Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Krimi

Poslední recenze (3 036)

plakát

Doctor Who - Season 6 (1968) (série) 

100 % The Dominators - Vynikající epizoda v níž mi chybělo jen bližší seznámení s hlavními záporáky. Na pohled je to fascinující rasa, se kterou měl i Doctor těžké pořízení. Kdyby je někdy v budoucnosti ještě potkal, vůbec by mi to nevadilo. Jejich bojoví roboti - The Quarks mají ovšem do děsivosti pořádně daleko. 90 % The Mind Robber - Podobných příběhů jsem už pár viděl, takže cením jakoukoliv originalitu. Tady mě zaujalo, s jakou lehkostí se ona hravá atmosféra nepozorovaně měnila v syrově děsivou. 100 % The Invasion - Vrací se Brigadier Lethbridge-Stewart, poprvé se představuje UNIT a Cybermani potřetí útočí na Zemi, tentokrát ve velkém stylu. Tohle nemůže být nic jiného než vrchol šesté sezóny. 70 % The Krotons - Nápad dobrý, zpracování nebylo dobré. Dojmu hodně uškodili nemotorní roboti, kteří vypadali zastarale i na šedesátá léta. S větší snahou a bohatším rozpočtem mohla být z téhle epizody další klasika, jenže bohužel. 100 % The Seeds of Death - Jestli jsem říkal o The Invasion že je to vrchol šesté série, tak tahle epizoda patří k vrcholům celého druhého Doctora. Je na ní perfektní všechno, od prostředí, postavy, záporáky až po zápletku. 90 % The Space Pirates - Pro tuhle epizodu mám slabost, protože je neodolatelně pulpová a krásně braková. Název to koneckonců sám naznačuje. Škoda že se většina dílů poztrácela. Naštěstí jde o poslední epizodu v celkém seriálu, v níž nějaký díl chybí. 90 % The War Games - Reálně bych dal spíše 80 %, ale poslední díl pochopitelně dojem vylepšil, protože konečně prohloubil tolik opomíjenou mytologii a poodhalil závoj tajemství obestírající Doctora. Díky tomu že je to poslední černobílá epizoda nejde jen o pomyslný, ale i o faktický přelom seriálu.

plakát

Doctor Who - Season 5 (1967) (série) 

100 % The Tomb of the Cybermen - První Doctor se nejčastěji utkával s Dáleky a ten druhý s Cybermany. Zatím se představili jen jako nelítostní a urputní vojáci, ale tady se ukáže, že jsou schopní i úskoků a jemné manipulace.  80 % The Abominable Snowmen - Podle názvu jsem si myslel, že půjde o trochu něco jiného, respektive že se poprvé ukážou nepřátelé, se kterými se utkala jedna z pozdějších inkarnací Doctora. To se sice stalo, ale nevypadali tak, jak jsem doufal. Chytlavé prostředí mi to mírné zklamání vynahradilo. 100 % The Ice Warriors - Pátá série je našlapaná ikonickými záporáky. Tady se poprvé představuje rasa, která je pro mě osobně děsivější než Dálekové. Bohužel i když se to nezdá, seriál záporáky recykluje jen velice zřídka kdy. Tihle se objevili celkem šestkrát (plus třikrát se mihli), což z nich dělá ty častější. 90 % - The Enemy of the World - Po Williamu Hartnellovi si zahrál dvojroli i Patrick Troughton. Dostal k tomu lepší příběh a podstatně lepší postavu. Zasazení do blízké budoucnosti ji dává punc naléhavosti a realističnosti. Definitivní (?) konec Salamandera mě trochu zklamal, protože tenhle záporák mohl posádku TARDIS ještě několikrát potrápit. 90 % The Web of Fear - Další dobrodružství s mechanickými yeti a Velkou inteligencí. Škoda jen, že se představuje na dlouho naposledy. Poprvé se ovšem představuje Brigadier Lethbridge-Stewart, a ten v seriálu nějakou dobu vydrží. 100 % Fury from the Deep - Výborná epizoda s několika téměř hororovými scénami a bohužel nevyužitým protivníkem. Z páté série se ztratila téměř polovina dílů a myslím, že žádné epizodě to neuškodilo tolik, jako téhle. 100 % The Wheel in Space - Přetlačovaná ve vesmíru, aneb když vyhodíš Cybermany dveřmi, vrátí se ti oknem. Přichází Zoe Heriot, jedna z výraznějších Doctorových společníků.

plakát

Studený jak kámen (1991) 

Craig R. Baxley si na přelomu osmdesátek a devadesátek jel svou osobní trilogii, v níž se pokoušel udělat z namakaných hovad akční hvězdy. Action Jackson neuspěl, Temný Anděl uspěl a Stone Cold naopak uspěl až moc, protože způsobil, že Brian Bosworth vypadal jako ucházející herec. Pochopitelně to byla jen náhoda, protože po tomhle jediném kvalitním kusu zamířila jeho kariéra strmě dolů, a on sám zmizel kdesi ve stokách Hollywoodu. Naštěstí po něm zůstal tenhle malý kult s luxusní závěrečnou přestřelkou a skvělým Lancem Henriksenem.

Poslední hodnocení (4 163)

Doctor Who - Season 6 (1968) (série) (S06)

17.03.2024

Studený jak kámen (1991)

25.02.2024

Zóna zájmu (2023)

22.02.2024

Slovo pacana (2023) (seriál)

21.02.2024

Doctor Who - Season 4 (1966) (série) (S04)

18.02.2024

Doctor Who - Season 3 (1965) (série) (S03)

12.02.2024

Bod obnovy (2023)

04.02.2024

Doctor Who - The Time Meddler: The Watcher (1965) (epizoda) (S02E36)

29.01.2024

Doctor Who - The Chase: The Death of Time (1965) (epizoda) (S02E31)

29.01.2024

Reklama

Poslední deníček (24)

Top 10 za rok 2023 - bez pořadí

The Covenant