Reklama

Reklama

Noční můry chorého mozku

(neoficiální název)
  • USA Nightmare (více)

Obsahy(1)

Z ústavu pro psychicky nemocné je propuštěn schizofrenní maniak. Jeho psychiatr jej chce léčit ambulantně na svobodě. Maniak se však okamžitě ztrácí lékařům i policii z dohledu a vydává se na cestu zpět domů do domu, kde bydlel jako dítě. Zde chce jednou provždy vyřešit podstatu své psychické nemoci. Jeho cesta domů je však lemována násilím a vraždami... (Flipnic)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Za tehdy "nelegální" poskytnutí "UNCUT" verze jiné osobě byl jistý vlastník odsouzen k trestu odnětí svobody na 6 měsíců!! (Jiné zdroje tvrdí, že 9 měsíců). (Flipnic)
  • Na scénách vražd se údajně podílel známý maskér Tom Savini. Svoji přímou práci na tomto filmu ale dodnes popírá a tvrdí, že zde fungoval pouze okrajově jako konzultant maskérů a speciálních efektů. Údajně existuje "usvědčující" fotografie z natáčení, kde Tom Savini přímo předvádí jednomu z dětských herců, jak má v jedné ze scén správně držet v rukou sekeru. Savini se i tak k práci na tomto filmu nikdy nepřiznal ... (Flipnic)
  • Byla vytvořena tzv. "CUT" verze, které byla umožněna produkce. (Flipnic)
  • Film byl pro krvavé a brutální scény zakázán v mnoha zemích, byl umístěn na seznam tzv. "videonasties" filmů ve Velké Británii a jeho prodej, půjčování a produkce byly právně stíhány. (Flipnic)

Reklama

Reklama