Reklama

Reklama

Boj o Hedvábnou stezku

  • Čína Tchien ťiang siung š' (více)
Trailer 1

Když zkorumpovaný římský vůdce Tiberius (Adrien Brody) přijíždí v čele obří armády, aby si nárokoval Hedvábnou stezku, Huo An (Jackie Chan) se skupinou zkušených bojovníků spojí síly s elitní legií zběhlých římských vojáků vedených generálem Luciem (John Cusack) a pokusí se zajistit křehkou rovnováhu sil v regionu. V touze ochránit svou zemi a své nové přátele shromáždí Huo An válečníky 36 etnik, kteří se postaví na odpor Tiberiovi v neskutečně velkolepé bitvě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (160)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vyloženě sluníčkový film o tom, jak všechny národy motající se kolem Hedvábné stezky zapomněly na své žabomyší spory a spojily se, aby čelily opravdovému zlu. Příběh je naivní a patetický až běda, ale to jsem očekával a i když jsem se občas neubránil smíchu, nevadilo mi to. Co se akční stránky týče, tak tady jsem spokojen a byť nedošlo na klasickou masovou bitevní scénu, choreografii jednotlivých soubojů a rvaček jsem si užil, přičemž šermířskou hádku mezi Jackiem Chanem a Johnem Cusackem řadím sakra vysoko. Tím se dostávám k hercům. Chan odvedl svůj standart, Cusack překvapil a Brody si svého parchanta vyloženě užil. Co do historické věrohodnosti je to samozřejmě blbost, ale pokud se jedná o samotnou přítomnost římských vojáků na čínském území, tak to zase takový úlet není. Spokojenost. 70% ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Co zde Cusack s Brodym dělají, to mi hlava nebere. Patetično v čínskému hávu je rozhodně mnohem méně otravnější než to americké blábolení o Bohu a Americe, ale přesto jde o glutamát obtížné stravitelnosti. Dialogový průjem mohutný, příběhové linky za horizontem událostí uvěřitelnosti a ačkoliv mě bojové eskapády Jackieho Chana vždy bavily a pořád mám slabost pro asijské kočky, co to umí s mečem či s lukem, více jak 25% si tato ztráta času nezaslouží. [Chn, Eng sub, Peking] ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem tomu dát šánci... Mám rád filmy z doby slavného Říma. Obdivuji tu civilizaci. A tak mám co jsem chtěl. Vidět Jackie Chana jako centuriona římské legie, to vám věřte nebo ne bude opravdu stačit vidět jednou za život. Hned na začátku filmu jsem si mylslel, že to bude taková ta asijská tuctovka s Chanem. Takové ty jak já říkám mlátičky, okopávačky, obskakovačky občas s komickým (čínským tedy nevtipným) momentem. Ten zde nastal hned při prvním při souboji, když Chan sáhl čínské Xeně na prsa... Pak se tam ale objevil Cusack (ne Ŕímany mu už nedávejte) se svojí legií a začalo si to hrát na vážnou strunu. Přátelství mezi národy, filozofování o míru.. Ble... Nakonec se do toho vloží echt záporňák Brody (ne tomu Římana už opravdu ale opravdu nedávejte!!!) a začnou zase ty okopávačky obsakovačky a bitky v čínském dříve hong-kongstém stylu. Závěrem všeho je velká bitva z níž kousky stály za vidění. Celý film je značně afektovaný, Číňané asi dlouho neudrží myšlenku a tak jak známe z čísnských filmů, řada momentů se nám často opakuje, zejména těch dojemných. Sám Chan pokud zrovna nebojuje nebo si nedrží nějakou tu krvácející ranku se kterou by každý z nás ostatních šel mrtev k zemi prakticky zbytek filmu brečí... Prostě děs. Římané mají na sobě nějaká zlatá brnění, meče značně futuristické, štíty z pancíře německých tanků a nějakou větší reálnost v tom nehledejte. Pravda Ŕím potřeboval hedvábí a s Čínou existovaly diplomatické a obchodní kontakty ale tohle celé bylo hodně ulítlé. Už jen fakt, že římský legionář používal krátký římský meč galium hlavně k bodání zpoza štítu zde byl zcela popřen a z každého pěšáka je tu šermíř jak ze šestnáctého století...Brody měl u šermu mečem v jednu chíli i ruku za zády :-) ! Dávám za dva práporky. * * ()

Brusíček 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od filmu zábavu, v podobě alespoň průměrných válečných scén, bez historické přesnosti, zato s poutavým příběhem, kde se nebudu nudit. Chan s Cusackem odvedly dobrou práci, ale filmu cosi chybělo, takhle to musím označit za historickou slátaninu, která nijak nevybočuje ze slabšího průměru. 55%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jednohlasně wow. I když po famózní první půlce tempo trošku poleví a vyvrcholí až velkou bitvou pěti armád, nic to nemění na tom, že jakmile přijde na akci, je tenhle čínskej kousek dle očekávání naprosto bezchybný a nejen díky úchvatným zpomalovačkám patřičně hutný a zábavný. Jackie Chan i na stará kolena dokazuje, že právě on je ten vyvolený průkopník žánru a klidně byste ho ve filmu tipli na zkušeného čtyřicetiletého kapitána obranné hlídky, jelikož on stále všechnu svojí sílu umí patřičně prodat. Velice mě překvapili John Cusack i Adrian Brody, kteří skutečně vypilovali svoje římské bojové umění s mečem a hlavně úvodní desetiminutový duel Cusacka s Chanem je po choreografické stránce naprosto bombový. Přidejte vhodnou orientální hudbu a patřičnou špinavost a syrovost (ovšem prohnanou žlutým filtrem) a máte recept na epický historický film...8/10 ()

Galerie (284)

Zajímavosti (11)

  • Jackie Chan ve filmu zazpívá dvě písně. V první polovině to je „Song Of Peace“ a v závěrečných titulcích jde o „Desert Hero“. Na OST zazní také „Please Tell The Wind To Bring My Father“, kterou Jackie nazpíval společně s Wei Yunxi. (Rominator)
  • S rozpočtom 65 miliónov amerických dolárov ide o tretí najdrahší film v histórii čínskej kinematografie. (mh825)

Související novinky

10 nejlépe placených herců roku 2015

10 nejlépe placených herců roku 2015

06.08.2015

Časopis Forbes i letos vytáhl kalkulačku, aby dal nám na vědomí, kterým hereckým tvářím máme závidět výplatu za první polovinu roku. Kdo usedl na trůn? Podle očekávání Robert Downey Jr., který letos… (více)

Reklama

Reklama