroad pro Amazon, na jeho nový film ale fanoušci stále čekají. Nyní už alespoň víme,… (více)

Jeden svět přiváží oskarový film Citizenfour

Jeden svět přiváží oskarový film Citizenfour

24.02.2015

Čekáte na příležitost vidět dokumentární film Citizenfour, který letos získal Oskara? Počátkem března budete mít jedinečnou příležitost díky festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden… (více)

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Reklama

Reklama