Reklama

Reklama

Admirál Nachimov

  • Sovětský svaz Admiral Nachimov (více)

Obsahy(1)

Polovina devatenáctého století, poloostrov Krym v Černém moři. Rusku hrozí útok Turků. V čele ruského loďstva stojí zkušený admirál Pavel Stepanovič Nachimov. Výpravný historický film se soustřeďuje na dva vlečné konflikty: válku s Turky v roce 1853 a obranu proti Angičanům, Francouzům a Turkům o rok později. (MI-380)

Recenze (11)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Jde o válečný biografický snímek o známém ruském admirálovi P. S. Nachimovovi v době krymské války v polovině 19. století. Film byl v r 1947 v Benátkách oceněn za nejlepší masové scény a herec Alexej Dikij dostal cenu za ztvárnění role admirála Nachimova. Na filmovém festivalu v Lokarnu dostal cenu za nejlepší kameru. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Miluji historii a pravdivé historické filmy. Tento k nim patří. Když pomyslím, že je 63 let starý, pak klobouk dolů před režisérem Pudovkinem. Báječné dialogy a ukázka jak se dějiny opakují. Od roku 1854 se Evropské velmoci nepoučily jak tvrdý nepřítel je Rusko a jakou má jeho lid vynikající duši. (Už jsem o tom mnohokrát psala a nic na tom nezmění, že nám není moc sympatické). ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

I v tomhle filmu je kus pravdy o člověku! Jak velký, to záleží na každém z diváků co si z něho odnese! Díky široké nabídce těchto filmů na DVD, je dneska snadno přitupný každému dobrému zájemci o nejrůznější žánry. Výsledně vzato - poučit se, to je přece víc než pobait se. Kolik je v té uvedené větě pravdy, tak to si každý přebere stejně vždy po svém, tak jako zde nabízený film nazvaný ADMIRÁL NACHIMOV. Já víc věřím histografii než filmografii.***(1.10.2010) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Historická válečná biografie ze sklonku života jednoho, alespoň podle tohoto snímku, významného sovětského admirála. Nic naplat, už z počátku příběhu je patrné typicky sovětské oslavování. Místy je ještě vidět technika němého filmu, ale co se týče výpravy, sovětští tvůrci si dali opravdu záležet. S ohledem na temnou minulost Sovětského svazu by mě docela zajímalo, co stálo za vznikem hned rok po válce. Na svou dobu je to ale natočeno vskutku precizně a velkolepě. Nebál bych se tento počin prohlásit za filmový klenot. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si chtěl po Černovousovi spravit tu pachuť co mi na patře zbyla z rumu z Barbadosu a tak jsem sáhl po tomto. Pošetka, DVD za 10 Kč, Řiťka video... To je něco jako stírací los. Někdy koukáte, že nic a někdy se divíte cože jste si to za pouhých 10 Kč koupili za super los - tedy zábavu. Hned na začátku mne udivilo, že je film nebarevný z roku 1946. DVD cover byl pochopitelně barevný a tak jsem si jen zandával, protože tenhle trik u Řiťky znám, nejednou dokonce u totálního béčka v Řiťce vyrobili pro DVD tak pěkný cover, že měl větší cenu jako obrázek než samotné DVD a s filmem vyobrazené pochopitelně vůbec nesouhlasilo. Jestlipak tam alespoň bude ta tří řadová válečná fragta co je na zadní straně pošetky říkal jsem si... Byla ane jedna. V tomto Rusové zamachrovali a i když tam neuvidíme žádnou extra taktiku a formace lodí (většinou jedou v řadě za sebou) už jen ten pohled na pálící tři paluby naježené děly v oblacích dýmu, který pochopitelně tehdy střelbu doprovázel je fascinující! Film sám se věnuje hlavně postavě Pavla Stepanoviče Nachimova, hrdiny Krymské války. Neznalý divák bude zprvu vyděšen typický ruským afektovaným hraním s teatrálními gesty což je jednak u ruských (hlavně těch starších) filmů typické a také to jde na vrub i stáří filmu. Český dabing je všelijaký - Nachymova dabuje Jiří Hromada a i když je dabér excelentní i on měl problém držet v řeči tu ruskou rozvláčnost... Film je lehce propagandistický, nepoukazuje však na velikost a vůdčí roli strany, ale na fakt, že Rusko napadne jen šílenec a že Rus si svoji zemi vždy ubrání... Ačkoliv nám soudruzi na konci filmu ukázali novou ruskou flotilu (obrněné torpédoborce roku 1946) asi jako připomínku, že Nachimov měl pravdu a za tu potopenou si Rusko vybudovalo novou (i když, kolik těch válečných lodí bylo z USA he?), to hlavní nám zapomněli sdělit. že už za rok po smrti Nachimova Sevastopol padl. Oceňuji výpravu a masové scény. Už jen navléci tolik lidí do britských či Tureckých uniforem z roku 1850 (o ruském loďstvu nemluvě) byl rok po druhé světové válce výkon, který umím ohdodnotit... ! Tři střely a ta třetí jde ve jménu Ducha svatého do prachárny! * * * ()

Reklama

Reklama