Reklama

Reklama

Hei tai yang: Nan Jing da tu sha

  • Hongkong 黑太陽─南京大屠殺 (více)

Obsahy(1)

Závěrečná část série o japonských zvěrstvech v Číně v průběhu 30. a 40. let 20. století již nesleduje osudy jednotky 731, testující biologické a chemické zbraně na válečných zajatcích, ale přesouvá se k nechvalně proslulému masakru v čínském městě Nanking, kde bylo v roce 1937 několik set tisíc lidí zabito a několik desítek tisíc znásilněno. (DaUr)

(více)

Recenze (14)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Cílem tvůrců očividně bylo udělat film, kde se dá ukázat fakt ten nejšokantnější ekl: pářou se tu těhotným břicha bajonetem a pak se kolem mává plodem, děti se hází do vroucí vody, upalují lidi, soutěží v sekání hlav atd. atd. O historické reálie moc nejde, Nanking se tu použil jako krytí, kdyby někdo tvrdil, že je to samočelná úchylárna (což je). Trochu rušivé je, že nebyly peníze na pořádnou produkci, takže město působí jako kulisy, uniformy a oblečení nevypadá dobově, je toho víc. Třeba na ulici není smetí a uniformy jsou dokonale čisté. Celý film jsem viděl na youtube. Docela mně to překvapilo - jednak vzhledem k právům, jednak k tomu, že dost scén je fakt 18+. Pokud se zajímáte o asijské válečné filmy, spíš doporučuju korejskou tvorbu. PS: skóre dne v sekání hlav vyhrál desátník Nagajama se 105 zářezy. PPS: Japonci dodnes Nanking berou jako čínský výmysl, který potřebovali k vlivu na západní veřejné mínění a o fotkách tvrdí, že pocházejí z jiných míst, kde šlo o zločiny spáchané v rámci čínské občanské války. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

V roce 1937 bylo Japonsko nezastavitelné. Jeho armády obsadily Peking, Šanghaj a blížily se k srdci Číny - Nankingu. Město odlávalo čtyři dny, poté obranci kapitulovali a rozptýlili se mezi civilisty. Generál Iwane Macui rozhodl nekompromisně : všichni musí zemřít. Masakr trval sedm týdnů a stál život přes 300 000 obyvatel. 50 000 žen bylo znásilněno. Men Behind the Sun 4 není hezký film. A není to ani dobrý film. Režisér vzal silné téma a natočil na jeho motivy válečné gore drama, které drží nad vodou dobové záběry a vědomí skutečnosti zobrazovaného. Špičkovým "psycho" válečným snímkům tato úchylnost nesahá ani po kotníky. ()

Reklama

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Spíše historická výpověď než co jiného. Film je občas proložen fotkou, možná autentickou, nevím, nebyl jsem tam. Moc jsem snímek nechápal, dělalo mi potíže stíhat anglické titulky. No, prostě jen další z filmů, kde se ukazuje jaké prase může být člověk. Masakry tu jedou jako na běžícím pásu. Chtěl bych se vsadit, že tento film by jednoznačně vyhrál co do počtu mrtvol v jednom filmu. 201112038914/9044 ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Takhle závažné téma si zaslouží více než fušerskou režii a neumětelsky strukturovaný děj zaměřený převážně jen na epizodní scény japonských zvěrstev. Skoro to až vypadá (a velkou částí diváků zaměřených převážně na explotationy je to tak i nepokrytě bráno) jako jedna velká záminka pro natočení prvoplánově zvráceného filmu. Z mého pohledu však ani ta explo stránka filmu není nějak zvlášť kulervoucí.. Ano, je to humáč (víceméně nic pro zdravé lidi), ale filmařina z toho dělá tak laciný brak, že prostě ani ty úchylárny nezapůsobí... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když snímek „Hei tai yang: Nan Jing da tu sha“ se všemi předchozími díly, je tohle vlastně to nejlepší, co bylo v sérii natočeno Je zde více dobových záběrů, především fotografií, je zde snaha informovat, nejenom šokovat. Tohle se mi na tomhle snímku, který je jinak skutečně jen o masakru a jeho různých podobách, zamlouvá. Jako dokument s výpověďmi očitých svědků by to však bylo mnohem silnější. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama