Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jih Francie. V žáru srpnového slunce se mladá vychovatelka Geronimo snaží uklidnit napětí mezi mladíky z problematické čtvrti Saint Pierre. Když ale Nil Terzi, mladičká dívka tureckého původu, uteče z dohodnuté svatby za svým cikánským milencem, strhne se mela. Jejich útěk roznítí nenávist obou dvou klanů. Když vypuknou souboje a bitky, zapojí Geronimo všechny své síly, aby situaci ve čtvrti zklidnila... (Festival francouzského filmu)

(více)

Recenze (2)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle obsahu to vyznělo jako zajímavý film. Skutečnost byla taková, že tu do sebe šli Turci proti Cikánům, což dvakrát nebylo zřejmý, kdo je kdo. Výsledkem je ale film, kterej je neuvěřitelně narvanej balkánskou výbušností, kterou jsem nebyl schopnej zpracovat. Třeba ta Céline Sallette, co tam hraje tu vyšetřovatelku a celej film tam chodí a dělá, jak kdyby jí to všecko patřilo. Já jsem si spíš na druhou stranu říkal, co se jim do toho sere. Protože pak se vůbec nemůže divit, když se něco posere. Místy dokonce musím říct, že film mi přišel dost násilnej a agresivní...až zbytečně. Přispívali k tomu jak Cikáni, Turci, tak samotná muzika. Prostředí by pak bylo docela zajímavý, ale výsledek je takovej, že jakmile se tam objevil nějakej pro mě nepochopitelnej taneček!? nebo jakejkoliv jinej divnej pohyb, byl jsem úplně mimo a čekal jsem, až film jako takový skončí. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Písně, zpěvy, tance: proč milujeme Gatlifa je i zde, a stále to není okoukané. Tahkle to samozřejmě umí jen on! - Co mi však úplně nesedlo nebo jsem to plně nepochopil byla přehlídka break-dancových akrobatů. Chápal bych to ve vztahu k namlouvání, páření a podobně, případně také jako projev nadřazující agresivity, zařazení se do lukrativnějšího postavení ve smečce. ale jak ji zařadit do kontextu hanby a pomsty, to mi jasné příliš není. - Sciální pracovnice Geronima, která má nejen své důvody, ale i citovou motivaci k uklidnění pomsty (a útěk ze svatby za milencem je pro ni - pro tu pomstu - dost dobrý důvod), riskuje život, aby zabránila zhoubnému cyklu prolévání krve. - Prostředí bude asi pro nás největším problémem. Jednak se tu neobjevil (kromě Geronimy) nikdo (myslím, že to nebyli ani ti doktoři) mimo oba klany, a všichni z obou klanů byli hodně jiní než my - proto i jiná (skvělá!) byla i hudba ()

Reklama

Reklama